1. Soru Sor
  2. Aile
  3. Annem babam

Annem babam

E... T... - NaN saniye önce
Ailemin beni kıskandığını hissediyorum başarılarımla alay ediliyor evliyim geçmişte bana sahip cikmadilar yani kardeşine evlatlık verildim 10 yıl sonra geri alındım okulumu elimden aldılar psikolojik şiddete maruz kaldım derslerim çok iyiken düşüş yaşadım daha sonra evlenmeyi düşündüm çünkü hiçbir zaman arkamda bir aile görmedim hep mutsuz geçti evlendiğimde kararımı yine saygı duyulmadı istediğim kişiye vermediler kaçmak zorunda kaldım evliyim şuan eşimle çok iyi bir gelirimiz işimiz var 2 çocuk annesiyim bir gün olsun çocuklarıma karşı içimde tek kötü his geçmedi annem babam abilerim bni cekemediklerinden okadar çok eminim ki bu yüzden buna çok üzülüyorum çareler aramaya başladım tabiki benden daha iyi maddi durumları ama Bn bir iğneye bile elimi atsam patlamaya hazır bomba gibiler alma alamazsın sen niye aliyorsun sana gerek yok gibisinden tepkiler alıyorum sert cvb vermiyorum bana evime çocuklarıma gerekli bnm gözümde diyip geçiyorum bu seferde he tabi öyle bırak bu yalanları işiniz yalan gibisinden saçmalıklar ki yalan gerektirecek tek kelime dahi konuştuğumu düşünmüyorum yani çıkmazdayim 4yasinda evlatlık verilip terk edilen bir çocuktum 14yasinda tanıdım Bn onları 3yil cahilce kafaları ile zehir ettiler 17yasinda evlendim şansım vardıki eşimden yana problem yaşamadım mutlu bir evliliğin var bu bile gözlerine batıyor anlayamıyorum acaba öz ailem degillermi dna testi yapmalımiyim nasl evlat mutlu olmasın geride kalsın düşüncesi olabilirki hiç bir anne baba bunu istememeli diğer cocuklarina çok iyiler bana neden böyleler anlayamıyorum.
Fatma İzel ŞAHİN
Uzmanın Cevabı: Merhaba, en yakınımız ve en güvenmemiz gereken insanlar olarak nitelendirdiğimiz ailemiz ile yaşanılan sorunlar diğer insanlar ile yaşanılan durumlara göre bizleri daha çok yıpratmaktadır. Ancak, her yaşanılan durum size farklı bir bakış açısı sunmakta, sizi geliştirmekte ve kendinizi keşfetmenizi sağlamaktadır . Sizin yaşadıklarınızda kolay durumlar değil ve bazen size zarar veren kişi her kim ise yakınlık seviyesine bakmadan araya mesafe koymak, sınır çizmek gerekebilir. Sizi üzen insanların olduğu pencereden bakmak yerine sizi mutlu eden ve size keyif veren insanların olduğu pencereden hayata bakmaya çalışın. Eğer bunu tek başınıza yapamıyor ve bir uzman yardımına ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız bana her zaman ulaşabilirsiniz. Sizi dinlemek ve sizinle konuşmak isterim. Sağlıcakla..
Danışan
Sizce bir annenin babanın kendi çocuğunu kıskanması ona karşı kibirlenmesi normal bir durumu
Fatma İzel ŞAHİN
Uzmanın Cevabı: Sizin hikayenizi detaylı dinlemedikçe böyle bir soruya net cevap vermem mümkün değil. Kesinlikle hiç bir aile evladını kiskanmaz da demem çünkü patalojik aile yapıları da mevcut ancak kıskanıyorlar da demem.. Bu kadar kısıtlı bilgi ile size söyleyeceğim en net sey sınır koymanız olacaktır. Aksi halde bu süreç sizi yıpratacaktır.
Fatma İzel ŞAHİN
Fatma İzel ŞAHİN
Uzman Psikolog(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: İlişki / Evlilik Problemleri, Çocuk ve Ergenlik Dönemi Ruhsal Sorunları, Kişilerarası İletişim Problemleri