1. Soru Sor
  2. Aile
  3. Annemin bana olan tavrı

Annemin bana olan tavrı

G... T... - 3 ay önce
Merhaba, annem kişisel kararlarıma saygı duymadığı gibi sert tavrı ile beni herkesin içinde küçük düşürdüğünün farkına bile varmıyor bunu kabul dahi etmiyor. Ne kadar üzüldüğümü söylememe rağmen pişmanlık hissetmiyor. 35yaşındayım ve bu çatışması 35yıldır var:( evlilik sürecini dahi baltalıyor bilerek yada bilmeyerek ama beni hep arada bırakıp üzüyor:( ne yapacağımı artık şaşırdım. Durumu ve annemi nasıl idare etmeliyim?
Özge YILMAZ
Uzmanın Cevabı: Merhaba, yaşadığınız bu durum ülkemizde yaygın ve bir o kadar zorlayıcı maalesef. Aile terapisi kapsamında anneniz ile birlikte bir terapi sürecine başlamak iyi bir yöntem olabilir. Tabii kendisinin de bu yönde motivasyonu varsa. Ancak bne böyleyim, değişmem gibi bir katı tutum içinde ise hayatta herkesi kontrol edemeyeceğimizi kabul edip iletişim olarak yapabildiğimiz ölçüde mesafe koymak kendi hayatımızı korumak için önemli bir adım olacaktır.
Danışan
Tam da dediğiniz gibi biri ve ben çok üzüldüğümü dile getirerek mesafe koymayı seçtim, yalnız buna bile tavır olarak algılayıp hatalı benim gibi devam ediyor. Çok üzgünüm yaşadığım duygu sadece üzüntü:(
Özge YILMAZ
Uzmanın Cevabı: Çok zor bir süreç gerçekten. Çünkü kan bağımız olan kişilere yönelik sınrılarımızı korumaya çalışmak da çok zorlayıcı olabiliyor. Kendi süreciniz için de bir süre terapi almak bu süreci yönetmenizde faydalı olabilir.
Danışan
Çok teşekkür ederim. Aşılamadığı noktada iletişime geçeceğim. İyi çalışmalar
Özge YILMAZ
Özge YILMAZ
Uzman Psikolog(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: İlişki / Evlilik Problemleri, Kişilerarası İletişim Problemleri, Ruhsal-Toplumsal, Kişisel ve Çevresel Diğer Koşullarla İlişkili Sorunlar