1. Soru Sor
  2. Cinsellik
  3. İlişkiye girmekte zorlaniyorm

İlişkiye girmekte zorlaniyorm

S... ... - 4 ay önce
Yaklaşık 3 senedir evliyim fakat eşimle ilişkiye giremiyorum. Bazen onun bana temas etmesi bile beni rahatsız ediyor. Gün icerisinde bile bana temas etse sadece benimle ilişkiye girmek için temas ettiğini düşünüyorum. Bazen de ilişkiye girerken zorlanıyorum ve acı hissediyorum. Bunlar için farklı doktora gitmeli miyim yoksa psikolojik destek mi almalıyım ?
Nazife YAĞBASANLAR
Uzmanın Cevabı: Merhaba Sayın Danışan ; 3 senedir cinsel birlikteliğin olmaması veya isteksiz bir şekilde gerçekleşmesi sağlıklı bir durum değildir. Altında yatan sebepler arasında eş ile iletişim problemleri , catismalar , çocukluk çağı travmaları veya devam etmekte olan olumsuz tutum ve davranışlar gibi bir çok nedenden dolayı cinsel isteksizlik , korku yaşanabilmektedir. Bunların anlaşılması sorunun devam etmemesi açısından önem arz etmektedir. Cinsel terapi ile psikolojik destek almanız gerekmektedir. Psikolojik bir alt yapı varlığı sebebi ile cinsel problemler yaşanmaktadır. Eğer dilerseniz randevu takvimimden size uygun zamanı seçerek bir sürece başlayabiliriz. Teşekkürler.
Nazife YAĞBASANLAR
Nazife YAĞBASANLAR
Uzman Klinik Psikolog(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları, Cinsel Gelişim ve Cinsellikle İlgili Sorunlar, İlişki / Evlilik Problemleri