1. Soru Sor
  2. Cinsellik
  3. Kendimi çaresiz hissediyorum

Kendimi çaresiz hissediyorum

e... ... - 7 ay önce
Merhaba öncelikle , ben Füsun ve 15 yaşındayım . Ben 5 sınıfken ya da 4. sınıfken tam olarak zamanını hatırlayamıyorum ancak unuttuğum daha yeni yeni tetiklenen bir olay yaşamıştım. Öncelikle ben o zamanlarda kuzenim tarafından o da 10 11 yaşlarında o zamanlar .. Neyse sonra biz nasıl oldu bir şekilde benim arkama geçip cinsel organıyla ( pantolonu vardı )arkama sürtünmeye başladı ve bizi de kardeşim izliyordu. Bu şekilde dediğim gibi bunu unutmuştum yani unuttuğumu sanmıştım. Daha sonra tetiklendiğinde o kadar suçluluk duydum ki kendimden nefret ettim bu bir taciz sayılır mı ? Ve ailem bilmiyor . Bir terapiste anlatırsam bunu aileme ya da polise anlatır mı ?
Emine SIKAN
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, yaşadığınız olay için çok üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. Bu olayı yaşadıktan sonra bastırmış olabilirsiniz o yüzden su yüzüne çıkmış olabilir. Hissettiğiniz suçluluk duygusu için bir uzmandan yardım alabilirsiniz ama bu sizin elinizde olan bir şey değil çok küçükmüşsünüz. Taciz mi sorusuna ise vereceğim ise 'evet bu bir tacizdir'. Buna susmak zorunda değilsiniz. Bir terapiste anlatırsanız bunu aileye uygun bir dille anlatacaktır çünkü bu sizi korumak için yapılır. Tekrar söyleme gereksinimi duyuyorum. Bu sizin suçunuz değil ve yardım alabilirsiniz. Sevgiler.
Emine SIKAN
Emine SIKAN
Psikolog(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları, Varoluşsal Anlam Arayışı / Değersizlik Sorunları, İlişki / Evlilik Problemleri