1. Soru Sor
  2. Çocuk
  3. Oğlum tuvalete kaka yapmıyor

Oğlum tuvalete kaka yapmıyor

G... ... - 3 ay önce
Merhaba. 41 aylık oğlum var. Fakat kaka sorununu çözemiyoruz. Altına yapıyor. Tuvalete gitmesini söyledğimizde istemiyor. Ödüllendirme yoluna da gittim. Onun yanında olacağımı kitap okuyabileceğimizi müzik dinleyebileceğimizi söyledim. Yanlış olsa da zorladım ***** yapcağımı bilemiyorum
Meryem ÖZDEMIR
Uzmanın Cevabı: Merhaba , oğlunuzun gelişim dönemi özerkleşmek istediği ve bedeni üzerinde hakimiyet kurmak istediği bir dönemde dolayısıyla çocuklar isteği dışında davranış ve tutumlara girmek istemezler.Eğer daha öncesinde sütten kesme ve uyku problemleri varsa ve bakimverenle arasında sağlıklı iletişim ve duygusal etkileşim kurulamamışsa çocuk öfkesini, istendiği zaman kaka vermeyerek ya da istenmediği zaman ve durumda kaykayı vererek ifade ediyor olabilir.Tabi kaynağına inilerek sorunu çözüme ulaştırmakta fayda var.Uygun zamanda seans oluşturabilirsiniz.
Danışan
Kaka sorunumuz dışında diğerler ile ilgili hiç sıkıntımız olmadı hocam. Ama korkuyorum gitmeye diyor. Ya da neden gitmek istemiyorsun dedğimde bilmiyorum diyor. Daha önce 1 kere yaptı lazımlığına ama onun dışında hep reddetti.
Meryem ÖZDEMIR
Uzmanın Cevabı: Çocuklar kaka bıraktığı ilk donemlerde kendilerinden bir parça bir uzuv kopuyormus ve kaybediyormuş gibi korku yaşayabiliyorlar.Lazimlik onların korkusunu gidermekte faydalı olabiliyor.Korkusunu anlayarak yatistirarak ve konuyla alakalı kitap okuyarak lazimliga yapması konusunda desteklemeye çalışın .
Danışan
kitapta okudum çok da güzel bir kitap güle güle kakalar diye .. her seferinde de o kitabı örnek olarak verdik. ama bizimle fazlasıyla inatlaşıyor . git yanımdan bakma bana seni sevmiyorum diye uzaklaştırmaya çalışıyor yanından . 1 senedir uğraşıyoruz .
Meryem ÖZDEMIR
Uzmanın Cevabı: Problemin çözümü muhtemelen çocuğunuzla aranızda sağlıklı iletişimin kurulmasıyla cozumlenecektir.Çunku inatlaşma varsa koruma,kontrol etme ve baskı hissediyo olabilir siz durumun verdiği olumsuz duygulanimdan dolayı davranışlarınızı duzenlemekte zorlaniyo olabilirsiniz ya da doğru olmayan davranışlarınızı doğru zannediyo olabilirsiniz,destek almanız sorunun cozulmesinde etkili olacaktır .Şunu unutmayin yanlış şekilde çözüm bulan sorunlar ortadan kaybolmazlar farklı kılıf giyerek bu sefer başka bir sorun olarak ortaya çıkmış olurlar.
Meryem ÖZDEMIR
Meryem ÖZDEMIR
Psikolog(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: İlişki / Evlilik Problemleri, Sınav Kaygısı ile İlgili Sorunlar, Çocuk Eğitimi İle İlgili Sorunlar