1. Soru Sor
  2. Depresyon
  3. ne yapabilirim?

ne yapabilirim?

İ... A... - NaN saniye önce
evden dışarı çıkmak istemiyorum dışarı çıktığımda ise anormal hissediyorum. üniversite sınavına hazırlanmaya çalışıyorum bir hedefim varken içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. kendimi duşa zor sokuyorum. tüm her şeyden kendimi soyutladım. ve neden dünyaya geldiğimi sorgulayıp duruyorum sürekli anlamak nedir diye düşünüyorum.. yaptığım hiçbir şeyden zevk almıyorum.
Silinmiş UZMAN
Uzmanın Cevabı: Merhaba, her insan hayatının belli bi evresinde hayatı, kendi varlığını sorgular. Bunları düşünmek kendi varlığınızı anlamlı şekilde yaşamak, hayatınızı istediğiniz gibi planlamak, kendi bakış açınızı geliştirmek için bi yol aslında. Her ne kadar bunları sorgularken çok mutlu hissetmeseniz bile :) Bunlarla ilgili düşünerek kendinizi ve hayatı yeniden anlamlandıracak, potansiyelinizi keşfedeceksiniz. Eviniz güvenli bölge olmuş sizin için ve oradan dışarı adım atmakta zorlanıyorsunuz. Bu durum bende belli şeyleri çağrıştırsa bile henüz tam olarak öykünüzü almadan bi şeyler söylemem ne yazık ki doğru olmayacaktır. Ancak dışarı çıktığınızda kendinizi tehlikede hissediyorsanız, kaygı yaşıyorsanız bunu ele almak gerekir. Yaşam alanınız daralmış ve artık duşa girmekte bile zorlanır duruma gelmişsiniz. Bi uzman desteği almanızı öneririm.
Danışan
psikiyatriye gittim bana yoğun sınav kaygısı yaşadığımı söyledi. ilaç verdi onu kullanıyorum ama hiçbir şey düzelmiyor. sürekli uyumak istiyorum hayallerimden vazgeçtim ve gelecekten hiçbir şey beklemiyorum. yalnızca insanlar bana dokunmasın uyuyayım istiyorum. sınav hazırlığı için gittiğim kursu bıraktım. elimde saatlerce telefon var. düşüncelerimle baş başa kalmamak için bu yöntemi izliyorum ama artık hiçbir şey bana zevk vermiyor. hayatımın geri kalanı hakkında çok umutsuzum. dışarı çıktığımda ise herkes bana bakıyor gibi hissediyorum ve korkuyorum. küçücük bir çocuğun bakışı bile beni korkutur duruma geldi. ve artık hayatımı sonlandırmayı bile düşünür oldum kimseye bir faydam dokunmuyor bensiz daha iyi alacaklarını hissediyorum.
Silinmiş UZMAN
Uzmanın Cevabı: İlaç kullanımı kaygınızı azaltmaya yardımcı olur ancak tamamen durumu çözememiş. Psikolojik destek ile düzenli seanslar yapılmalı ilaç kullanımı ile birlikte. Psikolojik destek ile bu sorunları çözebilirsiniz. Düşüncelerinizi duygularınızı tek tek ele almak bunlar üzerinde çalışmak gerekiyor. Düşüncelerinizi gerçekçi şekilde ele almak ve onları yeniden yapılandırmak gerekir. Şu an oldukça umutsuz olduğunuzu anlayabiliyorum.. Ancak bu şu anki düşünceleriniz. Hayat yolda olmaktır, hiçbir zaman düşüncelerimiz isteklerimiz sabit kalmaz. Hedefe ulaşamasak da yolda yaptıklarımız hayatımıza anlam verir. Her insan çok değerlidir, sizin olmayışınız insanların hayatlarınız güzelleştirmez. Bazen çok yararlı olmadığımızı düşünürüz ama var olmamız bile çevremizdeki insanlar için çok büyük anlamlar ifade eder. Her hayat yaşamaya değerdir. Sizinki de eminim öyledir ancak bu yolu bulmakta biraz zorlanıyorsunuz. Her insanın iyi olma, kendi hayatını şekillendirme gücü vardır. Bu güç sizde de var sadece bu şu an biraz derinlerde gizleniyor. Bazı sorunlarımızı kendi başımıza çözebiliriz bazılarını da tek başımıza çözemeyebiliriz. Bu noktada ailemizden yakınlarımızdan veya bi uzmandan destek almak iyi gelecektir.. Eğer benden destek almak isterseniz ***** mail adresi üzerinden iletişime geçebiliriz. İyi günler dilerim :)
Silinmiş UZMAN
Silinmiş UZMAN