1. Soru Sor
  2. İlişkiler
  3. Babamı affedemiyorum

Babamı affedemiyorum

... ... - NaN saniye önce
Merhaba hocam annem cocuklugumuzdan beri psikolojik şiddet,manipüle uyguluyor.Ama babam hep sessiz kalıyor annemin yaptıklarını görmezden geliyor.Annem babama bile aynı manipüleyi yapıyor ama babam tepki göstermiyor,umursamıyor be bu yüzden babama çok dargınım birkaç gün önce annem kardeşimi yine haksız yere azarladı ve babam sessiz kalınca ben müdahele ettim çok fena tartıştık birkaç gündür konuşmuyoruz ne yapmalıyım şimdiden teşekkür ederim.
Işıl BAHAR
Uzmanın Cevabı: Merhabalar sanırım anne ya da babanın gerçekleştiremediklerine inandığımız rollerini şahsen üstlenmeye çalışmak bireyi çok yıpratıyor. Babanızın veremediği tepkilerden siz sorumlu değilsiniz. Abi ya da abla iseniz ancak bu çerçevede kardeşinize karşı bir rol oynamak size daha iyi hissettirecektir. Babanızın müdehalesi bir kenarda dursun bir abi ya da abla gibi düşünerek durumlara müdehale edin. Daha az yorulursunuz. Bir şeyleri yapıp yapmamak tamamen babanızın seçimi. Hoşunuza gitmese de bu maalesef böyle. Babanızla beklentilerinizi uygun bir dille konuşmayı deneyebilirsiniz. Ama yapamayacak olabilir bunu siz de kabullenmelisiniz.
Danışan
Yazdıklarınızı dikkatle okudum dediğiniz gibi sadece abla rolünü üstlensem daha iyi olur.Bazen bana yapılan bu zorbalık kardeşime de yapılmasın istediğim icin müdahale edebiliyorum.Ama sonuçta benim çocuğum degil kısıtlı bir şekilde yardım edebilirim.Vaktinizi ayırıp sorumu cevapladığınız için çok teşekkür ederim.
Işıl BAHAR
Uzmanın Cevabı: Çok naziksiniz ben teşekkür ederim. Kardeşinizde yaşadığı durumlar karşısında elbette ki psikolojik savunma mekanizmalarını kullanıyor. Umarım en az hasarla atlatsın.
Işıl BAHAR
Işıl BAHAR
Uzman Klinik Psikolog(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları, Ergenlik Dönemi Sorunları, Depresyon ve Mutsuzluk