1. Soru Sor
  2. İlişkiler
  3. Sevgilim çok kıskanç

Sevgilim çok kıskanç

N... Ö... - NaN saniye önce
Sevgilim tahammül edemediğim derecede kıskanç giyimim konusunda çok baskı yapıyor türbanlı olmama rağmen türbanlı gibi giyinmemi ama türbanlı olmamamı istiyor hep uzun gömlekler bol pantolonlar falan kıskançlığının sebebini sevgisi olarak açıklıyor ya istediğim gibi giyinirsin ya da çok sevsem de böyle kabul edemem diyor bir süredir istediği gibi giyinmeye çalışıyorum ama bu durum beni aşırı huzursuz ediyor özgüven eksikliği yaşıyorum erkek arkadaşımın kıskançlığını nasıl çözebilirim uzman yardımıyla aşılabilecek bir problem mi yoksa böyle kabullenmem mi gerekiyor?
Tuba BÜKEL ALKAN
Uzmanın Cevabı: Merhaba bahsettiğiniz sorun uzman yardımıyla çözülebilecek bir sorun fakat terapi almak istemesi ve bu durumu sorun olarak görüp çözmek için adım atması gerekiyor.
Danışan
Erkek arkadaşım tarafından hem çok sevildiğimi düşünüyorum hem de hakaret ve şiddete maruz kalıyorum. Erkek arkadaşım çok kıskanç ve baskıcı yaptığı her şeyi beni kıskandığı ve sevdiği için yaptığını söylüyor. Yaptığı şeyleri kaldıramıyorum ama aynı zamanda onu bırakamıyorum değişmesini umut ediyorum sizce bırakmam mi gerekiyor değiştirmeye mi çalışmalıyım?
Tuba BÜKEL ALKAN
Uzmanın Cevabı: Hakaret ve şiddet durumu çok ciddi bir durum. Kadın cinayetlerinde,kadın şiddetinde erkek sevmediğinden mi kadına bunları yaşatıyor? Erkek arkadaşınız kendi sorunlarının arkasına sığınıp sevgisine bağlıyor ama bahsettiğiniz kıskançlık hastalık boyutunda bir durum ve sizin değiştirmeye gücünüzün yeteceği bir durum değil. Kişi kendinde sorun bulmadıktan sonra kendini değiştirmek istemedikten sonra ne siz ne bir uzman erkek arkadaşınızı değiştirebilir.
Tuba BÜKEL ALKAN
Tuba BÜKEL ALKAN
Psikolojik Danışman(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: İlişki / Evlilik Problemleri, Cinsel İşlev Bozuklukları, Güven Kaybı / Aldatma / Aldatılma