1. Soru Sor
  2. İlişkiler
  3. Sevgilimle aramdaki sorun

Sevgilimle aramdaki sorun

Y... S... - NaN saniye önce
Öncelikle günaydın. Umarım iyisinizdir ve cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. Çok çaresiz hissettiğim, ne yapacağımı bilemediğim için birine danışma ihtiyacı duydum. Benim her şeyden çok sevdiğim bir sevgilim var, birkaç gün önce ayrıldık. Normalde onun da beni çok sevdiğini biliyorum ama onun şöyle bir huyu var ki ben ona bir şey anlattığımda beni dinlemeyip kendiyle ilgili başka şeyler anlatmaya başlıyor ya da yaşadığımız şeyleri yarıştırıyor. Yani "ben daha kötüsünü yaşadım" kafasında sürekli. Onu çok seviyorum ve böyle bir sebep yüzünden ondan ayrılmak istemiyorum. Lütfen ne yapabileceğim hakkında bana yardım edebilir misiniz? Onunla nasıl bir dille konuşmalıyım bu konuyu? Ya da bitirmeli miyim?
Ezgi ÖZTÜRK
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, bitirmeniz ya da devam etmeniz konusunda size her hangi bir tavsiyede bulunamam ama şunları söyleyebilirim; bizlerin ilişki içerisindeyken çok sık yaptığı hatalardan biri de isteklerimizi, ihtiyaçlarımızı ya da rahatsız olduğumuz bir konu varsa bunu karşı tarafın biz dile getirmeden anlamasını ve düzeltmeye çalışmasını bekleriz. Ama biz ilişkiyi sağlamlaştıran şeylerden biri de bu tarz konularda tarafların birbirine her zaman açık ve dürüst olmasıdır. Aslında bizlerin çift terapilerinde yaptığı şeylerden biri de budur. Partnerin bunları yargılayıcı olmayan bir şekilde dile getirmesini sağlayabilmek. Çünkü her birimiz hayata baktığı ayrı bir penceresi var ve siz kendi pencerenizden olayların nasıl gözüktüğünü dile getirmezsiniz başka birinin sizin pencerenizden olayların nasıl gözüktüğünü anlaması neredeyse çok zordur. Onun yaşadığı şeylerin zor olduğunu anladığınızı hissettirmeye çalışabilir ve aynı şeyi hissetmeye ihtiyacınız olduğunu dile getirebilirsiniz. Çünkü sıkıntının boyutunun her hangi bir önemi yok aslında önemli olan o sıkıntının sizi nasıl hissettirdiği.
Danışan
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Şöyle bir durum var ki onu bu konuda iki kere uyarmama rağmen üçüncü defa aynı şeyi yaptı. Her defasında da bu huyunun farkında olduğunu söyleyip özür diliyor, kontrol edemediğini söylüyor. Onu affetmeli miyim yoksa boş mu vermeliyim bilemiyorum, bu yüzden size danışmak istedim
Ezgi ÖZTÜRK
Uzmanın Cevabı: Bunu bir hata olarak görüyo ve değiştirmek için çalışıyorsa bu konuda ona destek olmak çok daha yardımcı olabilir. Yaptığı zaman kırmadan, gönlünü alarak küçük uyarılarda bulunabilir yerine alternatif farklı şeyler koymayı deneyebilirsiniz. Fakat affedip ya da boş vermekle ilgili konuda ise hangisini seçmeniz gerektiğini sizden daha iyi kimse bilemez. Gerçekten ne istediğinize odaklanıp sizin için hangisinin daha doğru ve sağlıklı olucağını düşünebilirsiniz. Böyle kararsız kalınan durumlarda her şeyi yazıya dökmek ve bir tablo benzeri şeyler hazırlamak karar vermenizi kolaylaştırabilir.
Danışan
Çok teşekkür ederim, dediğinizi mutlaka yapacağım
Ezgi ÖZTÜRK
Uzmanın Cevabı: Rica ederim :)
Ezgi ÖZTÜRK
Ezgi ÖZTÜRK
Uzman Psikolog(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: İlişki / Evlilik Problemleri, Depresyon ve Mutsuzluk, Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları