1. Soru Sor
  2. Kaygı
  3. anksiyete ve psikosomatik

anksiyete ve psikosomatik

... ... - 10 ay önce
Son zamanlarda kafamdaki düşüncelerden kurtulamıyorum. Hap içtiğimde bile hapın yutağa değme ihtimalinden tutup yemek borusuna yapışma ihtimalini kafamda kurup rahatsızlık yaşadığım bir dönemdeyim. Bir ay önce acilde iğne yapılmıştı ve sinirime denk geldiği için uzun bir süre ağrı çektim emg çekimi hasar sürecinden 3 hafta sonra olması gerektiği için beklemek psikolojik olarak beni çok rahatsız etti. Bu durumdan sonra yaşadığım herhangi bir olumsuzluk gözümde çok büyüyor ve ne yapacağımı bilmiyorum. Absürt düşünce içerisinde olduğumun farkındayım. Düşüncelerimin doğru olmadığınında bilincindeyim ama ya bir şey olursa ve fark edemezsem geç kalırsam düşüncesi beni çok geriyor. Boğazda bir şey kalmış hissi ve gögüs ağrıları yaşıyorum. Bu durumu yenmem için ne önerirsiniz?
Emine SIKAN
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, öncelikle beklenmedik bir problem yaşamışsınız ve bu sorunun sonuçlarıyla yüzleşmeniz sizi oldukça etkilemiş. Şu anda da tekrar yaşamak istemediğiniz bir sağlık problemi için korkma ve kaçınma davranışı gösteriyor olabilirsiniz. Düşüncelerinizin doğru olmadığını söyleseniz de buna kendinizi inandırmak da güçlük çektiğiniz aşikar. Gelecek de yaşadığınız problemden değil aslında düşüncelerinizin sizi etkilediği bir durum bu. Çözümü için öneride bulunacak olursam sizi kısır döngüye iten bu otomatik olumsuz düşünceleri saptamak ve farkındalık sağlamak gerekecektir. Sevgiler.
Emine SIKAN
Emine SIKAN
Psikolog(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları, Varoluşsal Anlam Arayışı / Değersizlik Sorunları, İlişki / Evlilik Problemleri