1. Soru Sor
  2. Kendim
  3. Benliği tam olarak tanımak

Benliği tam olarak tanımak

Whiterose - NaN saniye önce
29 yaşındayım. 6 yıl işsiz evde kaldım. Depresyon gibi bir şeydi. O dönem yakın çevrem dışlamaya başladı. Arkadaş edinemedim. 1 ilişkim oldu sadece. Benden 8 yaş küçüktü. Ve aşık olduğumu anlayamadım farketmem kıskanmamla oldu. Komşumuzdu. gizli bi ilişkiydi.Aşırı mantıksızdı. Sadece cinsel odaklı diye kendimi kandırmışım. Beni ruhsal olarak çok yıprattı. Psikolojim bozuldu dengesizleştim. Yaşı küçük olmasına rağmen benliğinin benden güçlü olduğunu ve beni baya etkilediğini farkettim. 4 aydır çalışıyorum yeni toparlamaya başladım. Kendimi işe verince rahatladım. Arada bazen ağlıyorum. Duygusal olarak olgun olmadığımı ve bugüne kadar duygularımı bastırdığımı farkettim. Kendimi tanımak ve benliğimi güçlendirmek istiyorum. İnsan ilişkilerinde iyi olsamda uzun süreli arkadaş edinemiyorum. Çocukken hep tek başıma oynardım. Ben 12 yaşında 18-19 yaşındaki kuzenim ve annemin 2. (45 yaşındaydı) Eşinden cinsel taciz gördüm. Şuan biriyle konuşuyorum ve 7 yaş küçük benden. Ve karakter olarak bazı farklar olsa da eski aşık olduğum kişiye benziyor. Bakireyim. Libidom çok yüksek. Çoğunlukla yalnızlık hissim var. Tespit ve önerilerinizi bekliyorum.
Ezgi ÖZTÜRK
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, anlatıklarınız çözümlenmesi gereken ve üstünde durulması gereken konular aslında. Karakter yapılanmamızı büyüdüğümüz çevre, büyütüldüğümüz insanlar oluşturmaya başlar. Bu sebeple seanslar sırasında bolca hayat hikayenizi konuşuruz. Yaşadığınız taciz olayı ise sizi ne denli ve nasıl etkiledi bunların yine bu hikayelerden anlaşılmasını sağlamaya çalışırız. Bu konuda verebileceğim yegane tavsiye gerçekten terapi sürecine başlamanız yönünde olacaktır ama onun dışında kendinizi tanımak, duygularınızı açığa vurmakta zorlanıyorsanız bunda günlük tutmanın faydası yadsınamayacak kadar fazladır. Günlükten kastım ise bugün bunları bunları yaşadım şeklinde değil de, bugün bu olaylar karşısında böyle hissettim çünkü şöyle düşündüm şeklinde olmasıdır. Bu şekilde kim olduğunuzu daha iyi tanıyabilirsiniz.
Danışan
Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Söylediğniz gibi günlük tutacağım. Terapiye ihtiyacım olduğunu düşünüyordum zaten. Yakın zamanda başlayacağım. Konu dışı bir sorum daha var. Yaş farkı çok olan ilişkilerle ilgili görüşünüz nedir ? Yaş önemli midir ilişkilerde ?
Ezgi ÖZTÜRK
Uzmanın Cevabı: Açıkçası ilişkilerde yaşın pek bir önemi yoktur ama durumu şöyle inceleriz; genel olarak partner seçiminizde yaş farkı olarak fazla bireyler üzerinden ilerliyorsanız bunun sebebini anlamaya çalışırız. Eğer temelinde yatan konu size zarar veren bir şeyse onun üzerinde odaklanırız.
Ezgi ÖZTÜRK
Ezgi ÖZTÜRK
Uzman Psikolog(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: İlişki / Evlilik Problemleri, Depresyon ve Mutsuzluk, Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları