1. Soru Sor
  2. Kendim
  3. Düşünmekten uyuyamıyorum

Düşünmekten uyuyamıyorum

... ... - 5 ay önce
Merhabalar ben 3 yıllık evliyim 4 aylık bir kızım var eşimin ailesiyle anlaşamıyorum çok hassas konularda (din yaşam inanç gibi ) bana ustu kapalı kinayeli sözler söylediler 3 yıldır katlandım eşim bana destek olmadığı için kendimi kendim savunamadim hep kendimi suçladım simdi görüyorum ki çok ezilmisim çok yipranmisim çok haksızlığa ugramisim bunu idrak etmem 3 senemi aldı çünkü bana ailesi ve eşim çok alıngansn abartıyorsun dediler bende onlara inandım zamanla suan ise uğradığım bu haksızlıkları düşünmekten uyuyamıyorum kendimi hep onlarla kafamın içinde kavga ederken buluyorum her gün 4 5 kez düşünüyorum artık çok yoruldum onlarla konuşmayı denedim ama her defasında ne var ki bunda sen abartıyorsun dediler bana resmen hakaretler ettiler fakat bunu üstü kapalı yaptıkları için sürekli kendilerini haklı çıkarıyorlar onlarla görüşmek istemiyorum fakat eşim onlarla kötü olunca benden uzaklaşıyor hafta da 1 2 kez görmek zorundayım size sorum düşüncelerimi nasıl engellerim nasıl aklımdan çıkarırım bundan sonra ne yapmam gerekir lütfen söyleyin düşünmekten çok yıprandım lütfen 🙏 ( ailem benden çok uzakta ben gurbetteyim ve çok fazla arkadaşım da yok sadece eşim ve ailesi var )
Emine SIKAN
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, zorunlu, söküp atamayacagımız bir çok ilişki vardır maalesef. Akrabalık bağları gibi düşünebilirsiniz. Bu akrabalık bağlarına ilk başlarda o kadar sıkı tutunuruz ki sanki kendi anne babamız gibi olacaklarını sanırız. İlk zamanlarda fazla taviz vermiş olabilirsiniz sonuçta böyle olacağını bilmiyordunuz. Fakat burada önemli olan konu eşiniz ne yazık ki. Gelin kayınvalide tartışmalarının büyük sebebi bazen damatlardan yani eşinizden kaynaklanıyor olabilir. Birlikte baş etme stratejileri, stresten korunma hakkında konuşabiliriz. Sevgiler.
Emine SIKAN
Emine SIKAN
Psikolog(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları, Varoluşsal Anlam Arayışı / Değersizlik Sorunları, İlişki / Evlilik Problemleri