1. Soru Sor
  2. Kendim
  3. Hayatı Sevemiyorum

Hayatı Sevemiyorum

Minikkuş - NaN saniye önce
24 yaşındayım üniversite mezunuyum, şu an da herhangi bir işim yok şu an kpss hazırlanıyorum. Hayata dair hayallerim bile var fakat hiç kimseye karşı birşey hissedemiyorum en son sadece biriyle bir ilişkim oldu oda zaten olmadı çirkin biri değilim istersem çok kişiyle birlikte olabilirim etrafımda ben de kat be kat yakışıklı insanlar var ama ben asla birine duygu hissedemiyorum. Dışarı çıkınca insanları gördükçe kaçıyorum. İnsanlar bana samimi gelmiyor. Bazen durup düşünüyorum neden varım ben bu dünyada yani herşey boş geliyor içimde hep anlam veremediğim bir hüzün var. Kendimi sadece anlık mutlu buluyorum, ayrıca çevrem de çoğu kişi evlilik baskısı yapıyor. Ama ben evlenmek istemiyorum. Ne yapabilirim bu durumun sebebi nedir?
Ezgi ÖZTÜRK
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, bunlar çok güçlü varoluşsal kaygılar ve genellikle bu kadar derinden hissedilen ve insan ilişkilerini etkilemeye başlayan bu düşünceler, atlında çok daha köklü yaşanmışlıklar barındırır. O yaşanmışlıkların ya da yaşanamayanların keşfini yapamadan ve tüm onların çözümlemeden maalesef bu düşüncelerden sıyrılmak daha da zor olur. Yani size yüzeysel olarak, şunu yapın yada bunu yapın gibi kuracağımız cümleler asıl sorunu çözmeden sizi anlık olarak rahatlatmaktan başka bir şeye yaramayacaktır. İnsanlara karşı neden bu kadar soğudunuz, hayatınızı sorgulama evresine nasıl gelebildiniz ya da içinizde bir türlü geçmeyen bu hüznün kaynağı nedir? Bu sorular cevap aranması gereken ve sizin çözümlemeniz gereken konular aslında.
Danışan
Galiba yaşadığım ilişkiden dolayı bu duruma geldim. Bir insanın beni yok sayması beni kötü duruma getirdi çok defa denedim kimseye bağımlı olmadım bu kişiylede ilişkim bittikten sonra çok acı çektim. Biliyorum insanlar aynı değil yeri gelir unutulup gidilir ama içimde o kişiye duyduğum anlamsız bir sevgi var. Ne yaparsa yapsın o insana karşı sevgim bitmiyor ve en garip olanı ondan bişey beklemiyorum hayatımds olmasa bile. Onsuz da yaşıyorum, gülüyorum kimse vazgeçilmez değil, dini olarak da maneviyat açısından ruhumu da besleniyorum. Namaz kılmak dışında huzurlu hissettiğim an çok az. Bu ilişki beni hayata karşı kapatmış olabilir mi?
Ezgi ÖZTÜRK
Uzmanın Cevabı: Tabi olma ihtimali var elbette ama sizi tanımada, hayat hikayenizi, yaşanmışlıklarınızı bilmeden kesin bir şey diyemem ya da bu durumdan nasıl çıkmanız gerektiği konusunda da maalesef bir yorum yapamam. Çünkü söyleyeceğim her şey havada kalacaktır.
Ezgi ÖZTÜRK
Ezgi ÖZTÜRK
Uzman Psikolog(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: İlişki / Evlilik Problemleri, Depresyon ve Mutsuzluk, Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları