1. Soru Sor
  2. Kendim
  3. Karanlık korkusu

Karanlık korkusu

K... A... - NaN saniye önce
Merhaba ben yalnız kalıyorum bu yüzden karanlıktan kırmaya başladım nefesim daralıyor uyuyamıyorum tek kaldığım için ses olmasını isteğinden sabahlara kadar film izleyebilirim deprosyona mi girdim bunun sebebi nedir acaba şimdiden çok teşekkür ederim.
Silinmiş UZMAN
Uzmanın Cevabı: Merhaba, depresyon daha çok ruhsal çökkünlük durumudur. Kişiyi yataktan çıkamayacak kadar kötü etkiler. Söylediklerinize bakılırsa karanlıkta kendinizi bi şekilde tehdit altında hissediyorsunuz ve kaygı yaşıyorsunuz. Nefes darlığınızın sebebi bu olabilir. Yalnız kalmayla ilgili olumsuz yaşantılarınız oldu mu? Uyumanızı zorlaştıracak kadar güçlü olan düşünceleriniz neler? Ya şöyle olursa ya böyle olursa şeklinde olumsuz düşünceleriniz var mı ? Kaygı yaşadığınız süreci duygularınızı düşüncelerinizi ayrıntılı olarak ele alıp çalışmak gerekir. Bunlarla ilgili psikolojik destek alarak bu sorunu aşabilir, yaşam konforunuzu artırabilirsiniz. Rica ederim :)
Danışan
Bu ilk yalnız kalisim değil ama bu sefer nedense bir başka yalnız hissettim ailem aradığın arkadaşımla konuşurken söyleyecek bir bulamıyorum bu beni daha çok yalnız hissettiriyor önceden karanlık korkumu yenmistim ama yalnız kalınca yine başladı bunu atlatmak için ne yapabilirim
Silinmiş UZMAN
Uzmanın Cevabı: Karanlık korkunuzu nasıl yenmiştiniz? Önceden korkunuzu yenmek için kullandığınız başa çıkma stratejisini şu anki korkunuza uygulamaya çalışabilir misiniz? Daha önce yenmişsiniz, yine yapabilirsiniz. Yalnız kalıp kaygılanmadığınız dönemlerde neler yapıyordunuz ve böyle bi sorun yaşamıyordunuz? Bunu keşfetmeye çalışın. Şu an yaşadığınız yalnızlık duygunuzu da ele almak gerekebilir. Korkunuzu engelleyecek iyi gelecek şeyleri bulmaya çalışın, korktuğunuz anda size ne iyi gelebilir? Ses olsun diye film açmak gibi bi yol bulmuşsunuz. Bunun dışında iyi gelecek daha kolay uyumanızı sağlayacak neler olabilir? Eğer bi şekilde kaygı artarsa nefes egzersizini deneyin. Şu an kısıtlı bilgilerle ancak bu kadar yardımcı olabilirim. Eğer bu yalnızlık, karanlık korkusu gerçekten aşılamayacak duruma gelirse bi uzmandan yardım almanız iyi olacaktır. Sağlıklı günler dilerim :)
Silinmiş UZMAN
Silinmiş UZMAN