1. Soru Sor
  2. Kendim
  3. Yersiz Gülme

Yersiz Gülme

Veronica - 19 ay önce
Merhaba Canan hanım, birkaç aydır devam eden yerli yersiz gülme durumuyla karşı karşıyayım. Aslında bu bende hep olan bir şeydi ancak son 3 ayda sıklaştı. Özellikle de ciddi, hüzünlü, hatta tehlikeli sayılabilecek bir ortamdayken aniden gülme krizi tutuyor ve durduramıyorum. Yani bunu anlatmak bile gerçekten benim için komik ama artık yavaş yavaş patolojik bir seviyeye geldiğini hissediyorum. Survival anlarda bile ya tepkisiz kalıyorum ya da gülüyorum. Evimizde az daha yangın çıkacaktı mesela ben oturdum köşede gülmekten müdahale dahi edemedim o an. Bu durum ailem ve arkadaş çevrem tarafından da farkediliyor ve garipseniyor ancak ben bunu adlandıramıyorum. Sizce sebebi nedir ve danışmanlık desteği almam gerektirir mi?
Canan RAMADAN
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, bahsettiğiniz gülme davranışıyla birlikte daha az uyuma, hızlı konuşma, sabırsızlık hali, cinsel dürtülerinizde artış, odaklanmada güçlük çekme ve halüsinasyon görme gibi farklı belirtiler de eşlik ediyor mu? Eğer ediyorsa bu durum patolojik bir durumdur mutlaka psikiyatriste gitmenizi öneririm. Fakat eşlik etmiyor sadece gülüyorum diyorsanız birkaç ay önce dediğiniz o günden sonra hayatınızda neler değişti bunları düşünmenizi önerebilirim. Bu durumu tetikleyen olumsuz bir yaşantı geçirmiş olabilirsiniz ve herhangi bir sorun karşısında gülme davranışını bir savunma mekanizması haline getirmiş olabilirsiniz.
Canan RAMADAN
Canan RAMADAN
Uzman Psikolojik Danışman(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: İlişki / Evlilik Problemleri, Cinsel Gelişim ve Cinsellikle İlgili Sorunlar, Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları