1. Soru Sor
  2. Öfke
  3. Kendime zarar veriyorum

Kendime zarar veriyorum

G... ... - 6 ay önce
merhaba, 20 yaşındayım suanda çalışıyorum. (Market sektörü) kendime zarar vermeye başlayalı 5 ay oldu ve son kez ince de olsa çok fazla kesige sahip oldum. (İki gün önce) bunu yaparken çok fazla mutluluk ve rahatlama hissediyorum psikiyatriye gitmeli miyim ne yapmalıyım bilmiyorum bunu gösteriş olarak görenler var ama inanin benim kafam artık almıyor hicbirseyi düzgün bir ergenliğe ve çocukluğa sahip olamadim hic belki de ondan diye düşünüyorum. Sürekli negatif düşünen yalnız kalinca herşeyi sorgulayan biriyim. Ne yapmalıyım?
Nazife YAĞBASANLAR
Uzmanın Cevabı: Merhaba Gözde ; Kendine zarar verme girişimleri hiç bir zaman önemsiz değildir ve ciddiye alınmalıdır. Destek almak için zaman kaybetmeden adım atmak gerekmektedir. Sizi kendinize zarar vermeye yönelten düşünceler ve durumlar nelerdir terapist ile birlikte tespit edilip bir sürece başlanması gerekmektedir. İntihar girisimleri intihar ile (ölüm ) sonuçlanabilir. İntihar girişimini Yardım çığlığı olarak nitelendiririz. Psikiyatriste de gidebilirsiniz fakat psikolog desteği süreç içerisinde almak kalıcı çözüm için önem arz etmektedir.
Nazife YAĞBASANLAR
Nazife YAĞBASANLAR
Uzman Klinik Psikolog(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları, Cinsel Gelişim ve Cinsellikle İlgili Sorunlar, İlişki / Evlilik Problemleri