1. Soru Sor
  2. Takıntı
  3. Dibi görmek istiyorum

Dibi görmek istiyorum

Y... ... - 8 ay önce
İçki içmek ,uyuşturucu kullanmak ,sokaklarda yatmak, tacize tecavüze uğramak, dövülmek , değersizleştirilmek zarar görmek aruzusu ile yanıp tutuşuyorum bunlar olursa nasıl olur diye merak ediyorum ve istiyorum. Bunları yaşamak zorunda gibi hissediyorum . Şu an yatağımda sakin bir şekilde yatıyorum ama bir anca önce dışarı çıkıp bunları yaşamam lazım diyorum. Karıncayı bile incitmeyen ağzına sigara bile sürmeyen ben . Bazen zihnim bu düşüncelerle birden bire dolup taşıyor nefes alamayacak kadar daralıyorum. Hayatımı maf etmek istiyorum.
Nazife YAĞBASANLAR
Uzmanın Cevabı: Merhaba Danışan; Değersiz olduğunuzu kanıtlama ve gösterme dürtüsü bir çok farklı sebepten , yaşantıdan dolayı engelleyemediğin bir hale gelmiş olabilir . İnsan gördüğü tutumlar içinde kişiliğini oluşturmaktadır. Seni çok eleştiren, yaptıklarını küçümseyen , sürekli zayıf yönlerine odaklanan kişiler ile iletişim halinde kalarak büyümen de kendini değersiz olduğunu inandırmış olabilir . Bir çok sebep etki etmiştir bunu karşılıklı konuşarak tespit etmek ve sağlıklı bir yol haritası çizmek gerekir . Değer en önce kişinin kendi içinde oluşturduğu bir histir . Bunu yaratmak , arttırmak için çalışmak gerekmektedir. Başta bu olmak üzere daha detaylı konuşmak , vaka formülasyonu yapıp detaylı bir şekilde çalışmak için size psikolojik destek vermek isterim . Değerlendirme seansını size uygun gün ve saate bakarak randevu takviminden oluşturabilirsiniz .
Nazife YAĞBASANLAR
Nazife YAĞBASANLAR
Uzman Klinik Psikolog(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları, Cinsel Gelişim ve Cinsellikle İlgili Sorunlar, İlişki / Evlilik Problemleri