1. Soru Sor
  2. Takıntı
  3. NARSİSTE OLAN TAKINTIM

NARSİSTE OLAN TAKINTIM

thenilesong - NaN saniye önce
Narsist olduğunu düşündüğüm flörtüme takıntılıyım. O sürekli bir var bir yok şeklinde hayatımda olduğu için ona bağımlılık geliştirdiğimi düşünüyorum. Bunu aşmaya çalışıyorum onu unutmak istiyorum ancak unutmama izin vermiyor. Onun hayatında birisi var ancak benimle de konuşuyor. Sürekli bir daha yazmaz aramaz dediğimde tekrar yazıyor ve arıyor. Ben hayatındaki kişiyi bildiğimi de ona söyledim kendi yöntemlerimle öğrendim hayatında biri olduğunu. O da benden korktuğunu söyledi ancak daha sonra tekrar iletişim kurmaya başladı. Yaklaşık bir senedir iletişimimiz var. Her şeyin farkındayım. Yaptığımız şeyin yanlış olduğunun da farkındayım ancak bağımlı bağlanan bi kişiliğim var ve empatım. Bu durumun içinden çıkmama yardım edecek şeyler neler bu konuda uzman birinden öğrenmek istedim. Teşekkürler.
Ahmet Ali ÖZDEMIR
Uzmanın Cevabı: İyi günler, Öncelikle çoğu zaman yaşadıklarımız ilk kurduğumuz nesne ilişkilerinin tekrarlarıdır, esasında farkında olmadan kendimizi kabul edemeyeceğimiz bir ilişkinin mecburu ve mahkumu haline KENDİMİZ getiririz. Bu zorlantılı tekrar sizin hayatınızın bir çok yerinde vardır. iş arkadaşlıklarınızda, okul arkadaşlıklarınızda, çevrenizde ilişki içerisinde olduğunuz her şeyde benzer döngüleri yaşıyorsunuzdur. Hayatımızda bağ kurduklarımız çoğu zaman anne ve babamızın türevleridir. Tasvip etmeyeceğiniz bir ilişkiye kendinizi mecbur hissediyorsunuz. Muhtemelen flörtünüzün size karşı böyle davranmasının şartlarını siz oluşturuyorsunuz ve flörtünüzde size o şekilde davranıyor, bazı ruhsal yapılardaki kişiler (borderline gibi) için terk edilmek o kadar korkutucu bir şeydirki terk edilmemek bağlantıda kalmak için her an bir ilişki içinde kalmak zorunda hissederler. İlişkilerimizde farkında olmadan anne-baba türevlerimizi ararız ilişki kurduğumuz kişinin kişiliği sizin nasıl bir kişilik yapılanmasına sahip olduğunuzu gösterir. Bu durumdan kurtulmak için uzman yardımı almanızı öneririm. Yaşadığınız durumla ilgili iç görü kazanmanız ilişkilerinizin kontrolünü elinize almanıza fayda sağlar. İç görü kazanmanıza fayda sağlayacak okumalar yapabilirsiniz bunu için size Harville Hendrix'in "Hakettiğiniz Aşkı Yaşayın" kitabını önerebilirim. Faydalı olması dileklerimle.
Ahmet Ali ÖZDEMIR
Ahmet Ali ÖZDEMIR
Psikoterapist(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: Sınırda (Borderline) Kişilik Bozukluğu, Narsisistik Kişilik Bozukluğu, Çocuk ve Ergenlik Dönemi Ruhsal Sorunları