1. Soru Sor
  2. Terapiyle İlgili
  3. Emdr terapisine başlamak

Emdr terapisine başlamak

... ... - 10 ay önce
Merhaba, benim babamla başlayan şiddet, alkol ve hakaret hikayem maalesef ilk eşimle ve şu anda ikinci eşimle devam etti. Uzaklaştırma kararı aldırıp, boşanma davası açtım. Ancak enteresan bir şekilde affetmeye meyilliyim ve kendime bunu yapabilme potansiyelim beni dehşete düşürüyor. Üstelik 8 aylık evlilik sürecimde başlayan 4 farklı uzman doktorun da stres kaynaklı olduğunu söylediği bel ağrım var ve çok şiddetli seviyede. Bu alanda sizce emdr terapisinden fayda görebilir miyim?
Emine SIKAN
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, EMDR terapisi travmalar üzerinden çalışılan bir terapi çeşididir. Şu an yaşadıklarınız travma değil kaygı ile alakalı gibi görünüyor. Tabiki sizi tanımadan emin olamam sadece buradaki sorunuzdan anladığım kadarıyla cevap veriyorum. Yaşadığınız bu stresli dönem kendini bedensel belirtilerle göstermiş. Kaygı ile ilişkili problemlere Bilişsel Davranışçı Terapi çok daha etkilidir. Bu terapi çeşidi çalışılarak kararlarınızı kendinizi daha iyi tanıyarak verebilir hem de kaygı ile baş etme yöntemlerinizi geliştirebiliriz. Yardımcı olmayı isterim. Sevgiler.
Emine SIKAN
Emine SIKAN
Psikolog(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları, Varoluşsal Anlam Arayışı / Değersizlik Sorunları, İlişki / Evlilik Problemleri