Gülay YANIK
Psikolojik Danışman
Hakkında
Danışmanlık/Terapi Süreci Hakkında
İlişki kelimesinin bir çok anlamı vardır. Bunlara iki kişi arasındaki sevgi ilişkisi, aile, arkadaşlık ilişkisi ya da bir insanla bir hayvan arasındaki ilişki örnek verilebilir. Psikolojik danışma sürecindeki ilişki ise daha kapsamlıdır. Danışanla psikolojik danışman arasında, saygı, güven, psikolojik olarak rahat olma ve ortak bir amaca hizmet etme açısından, ilişkide bir kaynaşma(rapport) olması önemlidir. Bu ilişkiye terapötik ilişki denilir. Eğer terapötik ilişki olumlu yönde geliştirilirse, ortaya çözüme yönelik olumlu sonuçlar çıkar. Terapötik ilişkiyi diğer ilişkilerden ayıran özellik ilişkide ortak bir amacın olmasıdır ve bu amaç için her iki tarafın da katılımcı olması çok önemlidir.
- İnsanlar yaşamlarının bazı dönemlerinde yardım alma ihtiyacı hissedebilirler. Ve bir danışan olarak psikolojik danışma yardımı almak pek de kolay bir tercih değildir. Kişi yardım ihtiyacı duyduğu zaman psikolojik danışmana gitme ya da kendi başına halletme gibi bir ikilem yaşayabilir. Psikolojik danışma yardımı almaya karar verme, kişinin olumlu yönde ilerleme isteğini yansıtır.
- Duygusal çalkantıya sebep olan krizler, dertler, kaygı ve şüpheler, zorluklar, hayal kırıklıkları psikolojik danışma ihtiyacı doğurmaktadır. Danışanlar yaşamlarındaki sorunları iyi idare edemedikleri için psikolojik danışmanlara başvurma ihtiyacı duyarlar. Burada sorunlarla etkili ve aktif mücadele yöntemlerinin bilinmemesi yanında bireyin sorunun üstesinden gelebileceğine dair inancı da kaybolmuştur. Denenen çözümler işe yaramadığında ümitsizlik ve hayal kırıklığı daha da büyümüştür.
- Sebep ister yersiz şüphe ve nedensiz korkular, ister psikiyatrik bir bozukluk, ister alkol ya da uyuşturucu madde bağımlılığı, ister sorunlu bir evlilik, ister orta yaş bunalımı, ister ekonomik bir kriz, ister iş hayatında bir çalkantı, ister fiziksel ya da duygusal bir travma, her ne olursa olsun ortada yardım aramaya ihtiyaç duyulan bir problem vardır. Sorunları ister kendimiz yaratıp büyütelim isterse yıkıcı travmatik bir durum yaşayalım psikolojik danışma ile bu problemlerle etkin bir biçimde başa çıkmak mümkündür.
Terapi sürecimizin gönüllülüğe dayalı olarak gerçekleştiğini ve gizliliğin sizin hayatınızda hayatı bir tehlike oluşturacak durumlar dışında baki kalacağından emin olabilirsiniz.. Terapi süreçlerimi genellikle haftada 1 gün ve 40-45 dakika sürecek şekilde 4-6 oturum şeklinde ve mümkün olduğunca aynı gün ve aynı saatte ayarlanacak şekilde ilerletiyorum. Oturum öncesinde danışan onam formu, gizliliğe dair sözleşme imzalayarak başlatmayı doğru bulduğumu eklemek istiyorum. Mevcut durumunuzu iyileştirmek, kendinizi daha iyi hissetmek veya kendiniz için bir çıkış yolu arayışında iseniz her zaman ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler diliyorum.
Çalışma Grupları
Terapi Yaklaşımları
Eğitimler
Sertifikalar
Adresi
Camikebir, İnce Mehmet Sk No:11, 42780 Kulu/Konya, Türkiye