1. Uzman
  2. Gülay YANIK
Gülay YANIK

Gülay YANIK

Psikolojik Danışman

Uzmanlıklar: Çocuk Eğitimi İle İlgili Sorunlar , Çocuk ve Ergenlik Dönemi Ruhsal Sorunları , Depresyon ve Mutsuzluk
Uzmanlıklar: Çocuk Eğitimi İle İlgili Sorunlar , Çocuk ve Ergenlik Dönemi Ruhsal Sorunları , Depresyon ve Mutsuzluk
Online Terapi
süre 40 dk
ücret 1000
Yüz Yüze Terapi
süre 45 dk
ücret 800

Hakkında

Ben Gülay Yanık. 2001 Konya doğumluyum. 2023 yılı Ufuk Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun oldum. Lisans eğitim sürecimde bir yıl lisede Stajyer Psikolojik Danışmanlık yaparak mesleki hayatıma başladım. Staj sürem sonrasında online olarak danışmanlık hizmeti vermeye başladım. Şu an Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim okulunda öğretmenlik yapmaktayım. Kariyer hayatımı çeşitli uygulayıcı sertifikalarımla desteklemeye devam ediyor; bireylerin yaşamlarında kendi çıkış yollarını bulabilmelerinde yardımcı olmayı ilke kabul ediyorum.

Danışmanlık/Terapi Süreci Hakkında


           İlişki kelimesinin bir çok anlamı vardır. Bunlara iki kişi arasındaki sevgi ilişkisi, aile, arkadaşlık ilişkisi ya da bir insanla bir hayvan arasındaki ilişki örnek verilebilir. Psikolojik danışma sürecindeki ilişki ise daha kapsamlıdır. Danışanla psikolojik danışman arasında, saygı, güven, psikolojik olarak rahat olma ve ortak bir amaca hizmet etme açısından, ilişkide bir kaynaşma(rapport) olması önemlidir. Bu ilişkiye terapötik ilişki denilir. Eğer terapötik ilişki olumlu yönde geliştirilirse, ortaya çözüme yönelik olumlu sonuçlar çıkar. Terapötik ilişkiyi diğer ilişkilerden ayıran özellik ilişkide ortak bir amacın olmasıdır ve bu amaç için her iki tarafın da katılımcı olması çok önemlidir.


  • İnsanlar yaşamlarının bazı dönemlerinde yardım alma ihtiyacı hissedebilirler. Ve bir danışan olarak psikolojik danışma yardımı almak pek de kolay bir tercih değildir. Kişi yardım ihtiyacı duyduğu zaman psikolojik danışmana gitme ya da kendi başına halletme gibi bir ikilem yaşayabilir. Psikolojik danışma yardımı almaya karar verme, kişinin olumlu yönde ilerleme isteğini yansıtır.


  • Duygusal çalkantıya sebep olan krizler, dertler, kaygı ve şüpheler, zorluklar, hayal kırıklıkları psikolojik danışma ihtiyacı doğurmaktadır. Danışanlar yaşamlarındaki sorunları iyi idare edemedikleri için psikolojik danışmanlara başvurma ihtiyacı duyarlar. Burada sorunlarla etkili ve aktif mücadele yöntemlerinin bilinmemesi yanında bireyin sorunun üstesinden gelebileceğine dair inancı da kaybolmuştur. Denenen çözümler işe yaramadığında ümitsizlik ve hayal kırıklığı daha da büyümüştür.
  • Sebep ister yersiz şüphe ve nedensiz korkular, ister psikiyatrik bir bozukluk, ister alkol ya da uyuşturucu madde bağımlılığı, ister sorunlu bir evlilik, ister orta yaş bunalımı, ister ekonomik bir kriz, ister iş hayatında bir çalkantı, ister fiziksel ya da duygusal bir travma, her ne olursa olsun ortada yardım aramaya ihtiyaç duyulan bir problem vardır. Sorunları ister kendimiz yaratıp büyütelim isterse yıkıcı travmatik bir durum yaşayalım psikolojik danışma ile bu problemlerle etkin bir biçimde başa çıkmak mümkündür.


Terapi sürecimizin gönüllülüğe dayalı olarak gerçekleştiğini ve gizliliğin sizin hayatınızda hayatı bir tehlike oluşturacak durumlar dışında baki kalacağından emin olabilirsiniz.. Terapi süreçlerimi genellikle haftada 1 gün ve 40-45 dakika sürecek şekilde 4-6 oturum şeklinde ve mümkün olduğunca aynı gün ve aynı saatte ayarlanacak şekilde ilerletiyorum. Oturum öncesinde danışan onam formu, gizliliğe dair sözleşme imzalayarak başlatmayı doğru bulduğumu eklemek istiyorum. Mevcut durumunuzu iyileştirmek, kendinizi daha iyi hissetmek veya kendiniz için bir çıkış yolu arayışında iseniz her zaman ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler diliyorum.


Çalışma Grupları

Çocuk (6-12) Ergen (12-18) Yetişkin (18-65)

Terapi Yaklaşımları

Kabul ve Kararlılık(ACT) Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi (SFBT)

Eğitimler

Ufuk Üniversitesi - Lisans - Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik

Sertifikalar

Çocuk Ve Ergenlerde Yaratıcı Anamnez Alma Eğitimi - Beyaz Fil Psikolojik Danışmanlık - 10.7.2023 Çocuk Ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulayıcısı - Newspdr - 10.7.2023 Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Uygulayıcısı - Newspdr - 17.10.2023 Minnesota Kişilik Envanteri - Newspdr - 2.2.2024 Oyun Terapisi - Newspdr - 2.2.2024

Adresi

Camikebir, İnce Mehmet Sk No:11, 42780 Kulu/Konya, Türkiye

Uzmanin Adresi

Danışan Yorumları

Soru - Cevap

Soru cevap

E... B... - 3 ay önce
Merhaba hocam benim psikolojim bozuk herhalde Şu an kendimde değilim Gibii bazen kendimde oluyorum kafam çok dağınık Ne düşündüğümü bilmiyorum her gün yataktan kalkıyordum kalktım an bile düşünüyorum Bilmiyorum ne düşünüyorum Mesela bugün Yatağımdan Sabah kalktım niye düşünüyorum çözemedim ya depresyondayım ya Psikolojim bozuk zaten kafam yerinde değil Bir de ses Rahatsızlığın vardı 5-6 ay önce mi bir sene falan Tam hatırlamıyorum işteydim 4-5 hafta çalıştım sonra iş yerinde çok ses olunca kafam yerinde olmadı bir an yani orada değilim gibi yokmus gibi kafamda o sesi düşünüyorum Sonra gittim ağladım lavaboda sonra eve gittim o zaman çok kötüydüm 3-4 aydır evdeyim dışarı çıkmak istemiyorum Bundan 3-4 haftadır duş almıyorum Normalde her gün yapıyorum ama istemiyorum Neden bilmiyorum kafam çok dağınık Bilmiyorum ya ne yapacağım bazen de çok aşırı düşündüğümde kollarım yerinden çıkmış gibi sadece benim kafam var gibi bu zihinsel ya da fiziksel sorun olabilir kollarım yerinde ama ben hissetmiyorum Ama şu an hissediyorum Çok fazla Kafam dağınık değil teşekkürler cevabınızı bekliyorum ara sıra yeme bozuklukları oluyor ağzımda kaldimi yuttummu yutabilirmiyim gibisinden ama şuan idare eder + sinuzit hastaligim var belki ondanda olabilir bilmiyorum ara sira birsey yaparken ne yapcam onumu yapsam diyorum kararsizim onu yapabilirmiyim oyle iste cevap bekliyorum guzel simdiden tesekurler kolay gelsin
Yanıtları Göster (1)

Çalma hastalığı var mı ?

İ... K... - 5 ay önce
Ben 5. Sınıftan beri olan 8 yıllık bir süreci anlatacağım. 16 yaşındayım bugüne kadar sürekli hırsizılik yaptım . Kullanacağımdan da değil anlarsınız hobi gibi ama garip hissettiriyor. Çaldıklarımı genelde kullanmadan attığım çok oldu yada hepsini neredese attım. Bu geçecek sandım zamanla ama geçmiyor bugün de aynı şekilde. Yakalanmaktan da korkuyorum ama yapmayı bırakamıyorum desteğe ihtiyacım var yüksek ihtimalle. Okb ilaç tedavisi görüyorum ama ailemin haberi olmaması için psikiyatrime diyemiyorum güvenmiyorum. Şuan elimden gelen tek şey sizden gelecek bir cevap lütfen yardım edin ?
Yanıtları Göster (1)

Terapi yararı

S... ... - 13 ay önce
Merhaba lar ben psikolojik destek almayı düşünüyorum anksiyete war we prozac kullandım gayet iyi geldi fakat konuşma ihtiyacı hissediyorum bunun nedeni herseyin farkında yolup yol cizememek.. kaç seans olmalı? Ve bilgiler psikiyatri gibi sisteme işleniyor mu? Şimdiden teşekkür ederim
Yanıtları Göster (1)
Toplam 4 soru. Tümünü Gör