1. Uzman
  2. Begüm AKBOĞA
Uzman Psikolojik Danışman Begüm AKBOĞA Profil Fotoğrafı

Begüm AKBOĞA

Uzman Psikolojik Danışman

Uzmanlıklar:

Travma ve İlişkili Bozukluklar , Çocuk ve Ergenlik Dönemi Ruhsal Sorunları , Ruhsal-Toplumsal, Kişisel ve Çevresel Diğer Koşullarla İlişkili Sorunlar
Online TerapiOnline Ter...
süre 50 dk
ücret 1500
Yüz Yüze TerapiY. Yüze Ter..
Hizmet vermiyor

Hakkında

Merhaba, ben Uzman Psikolojik Danışman & Aile Danışmanı Begüm Akboğa. Üniversite eğitimime Ufuk Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünde başladım. 16 Haziran 2023 tarihinde bölüm üçüncüsü olarak mezun oldum. Akademik yolculuğumu yine Ufuk Üniversitesinde PDR alanında yüksek lisans yaparak sürdürdüm ve 2025 yılında başarıyla tamamladım. Mesleki yeterliliğimi ve uzmanlık alanımı güçlendirmek adına 14 Mart 2025 tarihinde, Türk PDR Derneğinin düzenlemiş olduğu MEB onaylı 464 saatlik Aile Danışmanlığı Eğitimimi başarıyla tamamladım.Lisans eğitimim sırasında ve yüksek lisans dönemimde süpervizyon eşliğinde bireysel psikolojik danışma oturumları gerçekleştirdim. Teorik bilgimi uygulamayla pekiştirebilmek için farklı kurumlarda gönüllü stajlar yaptım ve çeşitli konferans ile eğitim programlarına katılarak sürekli gelişimi ilke edindim. Halihazırda eğitimler, konferanslar ve danışma seansları aracılığıyla mesleki gelişimime aktif olarak devam etmekteyim.

Danışmanlık/Terapi Süreci Hakkında

Psikolojik danışma süreci danışanın hikâyesiyle başlar ve onun iç dünyasına doğru yürünen bir yolculuktur. Psikolojik danışmanlık, sabit bir kalıpla ilerlemez; her bireyin yaşamına ve ihtiyacına göre şekillenen dinamik bir süreçtir. Psikolojik danışma bireyin kendini anlaması, farkındalık kazanması, problemlerini tanımlaması ve çözüm yolları üretmesi, kararlar alması, çevresiyle uyumlu ve sağlıklı iletişim halinde olması kendini geliştirmesi için ve benzeri amaçlarla belirli bilimsel ve etik dayanaklara göre ruh sağlığı uzmanları tarafından verilen çok yönlü profesyonel bir yardım sürecidir.

Süreç Nasıl İlerler?

Görüşmeler genellikle haftada bir olacak şekilde planlanır ve ortalama 45-55 dakika sürer. Bazı durumlarda ihtiyaç doğrultusunda görüşme sıklığı yeniden yapılandırılabilir. Seansların kaç seans süreciğine, ne zaman biteceğine ilişkin net bir zaman dilimi belirtmek etik olarak uygun değildir çünkü bu, terapinin özünü "sonuca odaklı bir müdahale" haline getirir. Oysa psikolojik danışma, süreç odaklıdır ve bazen sürecin kendisi en büyük dönüşümün kaynağıdır.Her danışan biriciktir; bu nedenle sürecin süresi, danışanın yaşamsal yolculuğunun ritmine ve ihtiyacının derinliğine göre şekillenir. Psikolojik danışma süreci yalnızca “sorun çözme” süreci değil, aynı zamanda bireyin kendiyle karşılaştığı, iç sesini duyduğu, otomatikleşmiş düşünce ve davranışlarının kökenini keşfettiği bir gelişim alanıdır.

Ne Zaman Psikolojik Destek Almalıyım?

Psikolojik destek almak için “çok kötü durumda” olmak gerekmez. Tam aksine, kişinin kendine şu soruları sormaya başlaması bile, desteğe ihtiyaç duyduğuna dair önemli bir işarettir:

  • "Neden sürekli aynı döngüleri yaşıyorum?"
  • "İçimde bir sıkışmışlık hissi var ama ne olduğunu bilmiyorum."
  • "Bir şeyler yolunda değil ama ne olduğunu da tam olarak anlatamıyorum."

Kendini tükenmiş, yalnız, kararsız ya da duygusal olarak yorgun hissettiğinde... Geçmişten gelen bazı deneyimlerin bugününü etkilediğini fark ettiğinde... Ya da sadece “kendini daha yakından tanımak” ve iç dünyanla bağ kurmak istediğinde... İşte tam da o zaman psikolojik danışmanlık desteği almak, sana güçlü bir alan sunabilir.

Psikolojik danışma sadece sorun anlarında değil; büyümek, gelişmek, anlam kazanmak ve yaşamını daha bilinçli sürdürebilmek için de başvurulabilecek bir süreçtir. Bu destek; yargılanmadan, yönlendirilmeden, sadece sizin için var olan bir alanda kendinle temas kurmanı sağlar. Unutulmamalıdır ki, psikolojik destek almak bir zayıflık değil, kişinin kendine duyduğu saygının bir göstergesidir.

Psikolojik danışmanlık süreciyle ilgili merak ettiğiniz herhangi bir konu olursa, benimle dilediğiniz zaman iletişime geçebilirsiniz. Sormak, danışmak ya da sadece bilgi almak istemeniz tamamen yeterli—her soru, sürecin doğal ve değerli bir parçasıdır.

Çalışma Grupları

Çift & Partner Okul Öncesi Çocuk (0-6) Çocuk (6-12) Yetişkin (65+) Ergen (12-18) Yetişkin (18-65) LGBT+

Terapi Yaklaşımları

Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Danışan(Birey) Merkezli Terapi Oyun Terapisi Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi (SFBT) Eklektik Terapi

Eğitimler

Ufuk Üniversitesi - Lisans - Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik

Ufuk Üniversitesi - Yüksek Lisans - Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik

Sertifikalar

Uygulayıcı Aile Danışmanlığı Eğitimi - Türk Pdr Derneği Ve Meb Onaylı - 14.3.2025

Tercih Ve Kariyer Rehberliği Uygulayıcı Eğitimi - Ev Okulu Derneği - 3.7.2024

Sınav Kaygısı Danışmanlığı Eğitimi - Ev Okulu Derneği - 28.4.2024

Dinamik Psikoterapi Temel Eğitimi - Ev Okulu Derneği - 11.5.2024

Uygulayıcı Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi - Türk Pdr Derneği - 11.2.2024

Uygulayıcı Objektif Testler Eğitimi - Süreç Akademi - 13.8.2024

Afet Psikolojik Destek Eğitimi - Ev Okulu Derneği - 11.2.2023

Uygulayıcı Objektif Testler Eğitimi - İstanbul Gedik Üniversitesi - 24.3.2023

D2 Dikkat Testi Eğitimi - Artı Enstitü Eğitim Ve Araştırma Merkezi - 15.8.2022

Adresi

Merkez, Kemer Cd., 07990 Kemer/Antalya, Türkiye

Uzmanın Adresi

Danışan Yorumları

yaptıktan sonra uzman hakkında yorum bildirebilirsiniz.
Henüz yorum bildirilmemiş.

Soru - Cevap

yaptıktan sonra uzmana ücretsiz soru sorabilirsiniz.
Henüz soru sorulmamış.