1. Uzman
  2. Buse Melis EMEKSİZ
Buse Melis EMEKSİZ

Buse Melis EMEKSİZ

Uzman Psikolojik Danışman

Uzmanlıklar: Çocuk Eğitimi İle İlgili Sorunlar , İlişki / Evlilik Problemleri , Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları
Uzmanlıklar: Çocuk Eğitimi İle İlgili Sorunlar , İlişki / Evlilik Problemleri , Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları
Online Terapi
süre 50 dk
ücret 800
Yüz Yüze Terapi
Hizmet vermiyor

Hakkında

Merhaba, ben Uzman Psikolojik Danışman Melis Emeksiz. İlk lisans eğitimimi Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde; ikinci lisans eğitimimi ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi "Okul Öncesi Öğretmenliği" bölümünde tamamladım. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı'nda Tezli Yüksek Lisansımı tamamladım. Tezimde "Travma ve Travma Sonrası Büyüme" konuları üzerinde çalıştım. Lisans sürecinde süpervizyon eşliğinde farklı danışanlara psikolojik danışma hizmeti verdim. Aynı zamanda yüksek lisans sürecimde danışan gören kişilere süpervizyon hizmeti de verdim. Lisans eğitimlerimi tamamladıktan sonra iki farkı özel kurumda "İlkokul/anaokulu okul psikolojik danışmanı" ve "okul öncesi öğretmenliği" kadrolarında görev aldım. Yetişkinlerle yaptığım danışmaların yanında, ikinci lisans eğitimim ve iş deneyimlerimin de desteği ile 0-11 yaş arası çocuklara ve ebeveynlerine birçok konuda psikolojik destek vermekteyim.

Danışmanlık/Terapi Süreci Hakkında

Psikolojik danışma süreci her danışana göre farklı bir yol çizer ve süreç kişiye özgüdür. Sürecin verimli olabilmesi için kişinin gönüllü olması oldukça önemlidir. Oturumlar boyunca konuşulanlar gizlilik ilkesi esasında psikolojik danışman ve danışan arasında kalmaktadır. Temel amaç; kişiye hayatında yaşadığı duruma farklı açıdan bakabilmek, hayat boyu işlevsel olabilecek çözüm becerileri ve farkındalık kazandırabilmektir. Terapiye gelmek için muhakkak dile dökülebilen, çözümlenmiş, tanısı konulan bir durum yaşanması gerekmemektedir.

Kimi zaman "ne anlatacağımı bilemiyorum fakat beni rahatsız eden bir şeyler olduğunun farkındayım" cümlesi dahi terapi için yeterlidir. Bu noktada kişilerin başlamak için kendilerini rahat hissetmesi oldukça önemlidir. Çünkü süreç, danışanın zihninde oluşmuş düğümleri danışmanla birlikte anlayarak, konuşarak çözebilme üzerine kuruludur. Terapi süreci ortalama olarak 8-10 oturumdan, her oturum da 45-50 dakikadan oluşmaktadır. Tabi ki bu sayılar ve süreler danışana göre azalıp artabilmektedir.


Danışma sürecine ya da yaşadığınız durumlara dair aklınıza takılanları da sorabilirsiniz..


Çalışma Alanlarım:

  • Travma ve İlgili Bozukluklar
  • Gelişimsel Sorunlar
  • Sosyal Fobi
  • Çatışma Çözme Becerileri
  • Ebeveyn Danışmanlığı
  • Kaygı(Anksiyete) Bozuklukları
  • Kendine Yabancılaşma ve Yalnızlaşma
  • Romantik İlişki/Evlilik Problemleri
  • Özgüven Problemleri
  • Uyum Sorunları(Yeni bir okul, iş, şehir vb.)
  • Güven Kaybı(Aldatma, Aldatılma, Ayrılık)
  • Arkadaşlık İlişkileri Sorunları
  • Varoluşsal Anlam Arayışı ve Değersizlik Hissi Sorunları
  • Kariyer-Eğitim Planlarına/Hedeflerine Dair Yaşanılan Problemler/Kariyer-Mesleki Rehberlik

Çalışma Grupları

Çocuk (6-12) Okul Öncesi Çocuk (0-6) Ergen (12-18) Yetişkin (18-65)

Terapi Yaklaşımları

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi (SFBT) Oyun Terapisi Eklektik Terapi Mindfulness Temelli Bilişsel Terapi (MBCT)

Eğitimler

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi - Yüksek Lisans - Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anadolu Üniversitesi - Lisans - Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik

Sertifikalar

Diksiyon Eğitimi - Eskişehir Odunpazarı Halk Eğitimmerkezi - 6.6.2015 Aile Eğitimi 7-11 Yaş - Eskişehir Tepebaşı Halk Eğitimmerkezi - 12.6.2016 Üstün Potansiyeli Keşfetme Ve Üstün Yetenekli Çocukların Eğitimi - Bahçeşehir Üniversitesi - 31.8.2017 Oyun Terapisi Eğitimi - B&s Psikoloji - 23.10.2022 Filial Terapi Ve Kum Terapisi - B&s Psikoloji - 24.10.2022 Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi/ Nevin Dölek - Başkent Psikoloji Atölyesi - 20.4.2023 Çocuk Ve Ergenlerle Bilişsel Davranışçı Terapi / Nevin Dölek - Başkent Psikoloji Atölyesi - 14.5.2023 Katılım Belgesi/ Makale Bildirisi ( Okul Öncesi Dönem Çocuklarının Oyunlarında Toplumsal Cinsiyet Algısının İncelenmesi) - Uluslararası Sınırsız Eğitim Ve Araştırma Sempozyumu - 6.6.2022 Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi ( Hülya Üstündağ ) - Başkent Psikoloji Atölyesi - 31.7.2024 Aile Danışmanlığı Eğitimi - Esogü Sürekli Eğitim Merkezi - 31.8.2024 Mbsr ( Mindfulness Temelli Stres Azaltma ) - Merve Karakuş - 30.11.2024 Msc ( Öz Şefkatli Farkındalık Programı ) - Merve Karakuş - 14.3.2025

Adresi

Şeker, 1417. Cd., 06820 Etimesgut/Ankara, Türkiye

Uzmanin Adresi

Danışan Yorumları

Soru - Cevap

Merhaba

X... ... - 8 ay önce
Merhaba, 3 yıla yakın bir depresyon sorunum var ailemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum kış aylarında sık sık bu durumu yaşıyorum bu süreçtedede ilişkiden ilişkiye atlayıp kendimi baya yıprattım en son kendime zarar verme girişiminde bulundum tam olarak sorunum ne bilmiyorum ama beynimde bir ses ailemden uzaklaşıp kaçmamı söylüyor sanki özgürlüğümü kısıtlıyorlarmış gibi geliyor bide yaşıtlarımın aileleriyle mutlu olduğunu gördüğümde garip bir kıskançlık hissi bürüyor içimi bir şeyleri istemesemde zorla yapıyormuşum gibi geliyor en basit temasta bile rahatsız oluyorum ne yapmamı önerirsiniz?
Yanıtları Göster (1)
Toplam 1 soru.