1. Uzman
  2. Çağla KÖSE OK
Çağla KÖSE OK

Çağla KÖSE OK

Uzman Klinik Psikolog

(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: Depresyon ve Mutsuzluk , Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları , İlişki / Evlilik Problemleri
Uzmanlıklar: Depresyon ve Mutsuzluk , Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları , İlişki / Evlilik Problemleri
Online Terapi
süre 45 dk
ücret 500
Yüz Yüze Terapi
Hizmet vermiyor

Hakkında

Beykent Üniversitesinde Psikoloji ve Sosyoloji lisansımı onur derecesiyle 2018 yılında bitirdim. Lisans dönemimde Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde ve Doğa kolejinde stajlarımı tamamladım. İstanbul Üniversitesinden Rehberlik Pedagojik Formasyon aldım. İstanbul Kent Üniversitesinde Klinik Psikoloji yüksek lisans mezunuyum. Öğrenim hayatım boyunca Psikoloji alanında bir çok seminere katıldım. Lisans ve yüksek lisans dönemimde etkin olarak Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi aldım. Çözüm Odaklı Terapi eğitimine katılarak uygulayıcı belgemi aldım. -Bilişsel Davranışçı Terapi -Çözüm Odaklı Terapi -MMPI -Beier Cümle Tamamlama Testi -SCL 90-R Ruhsal Belirti Tarama Listesi -KSE Kısa Semptom Envanteri -Beck Anksiyete ve Beck Depresyon Ölçeği -PANSS Pozitif ve Negatif Belirtiler Ölçeği -Kent EGY ve Porteus Labirentleri Testleri -Standardize Mini Mental Test ve ACE-R Addenbrooke's Kognitif Tarama Envanteri

Danışmanlık/Terapi Süreci Hakkında



Terapi süreci danışanların kendisini keşfetmesini sağlayan bir süreçtir. Bu keşif terapi süreciyle sınırlı olmamakla birlikte sonrasında da devam etmektir.


Unutmayalım ki terapi almak için hayatımızda bir sorun olması şart değildir. Kendinizi gerçekleştirmek ya da başa çıkamayacağınızı düşündüğünüz sorunları çözmek için psikolojik destek alabilirsiniz.


Çalışma Grupları

LGBT+ Çift & Partner Yetişkin (18-65)

Terapi Yaklaşımları

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi (SFBT) Sistemik Aile Terapisi

Eğitimler

Beykent Üniversitesi - Lisans - Psikoloji İstanbul Kent Üniversitesi - Yüksek Lisans - Klinik Psikoloji

Sertifikalar

Rehberlik - Pedagojik Formasyon - İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi - 7.1.2019 Yeme Bozuklukları : Obezite - Beykent Üniversitesi - 8.5.2015 Mesleki Ve Akademik Olarak Psikolojinin Durumu - Beykent Üniversitesi - 8.5.2015 Adli Psikoloji - Beykent Üniversitesi - 8.5.2015 Bu Elbise Ne Renk? - Beykent Üniversitesi - 8.5.2015 Aşkın Nörofizyolojisi - Beykent Üniversitesi - 9.5.2015 Cinsel Terapi - Beykent Üniversitesi - 9.5.2015 Hipnoz - Beykent Üniversitesi - 9.5.2015 Toplumda Kadın - Beykent Üniversitesi - 9.5.2015 İletişim - Kariyerim Eğitim - 20.3.2015 Mikro Beden Dili - Kariyerim Eğitim - 3.3.2015 Öfke Ve Stres Kontrolü - Kariyerim Eğitim - 20.3.2015 Zaman Ve Proje Yönetimi - Marmara Üniversitesi - 20.3.2015 Çağdaş Sinemada Duygular Ve Korku - Beykent Üniversitesi - 20.4.2016 İşitme Engellilerle İletişim - Beykent Üniversitesi - 3.3.2014 Erenköy Kapalı Kadın Servislerinde Hayat - Beykent Üniversitesi - 17.12.2013 Patolojik Kıskançlık - Othello Sendromu - Alfa Danışmanlık - 29.9.2020 Çözüm Odaklı Terapi - Bilgelik Enstitüsü - 11.10.2020 Psikolojik Testler - Bilgelik Enstitüsü - 25.10.2020 Mmpı - Bilgelik Enstitüsü - 25.10.2020

Blog Yazıları

Terapistim Beni Yargılar mı?

Terapi süreci samimiyet, koşulsuz pozitif ilgi ve empatik anlayıştan oluşur. Bu süreçte terapist sizi önyargısız dinler. Terapötik süreç, danışanın kendini içtenlikle ifade edebildiği, danışanı geliştiren ve rahatlatan bir süreçtir. Bu süreçte Terapist/ danışman, danışanı önyargısız, yargılamadan dinler.

Devamını Oku

Sevgilim Beni Çok Sevdiği İçin mi Kıskanıyor?

Sevgilim beni herkesten kıskanıyor.Sevgilim beni tehdit ediyor.Sevgilim dışarı çıkmama izin vermiyor.Sevgilim kıyafetlerime karışıyor.Sevgilim onu aldattığımı düşünüyor.Sevgilim çok kıskandığı zaman farkında olmadan bana zarar veriyor.Sevgilim bana hakaret/ küfür ediyor.Sevgilim en ufak şeyi yanlış anlıyor.Sevgilim kıskançlığı yüzünden çok sinirleniyor ve bu durum beni korkutuyor.Kendinizi ilişkinizde bu cümleleri kurarken mi buluyorsunuz büyük ihtimalle sevgilinizle aranızda ciddi kıskançlık kavgaları hakim. Peki sevgilinizin sizi çok sevdiği için kıskandığını düşünüyorsanız bir de olaya bilimsel yönden bakalım ne dersiniz?Kıskançlık her bireyde olan bir duygudur. Gündelik yaşamda işlevselliği bozmadığı müddetçe sağlıklıdır. Kıskançlığın temelinde benim olanı koruma iç güdüsü vardır. İçinde öfke ve korku barındırır. Patolojik kıskançlık normal kıskançlıktan çok farklıdır. İşlevsellikte bir sorun yarattığından dolayı son derecede önemlidir. Jaluzig hezeyanlar görülür (Takip etme, üstünü arama, faturaları kontrol etme).Kadın ve erkeğin beyin yapısı dolayısıyla birbirinden farklı dozlarda kıskançlıkları normaldir. Beynimizin kaygı, korku ve kıskançlık bölgesi amigdala bölgesindedir. Amigdala beynimizde temporal lobun içinde bulunur. Kadınlarda amigdala bölgesi daha büyük ve hızlı çalışır. Bu sebeple kadınların erkeklerden daha kıskanç olması belli dozlarda normaldir. "Sevgilim kıskandığında fark etmeden beni korkutuyor, cinnet geçiriyor." diyorsanız eğer sevgilinizin cinnet geçirmesi işlevsellikte bir bozukluk olduğunun kanıtıdır. Cinnet geçiren kişi olan partnerine zarar verebilir. İşte kadın cinayetlerinin çıkış merkezi de budur.Kişi ilişkisine başladığında bu ilişkiyi sonlandırmak istediğim de nasıl bir ayrılık yaşarım? diye düşünmelidir. Bu soru ilişkinin sağlıklı olup olmamasını anlamak açısından oldukça önemlidir.Kişinin patolojik bir kıskançlığı varsa eğer psikolojik destek alması gereklidir. Hiçbir şey için geç olmadığını bilmeli ve ne yaşarsak yaşayalım her yaşta temiz bir sayfa açabileceğimizi bilmeliyiz.

Devamını Oku

Adresi

Tahtakale, Ispartakule Blv, 34320 Avcılar/İstanbul, Türkiye

Uzmanin Adresi

Danışan Yorumları

(*)(*)(*)(*)(*)
Dilara - 4 yıl önce
Kendisinden daha önce kaygılarımla ilgili psikolojik destek almıştım. Sayesinde artık daha mutlu ve huzurluyum.
Toplam 1 yorum.
Soru - Cevap

İletişim ve İnsan İlişkileri

mcg - 3 yıl önce
Merhaba, insanlardan uzak durmak istiyorum. İnsanlarla iletişimde olmayı ve telefonda konuşmayı sevmiyorum. Hayatımdaki 6-7 kişi dışında hiç kimse ile iletişim kurmak görüşmek istemiyorum. Ne yapmam gerekiyor ?
Yanıtları Göster (1)

Mutsuz evlilik

Mutlumutsuz - 3 yıl önce
Merhaba 5 aylık evliyim Eşimle düğünden sonra ilk kez memlekete geldik ve ilk büyük kavgamızı ettik onun ailesinin evinde 😔 sonradan ben de üzüldüm ama onun bana hakaret etmesi nedeniyle başladı kavga😏 karakterlerimiz çok farklı. Bu evliliği devam ettirmeli miyim bilmiyorum 😔 lütfen yardımcı olun Lütfen 😔😔😔
Yanıtları Göster (1)

Hoşlandığım biri var

bitterim - 4 yıl önce
Merhabalar,7 aydır hoşlandığım biri var.Tanıştığımızda bana adım atan taraf hep oydu fakat işler bir anda tersine döndü.Geçmişte yaşadığı ilişkilerden dolayı ilişkiye sıcak bakmıyor bunu uzun süredir biliyorum.Hoşlandığımı söylediğim günden itibaren kafasının geçmişten dolayı çok karışık olduğunu kafasını toparlayamadığını söylüyor ve arkadaş olduğumuzu zamana bırakmamız gerektiğini söylüyor.Ona 4 5 ay kadar uzun bir süre tanıdım ve çabalayan taraf genelde ben oldum.Son zamanlarda iletişimimiz daha güçlüydü yakınlaşmaya başlamıştık.Ben onunda duygularının olduğunu düşünürken geçen günlerde arkadaşça değer veriyorum hoşlantı zamanla olur,bazı hareketlerinden hoşlanmıyorum dedi.Ben ona aylardır bir duygusu olup olmadığını soruyordum ve o da değer veriyorum zamana bırakalım diyordu.Şu an iletişimimiz kopmak üzere ve son konuşmamızda bunları öğrendiğimde hala zamana bırakmamız gerektiğini pandemiden dolayı yeni yeni görüştüğümüzü hoşlantının zamanla olacağını,aramızda birşey olmazsa da normal bir durum olduğunu söyledi.Buna rağmen bugunden itibaren iletişim kopukluğu oluşmaya başladı ben çabalamayı bıraktığım için.Şu an ona karşı nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum ve psikolojik olarak kendimi yıpranmış yorulmuş hissediyorum.Bu zamana kadar adım atan taraf bendim ve bir sonuca ulaşamadım ondan birşeyler beklediğimi de dün söyledim.Ama o kimse için çabalamayacağını söyledi geçmişinden dolayı.Şu an kendimi oldukça çaresiz hissediyorum bir tarafım arkadaşça adım at devam et diyor bir tarafım o adım atmadığı sürece atma diyor.Arkadaş çevrem uzaklaşmam gerektiğini söylüyor fakat onun soğuk davranması benim içime sinmiyor,sorunları olduğunu düşündüğüm için belkide bilemiyorum.Bu kararsızlıkla kendimi oldukça kötü hissediyorum.Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.
Yanıtları Göster (1)
Toplam 10 soru. Tümünü Gör