1. Uzman
  2. Cem DOĞAN
Cem DOĞAN

Cem DOĞAN

Psikoterapist

Uzmanlıklar: Kişilik Bozuklukları , Depresyon ve Mutsuzluk , Travma ve İlişkili Bozukluklar
Uzmanlıklar: Kişilik Bozuklukları , Depresyon ve Mutsuzluk , Travma ve İlişkili Bozukluklar
Online Terapi
süre 50 dk
ücret 2500
Yüz Yüze Terapi
süre 50 dk
ücret 2500

Hakkında

Klinik Psikolog, Psikoterapist. Kadıköy'de bulunan 1100 Psikoloji'de ve online olarak danışanlarını görmektedir. Eğitimleri: Bilişsel Davranışçı Terapi, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, EMDR terapi, Ego State Terapi, Gotmann Çift Terapisi, Bütüncül Oyun Terapisi. Ergen -Yetişkin ve Çift grupları ile çalışmaktadır. Üye Olduğu Dernekler: Türk Psikologlar Derneği EMDR Derneği WHR International Ego State Therapy Society for the Exploration of Psychotherapy Integration (SEPI)

Danışmanlık/Terapi Süreci Hakkında


EMDR terapisi uyguluyor musunuz?

Evet, EMDR terapisi uyguluyorum. Türkiye'de EMDR eğitimini vermekle yetkili olan Davranış Bilimleri Enstitüsünden sertifikalı terapistim.



İlk görüşmede hemen sorunlar mı konuşulur?

İlk bir ya da iki görüşmede sorunlardan kısaca bahsedilse de asıl amaç terapist ile danışanın tanışması ve anamnez (danışanın öyküsü) alınarak geçmektedir. Karşılıklı güven ilişkisi ve tanışma süreci sonucunda bu ilk görüşmeler sayesinde terapistin kafasında nasıl bir yol izleyeceğine dair bir şablon oluşur. Bu yüzden genellikle ilk bir veya iki görüşmede sorunlara derinlemesine girilmez. Ama bir terapide her zaman istisnalar olabilir.


Psikoloğa her şey anlatılır mı?

Psikoterapi yapmaya yetkili bütün psikologlar eğitim hayatları boyunca etik ilkeleri benimseyerek mesleklerini icra ederler. Bu sayede danışanlar, terapistine güvenebilir, her şeyi anlatabilir ve anlattıklarınızı başkalarına anlatmayacağı konusunda içiniz rahat olabilir.



Psikoloğa gitmek sicile işlenir mi?

Psikoloğa gitmek, terapi almak sicile işlemez. **Özel sektördeki bir psikolog ile olan** görüşmeniz, bildirilmez. Bu sebeple asker, polis, öğretmen, hukuk vb. alanlarda çalışanlar için bu konuda her türlü gizlilik esastır.



Psikolog, psikiyatrik ilaç yazar mı?

Hayır yazamaz. Türkiye'de psikiyatrik ilaçlar yazmakla yetkili tek grup Tıp fakültesi bitirmiş doktorlar ve özellikle de uzmanlıklarını psikiyatri alanında yapmış olan psikiyatristlerdir.



Danışmanlık süreci ne kadar vakit almaktadır?

Herhangi bir sorunun çözümü, o sorunu yaşayan kişinin yaşadığı sorunun şiddetine göre değişmektedir. Örneğin kapalı alanlardan korku (klostrofobi) duyan bir kişinin, danışmanlık süreci ortalama 8-12 görüşme sürerken, aynı sorunu bir taciz yüzünden yaşayan kişinin danışmanlık sürecinin daha uzun sürecek olmasını muhtemeldir (6 ay 2 yıl arası). Borderline, Narsisizm, Şizoid kişilik örüntüleri ile terapiler (1-4 yıl arası sürebilir). Bu sürecin ne kadar sürebileceği, danışanın sorunu ne denli güçlü hissettiğine, sorunların ne kadar derinde olduğuna göre farklılaşmaktadır.

Çalışma Grupları

LGBT+ Ergen (12-18) Yetişkin (18-65) Yetişkin (65+)

Terapi Yaklaşımları

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) Eklektik Terapi Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi (SFBT) EMDR Oyun Terapisi Psikanalitik & Psikodinamik Terapi Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Deneyimsel Oyun Terapisi Bütüncül Psikoterapi

Eğitimler

Çukurova Üniversitesi - Lisans - Psikoloji

Sertifikalar

Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulayıcı Sertifikası - T.c. Türk Psikoterapistler Akademisi - 12.3.2021 “kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Uygulayıcı Eğitimi Sertifika Programı - Sarı Psikoloji Danışmanlık - 13.6.2021 Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (mmpı) Uygulayıcı Sertifikası - Türkiye Sağlık Vakfı - 29.9.2020 Emdr - Davranış Bilimleri Enstitüsü - 18.1.2023 Ego State Terapi - Ego State Therapy International - 8.7.2022 Emdr 2 - Davranış Bilimleri Enstitüsü - 1.2.2024

Adresi

Kozyatağı, Şemsettin Günaltay Cd. No:58 kat 4 daire 7, 34742 Kadıköy/İstanbul, Türkiye

Uzmanin Adresi

Danışan Yorumları

Soru - Cevap

Eş ilgisizliği

Yeni evli - 27 gün önce
Yeni evliyim 9 ay oldu.eşimle evin içinde iki arkadaş gibiyiz.gelip sarılması öpmesi vs yok iki üç haftada bir ilişkiye giriyoruz talep etmeme rağmen her seferinde bahane buluyor öncesinde.dükkanımız var eve geç geliyoruz ama sabahları da yaklaşmıyor bu konuyu çok konuştuk ama çözümü yok ben en azından yatarken sarılabiliriz istiyorum ben her gece yatarken vs öpüyorum alışsın diye ama ben yapmayınca oda yapmıyor ne yapabilirim nasıl bir taktik yapmam lazım
Yanıtları Göster (1)

İlişkim

B... ... - 9 ay önce
Merhabalar. Benim şu an çok güzel giden 3 yıllık ilişkim var ve flört surecımız 4 aylık. Ve ben onı o zamanlar sevmedım için flört sürecimi uzun oldu. Sevgili olunca ben flörtken yaptığım her şeyi sevgilime anlatmaya başladım ve beynimi susturamıyorum. Aklıma gelen her şeyi flörtken yaptığım hataları ona anlatıyorum. Hatalar da şu onu sevmiyordum flört sürecinde(erkek arkadaşım bunu biliyor) ve başkasıyla olmayı düşündüm, başkasıyla olurum diye onla geç oldum onu sevmek istedim şu bu bu tarz olaylar. Sevgili olunca onu çok seviyorum deli gibi ve bu eskiden yaptığım şeyler aklıma geliyor ne yapmalıyım yardım edin NOLUR YARDIM EDİN. HER AKLIMA gelen şeyi anlatmaktan yoruldum, ılıskımızs zarar verecek, çünkü her şeyler anlatıyorum beni çok seviyor hep alttan alıyor ama bır yere kadar alacak dayanabildiği yere kadar. Bana sürekli rahat ol takma sıkıntı yok diyor, bazen de çok anlatmaktam artik onun da psıkojısı bozuldu tartışıyoruz. Ne yapmalıyım yardımcı olun nolur. Onu çok seviyorum çok
Yanıtları Göster (1)

Fikriniz Nedir?

Bergüzer - 14 ay önce
Kız arkadaşımla 4 senedir aynı sınıfta öğretim görüyoruz. O yüzden her anımız birlikte o yüzden bahsedeceğim şeylere bende şahit oldum. Üç senedir dersimize giren bir öğretmen var. Samimi tavrıyla birçok öğrencinin sevdiği bir öğretmen olmuştu. Biz de öyle sanıyorduk ki kız arkadaşlarıma olan davranışlarındaki abartıyı fark edene kadar. İlk dersimizin olduğu gün kız arkadaşıma bakışı, baştan aşağı süzmesi, dalıp gitmesinden anlamıştım. Arkadaşım farkında değildi. Ona söyledim. O da öğretmen öyle niyetle bakmaz, ben onun çocuğu yaşındayım dedi. Bende önyargıya kapıldığımı düşündüm. Ardından öğretmenin bu kıza fiziksel temasları başladı. Örnek verecek olursam: Sırtını sıvazlamalar, omzunu, yanaklarını ve saçını okşamalar vb. Benim hislerimin önyargı değil, gerçek olduğunun farkına vardım. Kız arkadaşımında kafası karıştı. Başarılı olduğu için öğretmenin ekstra ilgilendiğini söylüyordu ama endişesi belli oluyordu. Ders dışında tenefüse çıktığımızda öğretmen nasıl görüyorsa yanımıza gelip arkadaşıma özel hayatıyla ilgili sorular soruyordu her saniye yanımızda beliriyordu. Sabah okula gelirken kızın arkasından korna çaldığı bile oldu. Kız arkadaşımda önde otururken arkaya oturmaya, derslere katılmamaya başladı. Bende kendisiyle bu durumu konuştum. Ailesine bahsetmesini istedim. Kendisinin annesine bahsettiğini ve annesinin onu suçladığını söyledi. Müdür veya rehberlik servisinde olan personel üyeleride bu adamın samimi arkadaşları elinde net bir delilde olmadığı için kız arkadaşım gitmenin işe yaramayacağını düşünüyor. Bu adam hâlâ dersimize giriyor. Ve biz mezun olduktan sonra başka öğrencilerinde dersine girecek maalesef. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce ne yapabiliriz?
Yanıtları Göster (1)
Toplam 4 soru. Tümünü Gör