1. Uzman
  2. Ecran ALBAYRAK
Ecran ALBAYRAK

Ecran ALBAYRAK

Uzman Klinik Psikolog

Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları , Depresyon ve Mutsuzluk , Fobiler
Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları , Depresyon ve Mutsuzluk , Fobiler
Online Terapi
süre 50 dk
ücret 150
Yüz Yüze Terapi
Hizmet vermiyor

Hakkında

Ecran ALBAYRAK lisans eğitimini İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji bölümünde tam burslu olarak tamamlamıştır. Ardından Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra Uzman Klinik Psikolog ünvanını almaya hak kazanmıştır. Eğitim sürecinde Özel Fransız Lape Hastanesi ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde stajlar yapmıştır. Yüksek Lisans Eğitimi devam ederken Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek Merkezinde psikolog olarak çalışmaya başlamıştır. Eğitim sürecinde Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu’ndan Bilişsel Davranışçı Terapide Klinik Uygulamalar ve Psikiyatrist Dr. Alp Karaosmanoğlu’ndan Şema Terapi eğitimlerini tamamlamıştır. Yüksek lisans sonrasında ise Çocuklarla Klinik ilk Görüşme ve Çocuk Değerlendirme Testleri Eğitimlerini tamamlamıştır.

Eğitimler

İstanbul Ticaret Üniversitesi - Lisans - Psikoloji Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi - Yüksek Lisans - Klinik Psikoloji

Sertifikalar

Bilişsel Davranışçı Terapilerin Klinik Uygulamaları Eğitimi: Yaygın Anksiyete Bozukluğu Ve Depresyon - Davranış Bilinmleri Araştırma Ve Tedavi Merkezi - 31.7.2016 Bilişsel Davranışçı Terapilerin Klinik Uygulamaları Eğitimi: Travma Sonrası Stres Bozukluğu - Davranış Bilinmleri Araştırma Ve Tedavi Merkezi - 17.7.2016 Bilişsel Davranışçı Terapilerin Klinik Uygulamaları Eğitimi: Obsesif - Kompülsif Bozukluk - Davranış Bilinmleri Araştırma Ve Tedavi Merkezi - 7.8.2016 Bilişsel Davranışçı Terapilerin Klinik Uygulamaları Eğitimi: Kaygı Bozuklukları - Davranış Bilinmleri Araştırma Ve Tedavi Merkezi - 26.6.2016 Şema Terapi: Model Ve Teknikler / Borderline Ve Narsistik Kişilik Bozukluklarında Şema Terapi Uygulamaları - Psikonet Psikoterapi Eğitim Merkezi - 30.4.2017 Çocuk Değerlendirme Testleri Eğitimi - Naisa Psikoloji - 28.10.2018 Çocuklarla İlk Görüşme Eğitimi - Naisa Psikoloji - 21.10.2018

Blog Yazıları

KORKULARIMIZA YAKINDAN BAKMAK

Nedir korku?En çok nelerden korkarız?Korku bizi yönetir mi? Hassaslaştırır mı?Hayatın her anında, mutlu ya da mutsuz bir çok duruma eşlik eden bir duygu korku. Aslında hayatta kalmak için gerekli duygulardan biri. Her ne kadar bu duyguyu yaşarken rahatsız edici tarafını hissetsek de bizi tehlikeden koruyan da bir tarafı olduğunu inkar edemeyiz.Bizi koruduğu noktada ya da kontrol edebildiğimiz seviyede korku sorun değildir. Sorun haline gelmesi korkularımızın bizi hayattan, akıştan alıkoymaya başladığında ortaya çıkar. O zaman korkunun kontrolünü kaybettiğimizi anlarız. Peki bizi neler korkutur? Bence, korkunun bir rengi olsa bu siyah olurdu. Karanlık, belirsizlik çağrıştırır korku bana. Belki de en çok öngörülemez şeylerden korkarız. Çünkü öngöremediğimiz durumlar kaygı, stres yaratır. Aslında korku ve kaygı birbirini besleyen duygular. Korku kaygıya sebep olduğu gibi, kontrol edilemeyen kaygı da korkuya güç verir. Böylece korkular yeni kaygıları ortaya çıkararak bizi bazı hedeflerimizden alıkoyan kaygıya bağlı engellere yenilerinin eklenmesine sebep olur. Bu konularda daha çok hassaslaşmamız da kaçınılmaz hale gelir. Kendimizi gittikçe daha güçsüz, savunmasız hissetmeye başlarız.Peki dışarı güçsüz, savunmasız, hassas görünmek ister miyiz? Birçok kişinin bu soruya cevabı ‘hayır’ olacaktır. Bunu istemediğimiz için korkularımızı baskılamaya çalışırız, bu şekilde çevremizden saklayabileceğimizi düşünürüz. Fakat şunu görmezden gelmiş oluruz, baskıladığımız korkuları çözüme kavuşturmuş değiliz ki. Sadece onları bilinçaltına itmiş oluyoruz ve bilinçaltımızda sürekli kayıtta olan bu duygular hayatımızı etkilemeye devam ediyor. Kararlarımıza, tepkilerimize yön veriyor. Hatta fiziksel sorunlara ve rahatsız edici rüyalara da sebep olabiliyor.Bir yerde okumuştum; “Aydınlığa çıkardığın hiçbir şey sana karanlıktakiler kadar zarar veremez.” Diye. Korkular açısından ele alınca o kadar doğru geliyor ki bu cümle. Korkularımızı saklayarak onların bizi yönetmesine zemin hazırlamaktansa onlarla yüzleşmeyi göze alacak kadar cesaretli olabiliriz. Çünkü biz korkularımızı tanıdıkça, onlara yaklaşmaya başladıkça bizim üzerimizdeki etkilerini yitirdiklerini fark ederiz. Fakat kolay mı bu yüzleşme? Tabi ki kolay olmayacaktır, insanın en katı yargıcı yine kendisi çünkü. Hiç kimseyi eleştirmediğimiz kadar acımasız eleştiririz kendimizi. Bu yüzdendir ki insanın kendiyle karşı karşıya kalması öyle bir anda olmaz. Zaman gerektirir, emek ister. Ama asıl hatayı bu yol zor diye dönersek yapmış oluruz ki, bir bakmışız korkularımızın kuklası haline gelmişiz. Şunu hiç unutmamak lazım, insan o kadar güçlü bir varlık ki o karanlık, belirsiz, öngörülemez duyguyu bile aşabilir. Kolay değildir, ama imkansız da değildir.

Devamını Oku

Adresi

Ömerağa, İstanbul İzmit Yanyolu, İzmit/Kocaeli, Türkiye

Uzmanin Adresi

Danışan Yorumları

Soru - Cevap

Kaygımla başa çıkamıyorum.

anksiyeteli - 4 yıl önce
Ecran hanım merhaba, artık kaygılarımın önüne geçemiyorum. Ne yaparsam yapayım sürekli aklımda şüphe dönüyor. Konu şu; yakın kız arkadaşımla büyük bir küslük yaşarsak arkadaşımın eski erkek arkadaşıma yazıp benim açığımı arayacağını düşünüyorum ve bunu ondan bekliyorum, ona güvenmiyorum. Bunu ona dolaylı yoldan sorduğumda ise "elime ne geçecek, yapmam, çok güzel günlerimiz oldu." Diyerek konuyu kapattı. Dahası ben kapattım şüphelendiğimi anlamasın diye. onun en güvendiği insan benim ama benimki o değil.. çocuğun bilip de kızın bilmesini istemediğim şeyler var. Olur da küseriz de çocukla iletişime geçer diye korkuyorum. Yapmam dediği haline inanmak istiyorum ama kafamda dönüyor uykularım kaçıyor yemek yiyemiyorum ne yapmam gerek?
Yanıtları Göster (1)
Toplam 1 soru.