1. Uzman
  2. Esra TABAN
Esra TABAN

Esra TABAN

Psikolojik Danışman

Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları , Kişilerarası İletişim Problemleri , Çocuk Eğitimi İle İlgili Sorunlar
Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları , Kişilerarası İletişim Problemleri , Çocuk Eğitimi İle İlgili Sorunlar
Online Terapi
süre 45 dk
ücret 1000
Yüz Yüze Terapi
Hizmet vermiyor

Hakkında

Merhaba. Ben psikolojik danışman Esra Taban. 2019 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun oldum. Hayatta bir çok zorlukla karşılaşıyoruz. Kimi zaman bu zorlukların üstesinden gelebilirken kimi zaman desteğe ihtiyaç duyabiliyoruz. Kendinizi daha iyi tanımak adına kendinize yapacağınız içsel yolculuğunuzda ve desteğe ihtiyacınız olan durumlarda size eşlik etmek için buradayım.

Danışmanlık/Terapi Süreci Hakkında

Lisans eğitimimden sonra mesleki donanımımı artırmak ve güncelliğimi korumak adına Şema Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi, Mindfulness Terapi, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, Kayıp, Travma ve Yas Eğitimi, Çocuk ve Ergenlerde BDT Uygulamaları, Oyun terapisi, Aşk ve İlişki Bağımlılığı gibi işlevselliği kanıtlanmış eğitimler aldım. Pek çok hayatla temas ettim. Pek çok hikaye ve danışan deneyimledim. Ben de her danışanımla birlikte bambaşka yollar, pencereler fark ettim. Öz şefkat, öz saygı, öz güven, kişiler arası iletişim problemleri, depresyon, kayıp ve yas, çocuk eğitiminde yaşanan problemler, ebeveyn-çocuk iletişimi, kaygı konularında aktif olarak çalışmaktayım. 


Çalıştığım Alanlar


OKB

Özgül fobi

Depresyon

Sosyal Anksiyete 

Yeme Bozukluğu 

Sınav, Sınanma Kaygısı

Sınır Kişilik Bozukluğu 

Özgül fobi

Narsisistik Kişilik Bozukluğu

Performans Kaygısı

Panik Atak

TSSB(Travma sonrası stres bozukluğu)

Yaygın Kaygı Bozukluğu

Sağlık Anksiyetesi 

Agorafobi

Bağlanma Sorunları

Çalışma Grupları

Ergen (12-18) Yetişkin (18-65) Çift & Partner Okul Öncesi Çocuk (0-6) Çocuk (6-12) Yetişkin (65+) LGBT+

Terapi Yaklaşımları

Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi (SFBT) Şema Terapi Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT)

Eğitimler

Bursa Uludağ Üniversitesi - Lisans - Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik

Sertifikalar

Wısc-r - Kim Psikoloji - 15.8.2022 Çocuk Değerlendirme Testleri - Kim Psikoloji - 6.8.2022 Attentıoner - Kim Psikoloji - 5.11.2022 Çocuk Ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulamaları Uygulayıcı Eğitimi - Braın Danışmanlık - 10.11.2022 Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Uygulayıcı Eğitimi - Braın Danışmanlık - 23.11.2022 Kriz ,travma Ve Yas Danışmanlığı Uygulayıcı Eğitimi - Braın Danışmanlık - 16.11.2022 Moxo Dikkat Testi - Moxo Türkiye - 30.7.2022 Şema Terapi - Marmara Psikoloji - 29.1.2023 Oyun Terapisi - Sarı Psikoloji - 15.1.2023 Bilişsel Davranışçı Terapi - Paradoks Psikoloji - 21.2.2023

Adresi

Şeyh Sinan, Derinyol 3. Sk. No:8, 59850 Çorlu/Tekirdağ, Türkiye

Uzmanin Adresi

Danışan Yorumları

Soru - Cevap

İnsan İlişkileri

... ... - 6 ay önce
Hayırlı günler hocam. Ben de OKB, DEHB ve anksiyete bozukluğu olmak üzere üç rahatsızlık mevcut olup halihazırda bunların tedavisini yapmaktayım. Tedavide çok ciddi ilerleme kat etmiş olup ders çalışma sorunu, aşırı stres sorunu gibi sorunlarım neredeyse hiç kalmadı. Ama insanlarla iletişim kurmakta çok zorlanıyorum ve bulunduğum ortamlarda çok sessizim, iki arkadaş birlikte olsak sohbet çeviremiyorum, diğer problemler halloldu ama bu sorunu çözemedim. Bunun için ilaç yazan hoca beni konuşma terapisi yapan hocaya gönderdi, o hoca da benle konuştuktan sonra terapiyi ihtiyacım olmadığını, daha çok erteleme sorunum ve kaçınma sorunum olduğunu söyledi. Sizin bu mesele için çözüm öneriniz var mıdır? Bu sorunuma çare olacak bir ilaç var mıdır? Saygılar.
Yanıtları Göster (1)

Ne yapmam lazım?

A... ... - 2 yıl önce
23 yaşındayım Anneme içimden geldiği gibi hissettiklerimi soyleyemiyorum yapmak istedigim şeyleri hala dışarı çıkarken bile nereye gidiyorum hesap veriyorum annemin istemedi birşeyi yapamıyorum yapmaya kalktım zaman hep hastalıklarını öne sürüyor ama bende artık bunaldım içimde o kadar çok yapmak istediğim şey varken sürekli onun kuralları ile yaşamaktan ama onu kaybetmekten de korkuyorum beni büyük bir ikilemmde bırakıyor ne yapmam lazım bilmiyorum ikimizde psikolojik destek alalım dedim bı gün öyle konuşma arasında ben hasta değilim sende deli değilsin gidip ne yapacaksın diyor ve o gün çok büyük kavga ettik bana hep boş konuşuyorsun dedi ve tansiyonum çıktı tarzı konuştu bende özür dilerim dedim ve konuyu kapattım daha bir ton şey ben ne yapmam lazım kafam iyice Allah bullak çevremde hiç arkadaşımda kalmadı bırakmadı annem ne yapacam bilmiyorum gerçekten dertlesecek kimsemde yok bana fikir sunar mısınız?
Yanıtları Göster (1)

Ön tanı

Nur - 2 yıl önce
Merhabalar kısaca kendimden bahsetmem gerekirse 14 yaşındayken liseye gitme amaçlı evden ayrıldım ve devlet yurdunda yatılı bir şekilde kaldım ancak aile evimden çok da uzakta olmadığımdan her hafta sonu eve gidebilsem de ilk o zamanlar ergenlikle birlikte depresyonumun başladığını düşünüyorum. Çok güzel arkadaşlıklar da edindim ve depresyonumu bu şekilde gizleyebildiğim zamanlar oldu. Ancak sonrasında 16 yaşımın başındayken tek başıma yurt dışına açıldım (ailem yanımda yoktu) ve uzak bir akrabamızın yanında 2 yıl kadar kaldım.Şu anda 19 yaşındayım. Zaman zaman çok yoğun bir şekilde sosyal anksiyete hissettiğim zamanlar da oldu. ( Ayrıca sosyalleşebileceğim herhangi bir ortam yoktu ve birçok açıdan depresyona girmiştim Sıla hasretiyle beraber) ancak depresyonda olduğumu bilsem de bunun üzerinde duramadım ailem de üzerinde durmadı, ya da geçeceğini düşündüler. Kendimi geliştirecek herhangi bir ortamda bulunamadım ve sosyalleşemediğimden Ağustos ayından beri beynime ara ara inme benzeri acılar saplanıyor ve 1-2 ayda bir oluyor olduğunda ise sabahları uyandığımda panik atak geçiriyorum veya gün içinde yürüyemeyecek düzeyde dengemi kaybettiğim zamanlar oluyor. Bunun ne olduğunu bilmiyorum ancak bana yardımcı olabilir misiniz şu anda yurt dışındayım ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Şimdiden cevabınız için çok teşekkürler.
Yanıtları Göster (1)
Toplam 5 soru. Tümünü Gör