1. Uzman
  2. İrem ÇİĞDEM
İrem ÇİĞDEM

İrem ÇİĞDEM

Psikoterapist

Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları , Depresif Bozukluklar , Travma ve İlişkili Bozukluklar
Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları , Depresif Bozukluklar , Travma ve İlişkili Bozukluklar
Online Terapi
süre 45 dk
ücret 1000
Yüz Yüze Terapi
süre 45 dk
ücret 1400

Hakkında

Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümünden yüksek şeref öğrencisi olarak mezun oldum. Yetkinliğimi artırmak adına Bilişsel Davranışçı Terapi, Çözüm Odaklı Terapi eğitimleri aldım. Katıldığım staj programlarında Mindfulness Temelli Terapi, Kayıp ve Yas Terapisi, Şema Terapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi, psikoterapide kullanılan teknikler, görüşme teknikleri, MMPI test uygulaması gibi alanlarda bilgi kazandım. Süpervizyon desteği alarak yetişkin bireysel terapi hizmeti vermeye başladım. Online/yüz yüze görüşmelerle mesleğimi profesyonel olarak sürdürüyorum. kaygı bozuklukları (özgül fobiler, sosyal fobi, sınav kaygısı, sağlık kaygısı, takıntılı düşünme-davranma, panik atak...), duygudurum bozuklukları (depresyon, özgüven eksikliği, değersizlik, yetersizlik...), travma ve ilişkili bozukluklar (ihmal, istismar, tecavüz, kayıp, şiddet...), ilişki-iletişim sorunları, cinsel kimlik ve yönelim, karar verme, sorun-çatışma çözme, öfke kontrolü, mükemmeliyetçilik instagram: *****

Danışmanlık/Terapi Süreci Hakkında

Terapi sürecine başladığımızda öncelikle sizi tanıyacağız: Sorundan ziyade, sizi. Nasıl birisiniz, aileniz, sosyal çevreniz, iş yaşamınız... Ki yaşadığınız sorun nasıl bir atmosferde oluşmuş ve sürüyor, anlayabilelim.


Sonra probleminizi tanıyacağız: Neler oluyor, bu sizi nasıl etkiliyor... Bu problemden kurtulmak istiyorsunuz, böyle yaşamak istemiyorsunuz fakat ne istiyorsunuz? Terapi bittiğinde nasıl bir hayat hayal ediyorsunuz yani bizim amacımız ne, bunu belirleyeceğiz.


Psikolog olarak beni "Ayşe teyze"nizden, terapiyi sohbet ortamından ayıran, bilimselliktir. İzlediğim ana ekol Bilişsel Davranışçı Terapi olmakla birlikte, kuramsal bilgiye ve uygulama becerisine sahip olduğum yaklaşımlardan da uygun teknikler alarak çalışacağız.


Yolculuğunuzda doğru sorularla kendinizi anlamanız, olumlu ruh haline ulaşmanız için işbirliği içinde olacağız. Birlikte kararlaştırdığımız uygulamalara zaman ve dikkat vermeniz oldukça önem taşıyacak.


Nihai hedefimiz sizin kalıcı kazanımlar elde ederek ileriki yaşamınızda "kendi psikoloğunuz" olmanızı sağlayabilmek. Farkındalık kazandığınız, değişime giden bir yol olmasını dilerim!

Çalışma Grupları

Yetişkin (18-65)

Terapi Yaklaşımları

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) Eklektik Terapi Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi (SFBT) Kabul ve Kararlılık(ACT) Şema Terapi

Eğitimler

Hacettepe Üniversitesi - Lisans - Psikoloji

Sertifikalar

Yetişkin B.d.t. Uygulayıcı Sertifikası - Yüksek Psikoloji Akademisi - 22.12.2022 Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Uygulayıcı Sertifikası - Psikoloji Akademisi - 22.10.2022 Kayıp Ve Yas Danışmanlığı Uygulayıcı Sertifikası - Paradoks Psikoloji - 4.4.2023 Mindfulness Temelli Terapi Katılım Sertifikası - Rehber Klinik - 20.4.2023 Klinik Görüşme Teknikleri Uygulayıcı Sertifikası - Yüksek Psikoloji Akademisi - 3.1.2023

Adresi

Emek, Kırım Cd. No:82, 06490 Çankaya/Ankara, Türkiye

Uzmanin Adresi

Danışan Yorumları

Soru - Cevap

Ücretsiz psikolojik destek

... ... - 4 ay önce
Ücretsiz psikolojik destek almak için yazıyorum yardımcı olur musunuz yaşadığım şehirde kimse yardımcı olmuyor bana yardımcı olur musunuz
Yanıtları Göster (1)

Aşırı düşünce

A... ... - 6 ay önce
Merhaba ben 24 yaşındayım uzun süre sıtres ve düşünce içerisindeyim
Yanıtları Göster (1)

Yeni cevre

s... ... - 7 ay önce
Sosyal çevremi genişletmeye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum ve gelecek haftalarda bir hobi topluluğuna katılmayı düşündüm ama tek başıma gidecek olmak beni geriyor. Yeni arkadasliklar bulmaya calisirken tanıdığım biriyle olan ilişkimi de geliştirmek istiyorum ama adım atma fikri de beni geriyor ve ne yapacağımı bilmiyorum. Akademik stres de eklenince işin içinden çıkamıyorum ki ben bunu daha önce de yaşamıştım ve aynı şeyleri tekrar hissetmek istemiyorum ama çözüm yolu da bulamıyorum.
Yanıtları Göster (1)
Toplam 31 soru. Tümünü Gör