1. Uzman
  2. Merve ALTINTAŞ AĞCA
Merve ALTINTAŞ AĞCA

Merve ALTINTAŞ AĞCA

Uzman Psikolog

(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: Özgüven ve Yeterlilik Sorunları , Kişilerarası İletişim Problemleri , Ölüm/Kriz ve Yas Süreci
Uzmanlıklar: Özgüven ve Yeterlilik Sorunları , Kişilerarası İletişim Problemleri , Ölüm/Kriz ve Yas Süreci
Online Terapi
süre 45 dk
ücret 1500
Yüz Yüze Terapi
süre 45 dk
ücret 1500

Hakkında

2006 yılında Haliç Üniversitesi-Psikoloji, 2014 yılında yine aynı üniversitenin Uygulamalı (Klinik) Psikoloji bölümünden mezun oldum. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde çocuk nöroloğu Prof.Dr. Barış Korkmaz'ın yardımcı tez danışmanlığımı yaptığı, "Çocuklar İçin Zihin Kuramı Test Bataryası'nın 4-5 Yaş Türk Çocukları İçin Uyarlanması, Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması" nı yaparak uzmanlığımı aldım. 2008-2011 yılları arasında Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği'nin madde bağımlılığını önleme programı olan "Kulaktan Kulağa" ve 15-21 yaş gençlere ücretsiz olarak danışmanlık yapılan "Genç Ruh" projelerinde gönüllü psikolog olarak yer aldım. 17 yıllık meslek hayatım boyunca çeşitli okullarda sorumlu müdür ve okul psikoloğu olarak çalıştım ve seminerler verdim. Bunun yanı sıra çeşitli danışmanlık merkezleri ve hastanelerde uzman psikolog olarak çalıştım.

Danışmanlık/Terapi Süreci Hakkında



Terapi seansı, bazen nereden başlayacağınızı bilemediğiniz bir yerdir. Bazı şeyler yolunda gitmediğinde artık bir şeylerin değişmesinin vakti gelmiştir. Bu süreçte kişinin zihni, bedeni yorgun ve sorunlarla meşgulken yapacağımız ilk görüşmeyle birlikte bu karışıklığı gidermek ve zihni berraklaştırmak adına ihtiyaçlar belirlenir.


   Neye ihtiyacınızın olduğunu birlikte sorgularken bu sırada farkındalığınızı artırarak, amaç belirlemeye bir adım daha yaklaşırsınız. Bazen de bu zaman alır. Ama adım adım herkesin kendi hızında ilerlemek esastır. O yüzden ilk görüşme ve sonraki görüşmeler detaylı olarak kişi hakkında bilgi sahibi olma ve kişiyi anlama girişimidir. Terapiden beklenenler netleştikten sonra danışana uygun olabilecek yaklaşım seçilerek ilerlenir.


Görüşmelerin sıklığı genellikle haftada 1 şeklindedir. Kişinin ihtiyacı ve içinde bulunduğu koşullara göre bu sıklık değişkenlik de gösterebilmektedir.




  • Yetişkin Terapisi
  • Ergen Terapisi
  • Ebeveyn Danışmanlığı
  • Evlilik Öncesi Danışmanlık
  • Kişilerarası İlişkilerde Problemler
  • Öfke Kontrol Sorunları ve Çatışma Çözümü
  • Özgüven ve Yetersizlik Sorunları
  • Fobiler/Korkular
  • Travmalar
  • Kaygı Bozuklukları
  • Kayıp / Yas / Ayrılık
  • Depresyon
  • Çocuklarda Davranış ve Uyum Sorunları
  • Oyun Terapisi
  • Çocuklarda Ayrılık Kaygısı
  • Boşanma Sonrası Süreç
  • Odaklanma Sorunu
  • Sınav Kaygısı


Çalışma Grupları

Ergen (12-18) Yetişkin (18-65) Çocuk (6-12) Okul Öncesi Çocuk (0-6)

Terapi Yaklaşımları

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) Sanat Terapisi EMDR Dışavurumcu Sanatlar ile Oyun Terapisi Deneyimsel Oyun Terapisi Oyun Terapisi Eklektik Terapi Danışan(Birey) Merkezli Terapi Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi (SFBT)

Eğitimler

Haliç Üniversitesi - Yüksek Lisans - Uygulamalı Psikoloji Haliç Üniversitesi - Lisans - Psikoloji

Sertifikalar

Temel Emdr - Türk Psikoterapistler Akademisi - 1.11.2022 Terapötik Kartların Kullanımı - Kim Psikoloji- Nevin Dölek - 27.2.2020 Sanat Terapisi - Klinik Ve Adli Psikoloji Derneği - 13.11.2022 Dışavurumcu Sanat Terapisi Yaşantısal Atölye - Yöret Vakfı - 25.3.2019 Çocuk Çizimlerinin Projektif Değerlendirilmesi - Rorschach Ve Projektif Testler Derneği - 30.5.2016 Kısa Süreli Çözüm Odaklı Danışmanlık Yaklaşımı - Türk Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Derneği-nevin Dölek - 14.9.2014 Theraplay Oyun Terapisi 2. Seviye - Nadis Danışmanlık Ve Eğitim Merkezi - 10.11.2013 Theraplay Oyun Terapisi Grup Terapisi - Nadis Danışmanlık Ve Eğitim Merkezi - 6.11.2013 Theraplay Oyun Terapisi 1. Seviye - Nadis Danışmanlık Ve Eğitim Merkezi - 11.11.2012 Deneyimsel Oyun Terapisi - Psikolojistanbul - 30.10.2022 Çocuklara Uygulanan Objektif Testler - Psikolojik Test Derneği - 1.1.2008 Çocuk Değerlendirme Kursu - Türk Psikologlar Derneği - 5.3.2007

Adresi

Cevizli, Bağdat Cd., Maltepe/İstanbul, Türkiye

Uzmanin Adresi

Danışan Yorumları

İlk İki Ay Deneyimim

(*)(*)(*)(*)(*)
O... Ö... - 2 yıl önce
Merve Hanımla yaklaşık iki aydır görüşüyoruz. Kendime ve çevreme olan farkındalığımı arttırma konusunda yardımları oldu. Kısa bir süredir onu tanıyor olmama rağmen, uzun yıllar paylaşımda bulunacağım biri olduğunu şimdiden net bir şekilde söyleyebilirim. Sorduğu sorularla beni kendimle yüzleştiren, çevreme daha olumlu bakmama ve yaşadığım problemleri zamanla aşmamı sağlayan, önceki terapi deneyimlerimden çok daha yakın hissettiğim bir uzman. Kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, bir sonraki seansımızı iple çekiyorum.
Toplam 1 yorum.
Soru - Cevap

İletişim

... ... - 16 ay önce
İş yerimize yeni başlayan bir kıza tanışma teklifi etmiştim olumsuz geri dönüş aldım tabi bu durumdan sonra aynı ortamda bulunduğumuzda kasılıyorduk zaman zaman bu durumu aşmak için iletişim kurmaya çalışıyorum bazen güzel samimi bir sohbet ediyoruz esprili bazen de yine kasılıyoruz iletişimimizin şuan herhangi bir standartı yok yani zaman zaman güzel bir enerji zaman zaman da yine kasıntı oluyoruz birbirimize karşı tabi ben davranışlarımla ona karşı halen ilgili olduğumu belli ediyorum ve iş yerin dede bu durumu herkes biliyor biraz bizi rahatsız eden ve kasan durum da bu sanırım patronum akrabam olduğu için o da bu durumun farkında ve bizim yanlız kalmamızı asla istemiyor patronum da bizim bir araya gelmemizi istemiyor . Tanışma teklifi ettiğim kızın bana karşı herhangi bir ilgisi yok muhafazakar birisi ve bizim iş yerimiz iş çalışmaya başladığı yer ,farklı departmanlarda olduğumuz için günde bir defa denk geliyoruz bir araya geldiğimiz de de bazen çok pozitif bazen de kasıntı bir orta im meydana geliyor birbirimize karşı herhangi bir saygısızlığımız olmadı. Bu durumda ben ne yapmalıyım dışarıda görüşme fırsatımız da olmadı uzun uzadıya hiç sohbet edemedik ben ona karşı halen ilgiliyim biraz tek taraflı flört ediyor konumundayım sanırım bu durumla alakalı ne yapabilirim o işe başlayalı 5-6 ay oldu bu arada nasıl bir yol izlemeliyim
Yanıtları Göster (1)

Yabancilasma

V... ... - 20 ay önce
Meraba hocam ben yabancilasma yasiyorum yani ortaokuldan beri en son o zaman kendim gibi hissettigimi hatirliyorum suan 26 yasindayim evliyim iki cocugum var hamileyim ama iste hic biri benim degil gibi hissediyorum tam olarak anlatabilecegimi zannetmiyorum aslinda hic biseyden zevk almiyorum kendimi hissetmiyorum sanki yasamamam gerekiyomus gibi hissediyorum yalniz oldugum icin surekli agliyorum ama kimseylede konusmak yada gormek istemiyorum bu nasil asilir hocam nasil kendim gibi hissedebilirim aynaya baktigimda bi yabanciyi gormekten yoruldum hayattan tat alamamaktan yoruldum o kadar bos hissediyorum ki ne yapabilirim.
Yanıtları Göster (5)

Kaygı

A... ... - 23 ay önce
Benim cinsel yönelimim vardı iki tarafa karşı sonra daha çok arkadaş çevresi istediğim gibi olmadığı için okulu bıraktım 1 sene tekrar sınava hazırlandım sonra insanlarla iletişimim zayıfladı şuan diyorum keşke okulu bırakmasaydım diğer düşünce aklıma gelmiyo kendimi özürlü gibi hissediyorum insanlarla iletisim kurarken hemen aklıma geliyo hiç aklımdan çıkmıyo göz teması kurmaktan kaçınıyorum şuan kendimden alt sınıfla derse girecem tekrar kaydımı yaptım 1 senem kalmış ama nasil olacak kendimi kötü hissedym napabilirim gecmisten dolayı hep kendimi suçluyorum bırakmasaydım okulu şuan mezundum diyorum arkadaş çevresinden dolayı okulu bıraktığım kendimi anormal gibi hissedyrm insanlarla iletisim kurarken ilk aklıma gelen gelmiyo okulu niye bıraktım düşüncesi geliyo kendimi cok kötü hissedyrm kimseyle görüşmek gelmiyo içimden işin içinden çıkamıyorum hayatımı bi yıl ertelediğim için kendimi hasta hissedyrm herşeyin farkındayım ama hiçbişey yapamıyorum
Yanıtları Göster (2)
Toplam 16 soru. Tümünü Gör