1. Uzman
  2. Merve Saadet ERTEN
Merve Saadet ERTEN

Merve Saadet ERTEN

Uzman Klinik Psikolog

Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları, Depresif Bozukluklar, Özgüven ve Yeterlilik Sorunları
Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları, Depresif Bozukluklar, Özgüven ve Yeterlilik Sorunları
Online Terapi
süre 50 dk
ücret 500
Yüz Yüze Terapi
Hizmet vermiyor

Hakkında

Merhaba, ben klinik psikolog Merve Saadet Erten. Yeditepe Üniversitesi psikoloji bölümünden 2018 yılında mezun olduktan sonra çeşitli devlet hastaneleri ve toplum ruh sağlığı merkezlerinde gönüllü stajlar yaptım. Ardından 2020 senesinde DATEM bünyesinde verilen Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini tamamlayarak yine bu ekolde devam etmeye karar verdim. 2021 yılında başlamış olduğum klinik psikoloji yüksek lisans eğitimimi, bilişsel davranışçı terapi ekolü üzerinden devam ettirdim. Klinik ortamda süpervizyon eşliğinde bir çok seans yürüttüm. An itibariyle ergen ve yetişkinlerle bireysel online psikoterapi seansları yürütmekteyim.

Danışmanlık/Terapi Süreci Hakkında

Psikoterapi seansları 50 dakika sürmektedir. İlk seanslarda danışanı tanıma ve yaşam öyküsü alma odaklı çalışmaktayız. Psikoterapi seanslarını bilişsel davranışçı terapi odaklı ilerletmekteyim.


Bilişsel davranışçı terapi (BDT), danışanların davranışları etkileyen düşünce ve duyguları anlamalarına ve değiştirmelerine yardımcı olan bir tür psikoterapidir. Bilişsel davranışçı terapi genellikle kısa sürelidir ve danışanın rahatsız olduğu bir psikolojik sorunla başa çıkmasına yardımcı olmaya odaklanır. 

Bilişsel davranışçı terapinin ana odak noktalarından biri, duygusal zorluklara, depresyona veya kaygıya katkıda bulunabilecek ve onları kötüleştirebilecek otomatik olumsuz düşünceleri değiştirmektir. Bu olumsuz düşünceler kendiliğinden ortaya çıkar, doğru olarak kabul edilir ve bireyin ruh halini olumsuz yönde etkiler.BDT süreci boyunca danışanlar bu düşünceleri inceler ve bu düşünceleri destekleyen veya çürüten gerçek kanıtlara bakmaya teşvik edilir. Bunu yaparak, kaygı ve depresyon duygularına katkıda bulunan düşüncelere daha objektif ve gerçekçi bir şekilde bakabilirler. Bu sayede daha sağlıklı düşünmeye başlayabilirler.

İnsanlar genellikle hatalı inançları pekiştiren şeyler yaparlar. Bu tür inançlar, aile, romantik ilişkiler, iş ve okul hayatı gibi çok sayıda alanı etkileyebilecek sorunlu davranışlarla sonuçlanır.


BDT sürecinde, terapist çok aktif bir rol alır. Sadece dinlemenin ötesinde bolca sorular sorar ve önerilerde bulunur.

BDT hedefe odaklıdır. Danışan ve terapist, ortaklaşa belirlenen hedeflere ulaşmak için işbirliği yaparak, birlikte çalışır.

Terapist her aşamada süreci ayrıntılı olarak açıklar ve danışana seanslar arasında tamamlaması için görevler verir.

BDT hedefe odaklandığı için kısa sürede etkili sonuçlar alınmasını sağlar.

BDT’nin şu problemlerde etkili olduğu çok sayıda bilimsel çalışma ile kanıtlanmıştır:

Kaygı

Panik bozukluk

Fobiler (uçuş fobisi, kapalı alan fobisi, hayvan ya da böcek fobileri)

Depresyon

Obsesif kompülsif bozukluk

Bağımlılıklar

Yeme bozuklukları

Öfke

BDT ayrıca, ilaç tedavisi gerekmeyen psikolojik problemler ya da dönemsel olarak stres yaşayan insanlar için de uygundur. BDT’nin en büyük faydalarından birisi ise danışanların şimdiki sorunlarını aşmalarına yardımcı olmasının yanında gelecekte herhangi bir psikolojik problem yaşamamak için kullanabilecekleri becerileri öğrenmesine yardımcı olmasıdır.

Çalışma Grupları

Yetişkin (65+) Ergen (12-18) Yetişkin (18-65) LGBT+

Terapi Yaklaşımları

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT)

Eğitimler

Yeditepe Üniversitesi - Lisans - Psikoloji Antalya Bilim Üniversitesi - Yüksek Lisans - Klinik Psikoloji

Sertifikalar

Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi - Antalya Bilim Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - 1.4.2022 Gelişimsel Psikopatoloji Eğitimi - Çağ Üniversitesi - 7.6.2017 Bilişsel Ve Davranışçı Terapiler Eğitimi - Datem - 1.8.2020 Bilişsel Ve Davranışçı Terapilerin Klinik Uygulamaları: Yaygın Kaygı Ve Depresyon - Datem ( Davranış Araştırmaları Ve Terapileri Merkezi) - 1.6.2020 Bilişsel Ve Davranışçı Terapilerin Klinik Uygulamaları: Klinik Değerlendirme, Vaka Formülasyonu Ve Seans Yönetiimi - Datem - 5.6.2020 Bilişsel Ve Davranışçı Terapilerin Klinik Uygulamaları: Travma Sonrası Stres Bozukluğu - Datem - 6.6.2020 Bilişsel Ve Davranışçı Terapilerin Klinik Uygulamaları: Obsesif-kompülsif Bozukluk - Datem - 3.7.2020

Danışan Yorumları