1. Uzman
  2. Selay Selma YÜNCÜLER
Selay Selma YÜNCÜLER

Selay Selma YÜNCÜLER

Uzman Klinik Psikolog

Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları , Öfke Kontrolü , Depresyon ve Mutsuzluk
Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları , Öfke Kontrolü , Depresyon ve Mutsuzluk
Online Terapi
süre 45 dk
ücret 225
Yüz Yüze Terapi
Hizmet vermiyor

Hakkında

İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldum. Lisans döneminde çeşitli gönüllü etkinliklere katıldım. Kreş, Hastane ve Aile ve sosyal politikalara bağlı kurumda stajımı tamamladım. 2021 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programına kabul edildim. Şu an proje dönemimdeyim. Yüksek lisans sürecinde, alanında uzman değerli hocalardan Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi-Süpervizyon, Şema Terapi Eğitimi, EMDR, Çocuk Terapileri eğitimi aldım. Okulda almış olduğum eğitimlerin yanı sıra Çocuklarda Yaratıcı Drama Eğitimi, Çocuk Değerlendirmede Projektif-Objeltif Testler Eğitimi, MMPI Kişilik Değerlendirme Envanteri Eğitimi, Yetişkinlerde İlk Görüşme Teknikleri Eğitimi ve Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi aldım Şu anda ergen ve yetişkin psikoterapisi alanında hizmet vermekteyim.

Danışmanlık/Terapi Süreci Hakkında


Her terapi kişiye özeldir, danışanın getirdiği sorun durum ile ilgili olarak terapinin süresi değişmektedir.  Psikoterapi devam gerektiren bir süreçtir. Problemin durumuna göre seansların sıklığı terapist ve danışan ile birlikte belirlenir. Seansların sıklığı terapistin önerisi ile danışanın da değerlendirmesi sonucu tekrar ayarlanabilir. Bu süreçte danışanın istekliliği önemli bir unsurdur.


İlk seansta; terapist danışanın problemini anlamaya ve netleştirmeye çalışarak, danışanı tanıma yolunda bir adım atar. Seansın sonunda terapinin şekli ve içeriği hakkında bilgi verir. Seans sıklığını, terapinin işleyişine ve terapinin ne kadar devam edeceği hakkında danışana bilgi verir.


Terapinin süresi 45-50 dk sürmektedir.



Çalışma Grupları

Ergen (12-18) Yetişkin (18-65)

Terapi Yaklaşımları

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi (SFBT) EMDR Şema Terapi

Eğitimler

İstanbul Aydın Üniversitesi - Yüksek Lisans - Klinik Psikoloji İstanbul Üniversitesi - Lisans - Psikoloji

Sertifikalar

Mmpi-yetişkinlerde İlk Görüşme Teknikler - Samsun Üniversitesi - 19.6.2021 Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi - Arel Üniversitesi - 12.3.2022

Adresi

Ertuğrul, Tekirdağ Limanı, 59100 Süleymanpaşa/Tekirdağ, Türkiye

Uzmanin Adresi

Danışan Yorumları

Soru - Cevap

Pişmanlık

... ... - 2 yıl önce
Geçmişte yaptığım şeyden çok pişmanlık duyuyorum ve bu duyguyu bitiremiyorum 1 aydır sürekli düşünüyorum ne yapmalıyım? Ve Bazen hiç düşünmeden hareket ediyorum sanki o an hiç bir şey düşünemiyorum ve sonra çok pişman oluyorum bu durum yüzünden hayatım bazen çok yanlış yöne gidiyor ilaçsız tedavi mümkün mü?
Yanıtları Göster (3)

tüp mide raporu

Gegiz - 2 yıl önce
merhaba, tüp mide ameliyatı olacağım bunun için daha önce psikolg yazısı almıştım fakat üzerinden zaman geçtiği için yeniden bir psikolog yazısı almam gerekiyor. eğer siz bu yazıyı verebillirseniz online muayne olacağım. dilerseniz size daha önceki raporumu iletebilirim.
Yanıtları Göster (1)

Şüphe Obsesyonu

C... O... - 2 yıl önce
Merhaba ben 23 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. İki buçuk senedir dini takıntılar, şüphe ve kontrol takıntısı ve bunların sebep olduğu majör depresyon atakları ile mücadele ediyorum. Düzenli olarak psikiyatr ile görüşüyor ve ilaç kullanıyorum. Dini inançları oldukça güçlü bir insanım. Benim sorunum şöyle, aklıma istemsizce geçmişte yapmış olduğum bir günah geliyor ve ben içinden çıkamadığım ağır suçluluk duygusuyla mücadele ediyorum, sonu depresyonla bitiyor. Kendimi bir nebze toparladığım noktada bu sefer başka bir geçmiş günahım aklıma geliyor ve suçluluk sürecim en baştan başlıyor. Bu zamana kadar çok savaşsam da yine de aklıma gelen tüm suçluluk takıntılarıyla baş edebilmiştim fakat yaklaşık üç aydır bir takıntıyla mücadele ediyorum fakat bir türlü aşamıyorum: Eskiden güzel bir görünüşüm olduğuna dair iltifatlar alırdım, fakat çok sık olmasa da cinsel şeyler hayal ettim, ki bu inancıma göre günah olmasa da yanlış bir şey. Ve bu yaptığım yanlış yüzünden Allah'ın beni cezalandıracağını, güzelliğimi alacağını düşünüyorum sürekli. Kendime çok büyük bir kötülük yapmışım gibi hissediyorum. Tüm bu takıntımın sebebi seneler önce bir internet sitesinde çok günah işleyenlerin yüzünün nurunun gideceğine dair okuduğum bir dini yazı. Yeni tanıştığım bir insan bana iltifat etmese hemen çok günahkar olmama yoruyorum, pişmanlık yaşıyorum. Bir yandan bu düşüncelerimin takıntıdan ibaret olduğunu düşünüyorum, ama kafaya takmama engel olamıyorum. Ben bu sorunumu nasıl çözebilirim? Yaşadığım sorunun sebebi takıntılarım mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkür ederim.
Yanıtları Göster (1)
Toplam 3 soru. Tümünü Gör