
Tugce CAN
Uzman Klinik Psikolog
Hakkında
Danışmanlık/Terapi Süreci Hakkında
Terapi sürecine başlamadan önce, danışanlara süreçle ilgili açık ve anlaşılır bilgi vermenin önemli olduğunu düşünüyorum.
Terapi sürecinin genel amacı, bireylerin hayatlarındaki problemleri doğru şekilde ele almalarına ve çözmelerine yardımcı olmaktır. Bununla birlikte, terapi süreci kişiden kişiye farklılık gösterir ve terapinin başarı oranı, bireysel özellikler ve uygulanan terapi türüne bağlı olarak değişebilir. Danışanlar olarak zaman açık ve dürüst bir iletişim kurmaya özen gösterin ve herhangi bir konuda endişeleriniz olursa terapistinize bunları açıkça ifade etmekten çekinmeyin.
Terapi sürecinin sonunda elde edilebilecek kazanımlara örnek olarak şunlar verilebilir:
- Yaşamdan daha fazla keyif almak
- Sağlıklı ve mutlu ilişkiler kurmak ve bu ilişkileri sürdürmek
- Hayattaki hedeflerin ve amaçların anlaşılması ve bunlara ulaşmak için gerekli motivasyon ve enerjiyi yeniden kazanmak
- Geçmişte yaşanmış travmalar ve sorunlarla daha etkili bir şekilde mücadele edebilme becerisi kazanmak
- Kendi duygu ve düşüncelerini daha iyi anlama ve olaylar karşısında daha kontrollü tepkiler verebilme becerisi geliştirmek.
Ilk seanslarımız nasıl geçecek?
Her insanın terapi sürecinde farklı beklenti ve hedefleri vardır. Bu nedenle ilk birkaç seansımızda birbirimizi daha yakından tanıyacağız ve sizin yaşam öykünüzü dinleyerek ihtiyaçlarınızı ve taleplerinizi anlamaya çalışacağım. Bu şekilde, sürecin tamamen sizin ihtiyaçlarınız ve hedefleriniz doğrultusunda ilerlemesi için bir temel oluşturmaya çalışacağız.
Seanslar ne kadar sürüyor?
Terapi seanslarının süresi 1 saat olarak belirlenmiştir çünkü bu görüşmeler hem duygusal hem de zihinsel olarak her iki taraf için de yorucu olabilir. Ele aldığımız konuların hem sizin hem de benim verimli olarak dinleyip değerlendirilmesi için beyinlerimizin 1 saatin sonunda bir molaya ihtiyacı vardır. Bu nedenle seans sürelerinin 1 saat ile sınırlandırılması, verimli ve sağlıklı iletişimi sürdürebilmemiz açısından önemlidir.
Ne sıklıkla ve ne kadar süre seanslara devam etmem gerekmektedir?
Terapi seanslarının sıklığı ve süresi, danışanın ihtiyaçlarına göre belirlenir. Danışanlar, terapi sürecine diledikleri zaman başlayabilir veya istedikleri zaman terapiyi sonlandırabilirler.
Görüşmelerimizin gizliliği ve bu gizliliğin korunduğundan nasıl emin olacağım?
Danışan gizliliği terapi sürecinin en temel elementidir ve etik açıdan bir önceliktir. Kuracağımız bu profesyonel ilişki ancak güçlü güven duygusu üzerine kurulursa gerçekleşebilir. Danışanın paylaştığı hiçbir bilgi veya konuşma sizin onayınız olmadan aileniz de dahil olmak üzere kimse ile paylaşılamaz.Gizliliğin ihlal edilebileceği istisnalar, kişinin kendisine veya başkasına yönelik zarar verme ve/veya ölüm tehdidinde bulunmasıdır.
Çalışma Grupları
Terapi Yaklaşımları
Eğitimler
Sertifikalar
Adresi
Tuna, Karşıyaka Vapur İskelesi, 35600 Karşıyaka/İzmir, Türkiye
