1. Soru Sor
  2. Bağımlılık
  3. Kızım maddeyi yeni bıraktı ama

Kızım maddeyi yeni bıraktı ama

Ben - 2 yıl önce
Hocam kızım maddeyi yeni bıraktı. Şimdi çok agresif nasıl davranmalıyım Tekrardan başlar mı Nasıl bi yol izlemeliyim her istediğini yaptığım halde bile mutsuz inanın bende çok yoruldum.
Ayşenur AKMAN
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, doğru bir yönlendirmede bulunabilmem için "kızınız kaç yaşında, hangi maddeyi ne yoğunlukta ve kaç yıl kullandı" gibi soruların cevaplarını bilmek gerekli olacaktır fakat genel bilgiler vererek yardımcı olmaya çalışayım; Birinci adım kızınızı tedaviye ikna etmek olmalı çünkü tek başınıza atlatabileceğiniz bir süreç değil. ikinci adım tedavi sonrası temiz kalmayı amaçlamak için belirli adımlar atabilirsiniz; etkileşimde olduğu herkesten haberdar olmak, belki şehir değişikliği yapmak gibi. Aslında atabileceğiniz en büyük adım kızınızı yalnız bırakmamak, şefkatle, özenle, güvenle desteklemek. Maddeyi bırakıp yeni bir sayfa açabileceği konusunda onu yüreklendirecek sohbetler etmek. Bırakabileceğine inanın ama aynı zamanda çaktırmadan hep göz hapsinde tutun. Söylediklerine, verdiği sözlere inanıyormuş gibi gösterin ama aynı zamanda hep tetikte olun çünkü bağımlı beyin maddeye tekrar ulaşmak için her türlü ikna yöntemine başvurabilir. Unutmayın agresifliği, söylediği kötü sözler kızınızın gerçek düşünceleri olmayabilir, bağımlılık bir hastalıktır, tepkilerini kişisel algılamamaya çalışın. Etrafındaki kişiler ona inanır ve desteklerse o da kendine inanacak ve daha çok gayret etmeye çalışacaktır. Sohbetsiz bırakmayın.
Ayşenur AKMAN
Ayşenur AKMAN
Psikolog
Uzmanlıklar: Depresyon ve Mutsuzluk, Varoluşsal Anlam Arayışı / Değersizlik Sorunları, Güven Kaybı / Aldatma / Aldatılma