1. Soru Sor
  2. Bunların dışında
  3. Sürekli ağlıyorum annemin beni

Sürekli ağlıyorum annemin beni

Sedefşi66 - 2 yıl önce
Sürekli ağlıyorum annemin beni sevmediğini düşünüyorum annemle kavgalar ediyorum sonra pişman oluyorum sonra yine ağlıyorum. Derslerime odaklanma sorunum var hiç bir şey anlamıyorum aklımda kalmıyor. Kendimi insanların yanında değersiz alçak hissediyorum.
Merve MAY
Uzmanın Cevabı: Merhaba, anladığım kadarıyla zor günler geçiriyorsunuz, düşüncelerimiz davranışlarımızı, davranışlarımız da düşüncelerimizi etkiler. Öncelikle çalışabileceğimiz konu annenizin sizi sevmediği düşüncesinin ardındaki olaylar olabilir, ettiğiniz kavgaların sebepleri ve sonuçları olabilir. Bütün bunlar sizin de dediğiniz gibi dersleri ve odaklanmayı özellikle de anlamayı ciddi oranda etkiler. Vücudumuzun yaşadığımız olaylara tepki verme şekillerinden biridir aslında bu da. Bir çeşit cevap verme gibi. Son olarak da değersizlik düşüncelerinizin altında ne var öğrenerek birlikte bunlar üzerinde çalışabiliriz, kimilerinde sevgi ihtiyacı çıkabilirken kimilerinde başarıya şartlanma kimilerinde ise çok farklı sebepler olabiliyor. Tavsiyem şu olabilir, böyle sıkıntılarınızın olduğunu, bazı şeyleri içinizde halledemediğinizi ve desteğe ihtiyacınız olduğunu ailenize iletmek. Çünkü yalnız değilsiniz, birçok kişide olabiliyor ve birçok kişi böyle hissedebiliyor ama şundan eminim ki karşılıklı olarak çalışmamız ile aşamayacağımız bir problem değil, danışarak ve sorarak ilk adımı atmışsınız bile, işe iyi tarafından bakacak olursak.. özel olarak vs sormak istediğiniz herhangi bir durum olursa da sosyal medyada veya randevu için her zaman müsaitim, dilediğiniz zaman danışabilirsiniz ve eğer isterseniz birlikte yol alabiliriz. Sadece şunu unutmayın ki bu hissettikleriniz ve düşündükleriniz sadece hisler ve düşüncelerden ibaret değil, altında yatan sebepleri araştırarak öncesinde onların çözümlenmesi gerekir ki yüzeydeki sorunlar çözülsün. Bunun için de terapi seanslarında görüşebilmeyi dilerim. İyi günler dilerim, sağlıcakla kalın :)
Danışan
Sürekli birileriyle karşılaştırıyor. Sürekli hakaret ediyor. Kendimi değersiz hissediyorum. Ve arkadaşım hiç yok. Yok yani küçüklüğümden beri böyle hiç yok ve iletişim sıfır. Kelime hazinem düşük kimseyle nasıl konuşurum bilmiyorum.
Merve MAY
Uzmanın Cevabı: Karşılaştırma ve kıyas velilerde çok sık gördüğümüz bir durum maalesef.. özellikle sınav dönemlerinde bunun baskısı zor olabiliyor. İletişim konusuna gelecek olursak, iletişim ve konuşma şekli düşündüğünüz kadar zor olmayabilir. Seanslarda okuldaki gibi ödev şeklinde ilerliyoruz. Öncesinde yapabileceğiniz bir ödevle başlayarak giderek zorlaşan durumlara karşı danışanlar nasıl ilerleyebildiklerini kendileri de böylece fark etmiş oluyor. Ödev konusunu ise tamamen danışanın yapabileceği davranışlardan belirliyoruz, örneğin bugün sınıftan birine selam verebilir misin, gibi.. Anneniz konusunda ise bazı seanslarda anne babayla da görüşüyoruz, sizinle ne konuştuğumuzu onlar, onlarla da ne konuştuğumuzu siz bilmeyecek şekilde görüşme sağlıyoruz, bu görüşmeler ebeveynlere de farkındalık kazandırabiliyor. Tam olarak durum şu demek yerine durumu farketmelerini sağlamak için doğru sorular sorduğumda böylelikle cevaba kendileri ulaşıyorlar. Değiştirilemez veya işin içinden çıkılamayacak kadar zor gibi görünebilir fakat adım attıktan sonra devamı gelecektir, yeter ki terapi sürecine ve kendinize inanın. :)
Merve MAY
Merve MAY
Psikolog(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları, Ruhsal-Toplumsal, Kişisel ve Çevresel Diğer Koşullarla İlişkili Sorunlar, Cinsel İşlev Bozuklukları