1. Soru Sor
  2. Bunların dışında
Arzu AKSU
Psikolog
Arzu AKSU
Rabia DOZCAN
Psikolog
Rabia DOZCAN
Sıla TEBER BULUT
Psikoterapist
Sıla TEBER BULUT
Mısra ADIYAMAN
Uzman Klinik Psikolog
Mısra ADIYAMAN
Özce ESEN
Uzman Klinik Psikolog
Özce ESEN
Gökçen GENÇ
Uzman Psikolog
Gökçen GENÇ
Hüseyin Burak ÇOŞKUN
Psikolog
Hüseyin Burak ÇOŞKUN
Musa İŞLER
Psikolojik Danışman
Musa İŞLER
Gizem Nur GÜL CANDAN
Psikolog
Gizem Nur GÜL CANDAN
Beste MAKAR
Psikolog
Beste MAKAR
Volkan ÖZDEMİR
Psikolog
Volkan ÖZDEMİR
Süeda Nur DEMIR
Uzman Klinik Psikolog
Süeda Nur DEMIR
Bekir ÖZMEN
Uzman Klinik Psikolog
Bekir ÖZMEN
Merve Behice AL CANKI
Uzman Psikolojik Danışman
Merve Behice AL CANKI
Yılmaz KARA
Psikolog
Yılmaz KARA
Beniz YILMAZ
Uzman Klinik Psikolog
Beniz YILMAZ
Canan AYDIN
Psikolog
Canan AYDIN
Sahra CEBECI GÜMÜŞKAYA
Uzman Klinik Psikolog
Sahra CEBECI GÜMÜŞKAYA
Ahmet YENAL
Psikolog
Ahmet YENAL
Merve ÇOKYIĞIT
Psikolog
Merve ÇOKYIĞIT
ifade etme problemi
Danışan f... ... - 56 gün önce
İnsanlarla iletişim kurma konusunda çok sıkıntı çekiyorum. Sohbet etme yeteneğim hiç yok. Bir yerde bir şey ogrensem onu başkasına aktaramiyorum. Bir süre geçince de hemen unutuyorum. Uzun cümle kuramiyorum. Hiç 1 dk boyunca bir şey hakkında konuşamıyorum. Kendimi kötü hissediyorum. Hep insanlar anlatiyo ben dinliyorum. Bazen de benle azıcık samimi olanlar. Sen neden hiç konuşmuyon. Annen baban sana hiç neden içine kapaniksin diye soruyorlar mı, neden cekiniyon diye sorular soruyorlar. Bu beni eziyor hem de çok eziyor
Silinmiş Uzman
Uzmanın Cevabı: Merhaba, kendini ifade etme ve iletişim kurma konularında yaşadığınız zorlukları anlıyorum. Bu tür durumlar, kişinin özgüvenini ve sosyal ilişkilerini olumsuz etkileyebilir. Neden böyle hissettiğinizi anlamak, çözüm yolları bulmak ve iletişim becerilerinizi güçlendirmek faydalı olacaktır.
Düsünceyi akıldan uzaklaştırma
Danışan M... ... - 57 gün önce
Dışarıda tuvalet hakkında sorun yaşıyorum. Tuvalete erişimimin olmadığını bildiğim yerlerde surekli tuvaletim geliyor. Birçok doktora gittim bağırsaklarımda bir sıkıntı olmadığını şöylediler. Ondan sonra psikologa gittim o da stresten kaynaklı olduğunu düşünce aklıma geldiği an onu atmam gerektiğini söyledi. Ama tam olarak başaramıyorum. Başka bir şey düşünmeye çalışıyorum ama aklımdan çıkmıyor. Çok nadir de olsa bir şeye odaklanabiliyorum o zaman da tuvalet dusuncesini unutuyorum. Tamamen psikolojik olarak gerçekleşiyor. Aklımdan çıktığı an gidiyor ama girdiği zaman çıkarması çok zor oluyor. Bu düşünceyi aklımdan nasıl uzaklastirabilirim? Ya da tuvalet hissi geldiğinde bunun üzerini başka düşüncelerle nasıl örtebilirim? Baska şeyler düşünmeye çalışsam bile aklımda kalıyor.
Silinmiş Uzman
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, olumsuz düşünce ile başa çıkmak için dikkat dağıtmak kısa vadede etkili olsa da seanslar süresince bu kaygının temelinde yer alan inançların incelenip sebebin bulunması gerekir. Olumsuz düşünceleri akıldan uzaklaştırmaya çalışmak o düşünceyi daha çok zihninize çeker. Şöyle düşünün: ben size bir kalem tarif ediyorum. Siyah renkli, tükenmez bir kalem, markasını söylüyorum ve sizin zihninizde bir kalem profili oluşuyor. Sonra da diyorum ki bu kalemi unutun, zihninizden atın. Bunu yapmak için çaba harcadığınızda zihninizde kalemden başka bir şey oluşmayacaktır. Olumsuz düşünceler de böyledir. Onları zihnimizden atmaya çalıştıkça daha çok hücum edeceklerdir. Çünkü bu olumsuz düşünceyi gerçek gibi kabul edip, onunla uğraşmış oluyoruz. Bu sebeple o düşünceyi kabul edip, bunun sadece olumsuz bir düşünce olduğunu ve gelip geçici olduğunu kabul etmek, gerçekçiliğini sorgulamak gerekir. Bu olumsuz düşünceyi ortaya çıkaran temel inancın çözümü ile sorunun üstesinden gelmek mümkün. Dilerseniz birlikte seans planlayabiliriz, sevgiler.
Nişanlım ile aramdaki sorun
Danışan D... ... - 4 ay önce
20 yaşındayim 8 ay önce söz 3 ay önce nişan yaptık nişanlımla.hep tartışıyoruz onun ailesine birnsey desem hemn beni üzüyor beni düşünmeden annesi hep ön planda ailesi onu aramıyor nişanlım ailesinden uzakta çalışıyor çoğu zaman ailesi ne arıyor ne soruyo ben hep onun yanında oldum kimse yoktu ben vardım ama hiç bir zman beni görmüyor biz 2 yıl sevgili kaldık çok şey yaşadık ama hala de ben onun önceliği değilim bı kaç aya düğün olacak ama beş gündür ne arıyor ne soruyor tartıştık normalde hiç duramaz hep o yazar ilk defa bu kadar uzun süre yazmadı bana çok ağrı laflar etti yazmak istiyorum olmuyor işte. Tartıştık ağır şeyler dedim ona onda bana dedi bana dedi ki evli olsak yanında olsaydım şuan ağzını burnunu kırarım hep bana diyo evlenince sen bana bir şey diyemezsin ben seni döverim gibisinden ben çok korkuyorum nişanı da atmıyorm aile var çok sorun olur ne yapicam bilmiyorum bizm aramızda da kültür farkı var orda yapamayacağımı da düşünüyorum ama.mecburm
Silinmiş Uzman
Uzmanın Cevabı: Merhaba, sırf aileler işin içinde diye mecburiyet hissettmek doğru değildir, sonuçta bir ömrümüz var ve mecbur hissetmek hayatımızı boşa harcadığımızı düşündüren mutsuzluklara sürükler. Her şeyiyle bir artılar eksiler listesi yapın. Bir gelecek görmüyorsanız her şeyi göze alıp usulünce ayrılmak en iyisidir. Daha yaşınız da çok genç. Unutmayın ki zarar görülmeyen bir bekarlık zarar görülen bir evlilikten iyidir.
Kıtlık bilinci kısıtlama
Danışan ... ... - 4 ay önce
Bolluğun benim için tanımı erişilebilir kuralsız kısıtlanmamak tereddütsüzlük Duygu olarak erişilebilir plansız belirli bir vakit hesabı olmayan mümkün imkanlı Manevi açıdan bolluk ? Bolluğun toplumla iletişim açısından istenilmeyen çekilen unutulan şüphe edilen ani tepkilerden kaçınılmaya çalışılan (hayvan korkusu gibi ) gizlenilmeye çalışılan üzüntü stres ya da … İletişimde basit sorulara cevap hızlı cevap verememe Gibi Bu konularda neler yapabilirim
Silinmiş Uzman
Uzmanın Cevabı: Merhaba, bahsettiğiniz durum üzerinde çalışılması gereken bir konu gibi görünüyor. Burada size önerim kendinize uygun bir uzmanla ayrıntılı bir şekilde çalışmanızdır. Sevgilerle.
Ergoterapist mi psikolog mu
Danışan ... ... - 6 ay önce
Behice Hanım merhaba. Benim 4 yaşında kızım var 2 yaşında emzirmeyi bıraktık. Bıraktıktan bir süre sonra kollarımızı sıkmaya başladı çok yumuşak çok sıcak diyerek. Sinirlendiğinde veya sıkıldığında değil her durumda yapıyor. Uyurken bile onu düzeltmek için kucağıma aldığımda eli koluma dediğinde uyku halinde bile sıkıyor. Bu durumda psikologla mı görüşmeyelim yoksa ergoterapistle mi?
Silinmiş Uzman
Uzmanın Cevabı: Merhaba, çocuklar emzirme sonlandırma sürecinde veya sonrasında farklı davranışlar sergileyebilirler. Çocuk, bağlandığı "meme" yerine haz duyabileceği başka bir nesne ile bağ kurabilir veya farklı davranışlar geliştirebilir. Her iki durumda da çocuk, benzer duyguyu hissedebileceği yeni dinamikler geliştirmeye çalışır. Gelişen yeni dinamiğin niteliği ve yoğunluğu önemlidir. Öncelikle yaşadığınız durumun bir problem olup olmadığını anlayabilmek adına çocuk psikoloğundan değerlendirme almakta fayda görüyorum. Ergoterapi gereken bir durumda ise psikoloğunuz sizi yönlendirecektir. Sevgiler...
Kişilik bozukluğunu emareleri
Danışan A... ... - 13 ay önce
İyi günler dilerim. Kızlarım ve ben, eşimin kişilik bozukluğu emareleri gösterdiğini, en son aşamada halüsinasyonlar görmeye başladığını gözlemliyoruz. Eşimin, potansiyel sıkıntılarını tartışmak ve tedavi konusunda ikna yolları hakkında görüşmek istiyorum. Başkası hakkında konuşmamız uygun olmaz diyorsanız randevu almayacağım. İyi çalışmalar dilerim.
Silinmiş Uzman
Uzmanın Cevabı: Merhabalar hoşgeldiniz çok geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz sizlere.ONCELİKLE HERKES HASTALANABİLİR . Eşinizde kişilik bozukluğu emareleri ve halüsinasyonlar gözlemliyorsunuz ve tedavi konusunda görüşmek istiyorsunuz. Kişilik bozuklukları, bireyin düşünce sistemini, duygularını, ilişki kurma şeklini, davranışlarını ve olaylara ilişkin algısını etkileyen bir tür ruh sağlığı sorunudur. Kişilik bozuklukları kendi arasında gruplara ayrılır ve tedavi yöntemleri değişebilir. Halüsinasyonlar ise gerçek olmayan duyusal algılar olarak tanımlanır ve birçok nedeni olabilir.BU DURUMDA BİR UZMANİN KARAR VERMESİ GEREKEBİLİR. Eşinizin tedaviye ikna edilmesi için onunla sakin bir zaman ve mekanda konuşabilir, endişelendiğiniz belirtileri açıklayabilir ve destek olabilirsiniz . Ancak, eşinizin HASTALİGİ kabul etmemesi ve TEDAVİYİ istememesi hakkının bulunduğunu unutmayıniz lütfen . Ayrıca profil sayfamdan uzmanlık alanlarimi inceleyebilir ve seans olusturabilirseniz psikolojik destek ve psikolojik danışmanlık anlamında ayrintili olarak görüşebilme imkanımız oluşabilir. BEKLERİM. SAĞLIKLI VE MUTLU GUNLER DİLERİM SİZLERE.
depersonalizasyon
Danışan ... ... - 13 ay önce
merhaba ben 4 aydır dr ve dp yaşıyorum gerçekten artık çok sıkıldım bu durumdan beynimin uyuşukluğu gitmiyor ne yapmam lazım yardım eder misiniz ?:(
Silinmiş Uzman
Uzmanın Cevabı: Merhabalar ; Kendi vücudundan kopmuş veya kendinize dışarıdan bakıyormuş gibi hissetme durumları psikotik tablolarda karşımıza çıkabiliyor. Travmatik anılardan , yaşantılardan kaçınmak için kişi bunu bilinç dışında kendini koruma altına almak için depersonalizasyon dediğimiz durum ortaya çıkıyor. O yüzden psikolojik danışmanlık desteği bu süreçte önem arz ediyor. Diler iseniz seans planlaması yapabiliriz . Sağlıcakla kalın .
Çocukluğumdaki travmalar
Danışan Ç... ... - 13 ay önce
Merhaba hocam. Babam 18 yıl boyunca anneme öldüresiye şiddet uyguladı. Biz babamdan çok korkardık. Heran canımızı alacak cellat gibiydi. Annemi her seferinde bayıltana kadar odunlarla döver, kan revan içinde olan annemi suyla ayıltir tekrar bayıltana kadar döverdi. Defalarca gece yarısı dışarıya tenhaya çağırıp öldürmeye çalıştı, her seferinde biz çocuklardan biri annemize eşlik ettiğimiz için vazgecerdi. En son odunla kafasına büyük darbeler vurarak beyin kanaması gecirtti anneme ve ayrıldılar 18 yılın sonunda. Etrafta övünerek, ben ölsün diye vurdum o kadar ama ölmedi diyormuş babam olacak cani. Velhasıl ben 37 yaşındayım ve annem babamdan ayrılıp baskasiyla evleneli 25 yıl oldu. Ancak özellikle bu aralar, babamın anneme yaptıkları aklima geldikçe, kalbim catlicak gibi oluyorum. Kan beynime sicriyor. Özellikle rüyalarımda hâlâ o günleri görüyorum. Hep o kadar korkacagimiza, birimiz babami oldurseymisiz de, onca iskenceyi cekmeseymisiz diyorum. Benim 4 çocuğum var ve ben psikolojik olarak toparlamak zorundayım kendimi ancak bunu nasıl yapacağım, geçmişi nasıl sileceğim bilemiyorum. Lütfen yardım edin
Silinmiş Uzman
Uzmanın Cevabı: Merhaba size Emdr terapisi almanızı öneriyorum. Süpervizyon aşamasında olan birini bulursanız daha uyguna yapar. Araştırınız lütfen, çok rahatlatacaktır.
Cepte gördüğü nasıl anlaşılır
Danışan Kelebekdogan - 18 ay önce
Gösterdiğin ilgiye kızmıyor, tepki göstermiyor. Paylaşımlarını beğeniyor, ona hitaben kullandığın şarkıyı cümleyi dikkate alıp onu taklit ediyor yani göstermeye çalışıyor. Onda hoş bulduğun bi kıyafet olsun takı olsun bunu dikkate alıp önemseyeyerek onu yapıyor. Engellemiyor, hayatında canlı yayın dışında konuşma avantajın şansın yok mesajlarını görüyor sosyal medyada çoğunlukla aktif herkese cevap verme potansiyeli var ama sana sessiz bu şekilde ilerliyor bu kişi gerçekten sevdiği önemsediği için mi seni hayatında tutuyor dur yoksa cepte gördüğü için mi
Silinmiş Uzman
Uzmanın Cevabı: Merhaba...Bahsettiğiniz durumda adım atan ve ilgisini gösteren, değerli hissettiren bir taraf ve bir de bu ilgiyi, değeri kabul eden ancak karşılık vermeyen bir taraf görüyorum. Çevremizdeki insanların farklı farklı sebeplerle hayatımızda olmasını isteriz. Kimisine değer verdiğimiz için kimisine ise bize kendimizi değerli hissettirdiği için hayatımızda yer açarız. Birine değer veriyor ve onu önemsiyorsak bunları karşı tarafa hissettiririz, tıpkı sizin yaptığınız gibi. Bu anlamda bakmamız gereken nokta "Karşınızdaki kişi ilginize kendi ilgisiyle karşılık veriyor mu? Onun davranışları sonucunda önemsendiğinizi hissediyor musunuz? Yoksa karşınızdaki kişi sadece ilginizi kabul ederek değer anlamında kendini tatmin mi ediyor?" Gerekli sorulara cevap bulduğunuzda durumun sizin için netleşebileceğini düşünüyorum. Sevgiler...
Nasil baş edeceğim?
Danışan ... ... - 19 ay önce
Uzun süre önce çok fazla heyecan yapan biri olduğumu düşünüyordum. Daha sonra bir kaç psikoloji alanında değerli hocaların makalelerini okuduğumda anksiyetem olduğunu ve dönem dönem ağır krizler geçirdiğimi ve bu kriz sürelerin bazen 3 gün bazen 2 hafta sürdüğünü farkettim önceden sadece kaygı olan kalp çarpıntısı uyutmayan endişeyle başlayan sürecim şuan öfkeyle desteklenmeye başladı. En yakınlarim en çok kırdığım öfkemin hedefi haline geldi özellikle annem ve erkek arkadaşım bu güne kadar ikiside belki bana ses bile yukseltmedi ancak yaptıkları en ufak beni düşünen hareketlerinde bile dilimin kemiği olmayan cinsten hakaret içermeyen ama daha büyük etki bırakan cümleler kullanıyorum kendime geldiğim zaman sessizce odamda ağlama krizim ve maalesef bazen de ölsem mi ? Düşüncesi yer alıyor. Bir kaç saat kendimi oyaladiktan sonra tövbe tövbe neler düşünüyorum diyorum. Bu durumlarla nasıl baş edeceğim?
Silinmiş Uzman
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, anksiyete günlük hayatta işlevselliğimizi bir çok anlamda zorlayabilir, öfke sinir gibi duygular da durumu daha da zorlaştırabilir. Öfke dediğimiz duygu aslında ikincil bir duygudur ve altında yatan duyguyu anlamlandırmaktan sonra kontrol etmek sandığımızdan daha zor olabilir. Öncelikle sizi aslında hangi duyguların öfkelendirdiğini bulmanız gerekir ve ardından neden bu duyguların öfke yarattığını. Tüm bu süreç bir kaç sorudan ibaret gibi gözükse de cevaplara ulaşmak o kadar da kolay olmayabilir. Bu sebeple öfke kontrolünde de anksiyetede de sizin yaşanmışlıklarınız ve şu anki düşüncelerinizi bilmek ve sizin için en uygun yolu anlamak terapi sürecinde ilerleyen bir durum. Bu sebeple bir uzman eşliğinde ilerlemek size daha iyi gelebilir.