1. Soru Sor
  2. Çocuk
  3. 7 yas obsesyon

7 yas obsesyon

G... H... - 19 ay önce
Kizim 3 ay once icinde kotu seyler soyleyen sesler duydugunu soyledi. Mesela beni dahil herkesi opmek istedigini. Sonra bunlar gercek degil dusunebilirsin dedim. Icindeki sesler beni sevmedigini soyledi ama bunu soylerken cok rahatsiz oluyordu. Simdi ise seni sevmiyorum diye rahatlikla soylemeye basladi. Yanlis mi yaptim. Nedir bu?
Murat Kaan PEKGÖZ
Uzmanın Cevabı: Tam bir mantıklı açıklama yapsanız bile -ki yaptığınız düşündürmeye yöneltme davranışı da iyi bir adımdır- biz insanlar düşüncelerimize hele ki bu tarz düşüncelerimize sahip olamayabiliyoruz. O yüzden öncelikli olarak lütfen kendinizi suçlamayın. Sizin söylediğinizin sonucunu bilmenize yani geleceği bilmenize imkan yok. Akabinde evladınızla ilgili olarak tek bir belirtiden yola çıkarak bir tanı koymak hem mümkün değil hem de doğru değil. Çünkü tanı koymak damgalamaktır. Çocuğunuz duyduğu, gördüğü, şahit olduğu bir davranışı da sergiliyor olabilir; travma sonrası yaşadığı bir durum da olabilir; psikotik ilerleyen bir rahatsızlığın ilk adımları da olabilir. Size önerebileceğim şey öncelikle psikiyatrik destek alıp aynı zamanda gerekirse oyun terapisi ile beraber bir çözüm arayışına girmeniz olacaktır. Dilerim yardımcı olabilmişimdir.
Murat Kaan PEKGÖZ
Murat Kaan PEKGÖZ
Psikolog
Uzmanlıklar: Cinsel Gelişim ve Cinsellikle İlgili Sorunlar, İlişki / Evlilik Problemleri, Çocuk ve Ergenlik Dönemi Ruhsal Sorunları