Dila PALAMUT
Psikolog
Dila PALAMUT
Harun ÜLGER
Psikolojik Danışman
Harun ÜLGER
Ekin KILIÇ
Psikolog
Ekin KILIÇ
Zulal Kezban EREM
Psikolojik Danışman
Zulal Kezban EREM
Ceren CAMBAZ
Psikolog
Ceren CAMBAZ
Sıla SAĞLAR
Uzman Klinik Psikolog
Sıla SAĞLAR
Kevser TARAKCI
Uzman Klinik Psikolog
Kevser TARAKCI
Elif YAMAN
Psikolog
Elif YAMAN
İdil ÇATALAĞAÇ
Uzman Psikolojik Danışman
İdil ÇATALAĞAÇ
Hatice ÇİÇEK
Psikolog
Hatice ÇİÇEK
Serap GÖKCAN
Psikolog
Serap GÖKCAN
Yıldız İNANÇ
Psikolog
Yıldız İNANÇ
Mustafa MAKİLİ
Psikolojik Danışman
Mustafa MAKİLİ
Asya BATMACI
Uzman Klinik Psikolog
Asya BATMACI
Merve BALCI
Psikolojik Danışman
Merve BALCI
Dilara AÇIKGÖZ
Psikolojik Danışman
Dilara AÇIKGÖZ
Senem KESKE
Uzman Psikolog
Senem KESKE
Hacer ABBASGULIYEVA
Psikolog
Hacer ABBASGULIYEVA
Melda İmran ÇAKIR
Psikolojik Danışman
Melda İmran ÇAKIR
Gamze OĞUZ
Psikolog
Gamze OĞUZ
İçinden konuşma keşfi
Danışan G... A... - 3 ay önce
Merhaba 4 yaş çocuğuma oyuncaklarını toplaması için uyardığımda bana seni çok seviyorum dedi ama sonrasında içimden konuştuklarımı duyabiliyormusun dedi evet dediğim de özür dilerim sizi salaklar dedim babamla sana dedi çok üzgünüz güzel bi ilişkimiz sağlıklı bi çocuğumuz olduğunu düşünüyorduk size bi danışmak istedim neden böyle oldu yada biz mi büyütüyoruz üzerine gitmedik özrünü kabul ettik
Uzman
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, hayali arkadaş dönemine girmiş olabilir ama detaylı yardımcı olmam için sizi dinlemem gerkiyor, seans almak isterseniz sizi dinlemek ve yardımcı olmak isterim
Çocuğum alakasız konuşuyor
Danışan Z... ... - 4 ay önce
5 yaşındaki çocuğum ona sorulan sorulara çok alakasız cevaplar veriyor... tanımadığı insanlara gidiyor sevgi beklentisine giriyor malesef çok fazla yılışık herşeye gulen ciddi olamayan bir çocuk sebebi ne olabilir nasıl davranmalıyız...
Uzman
Uzmanın Cevabı: Merhabalar Zeliha Hanım, bunun pek çok sebebi olabilir öncelikle sizin çocuğunuza karşı olan tutumuna bakmalıyız ardından çocuğun telefon ya da tabletle geçirdiği süre nedir bu da önemli bir faktör aynı zamanda gelişimsel ve bilişsel düzeyini de anlayabilmek adına bir uzmana danışmanızın, gerekli görülürse oyun terapisi almanızın uygun olabileceğini düşünüyorum.
Oğlum tuvalete kaka yapmıyor
Danışan G... ... - 10 ay önce
Merhaba. 41 aylık oğlum var. Fakat kaka sorununu çözemiyoruz. Altına yapıyor. Tuvalete gitmesini söyledğimizde istemiyor. Ödüllendirme yoluna da gittim. Onun yanında olacağımı kitap okuyabileceğimizi müzik dinleyebileceğimizi söyledim. Yanlış olsa da zorladım ***** yapcağımı bilemiyorum
Uzman
Uzmanın Cevabı: Merhaba , oğlunuzun gelişim dönemi özerkleşmek istediği ve bedeni üzerinde hakimiyet kurmak istediği bir dönemde dolayısıyla çocuklar isteği dışında davranış ve tutumlara girmek istemezler.Eğer daha öncesinde sütten kesme ve uyku problemleri varsa ve bakimverenle arasında sağlıklı iletişim ve duygusal etkileşim kurulamamışsa çocuk öfkesini, istendiği zaman kaka vermeyerek ya da istenmediği zaman ve durumda kaykayı vererek ifade ediyor olabilir.Tabi kaynağına inilerek sorunu çözüme ulaştırmakta fayda var.Uygun zamanda seans oluşturabilirsiniz.
Alakasız konuşma
Danışan S... ... - 15 ay önce
Merhabalar. Oğlum 4 yaşında. Bir soru sorduğumda sorduğum soruyla alakasız şeyler anlatıyor bu normal mi?
Uzman
Uzmanın Cevabı: Merhaba,sorduğunuz soru onu kaygilandiriyor, öfke ya da onda olumsuz duygular oluşturuyorsa sorunun cevabını vermek istemiyo olabilir.Ayrica bu yaşlarda çocukların güçlü bir hayal dünyaları vardır bazı soruları gerçeklikten bağımsız düşünüp kendi dunyalarindaki karsiligini veriyo olabilir.Tabi bu durum olması gerektiginden fazlaysa yani genel olarak gercek çevreye duyarsizsa altta yatan duygusal sebepler olabilir.Bu konuda net bir şey söylemem doğru olmaz.
Çocuk Hiperaktivitesi ve durtu
Danışan ... ... - 15 ay önce
Merhabalar oğlum 2018 Ocak doğumlu bu sene anasinifina ikici yılımız.gexen sene hiperaktivite durtusellik ile ilgili olduğu tanısı konuldu.ancak sinirlilik ve vurma eğilimi yoktu ancak bizim öğretmen ısrarı nedeniyle istememiz nedeniyle rsprdl isimli ilaç verdi kullanmaya başlayınca oğlumda görme bulanikli ve iki uc gün altına kaçırma olduğu için ilacı kestik.devlet Hastanesi'ne randevu alıp ilacını değiştiremiyorum bir türlü.ancaka ilacın değişmesi şart.simdiki okulundaki öğretmenine istemediği birşey olduğu zaman vuruyormus kurallara kesinlikle uymuyormus.ozel olarak terapiye götürecek imkanım maalesef yok 2 buçuk yaşında bir tane daha oğlum var ve evdede sürekli kavga halindeler.surekli telefon istiyorlar verince duruyorlar. Ellerinden almak için bir dünya şey denedim ama yok yok yok bende tükendim cidden çaresiz kaldım.lutfen bir yol gosterin ücretsiz götürebilecegim yerler sadece dinliyor ancak bir yonlendirme yapmıyor nasıl davranilacak birşey söylemiyor sadece dinliyor.benim dinlenmeye değil nasıl davranmam konusunda yol gostermekerine ihtiyacın var
Uzman
Uzmanın Cevabı: Merhaba. Uzmanlık alanım çocuklar olmadığından sorunuza verebileceğim yanıtlar oldukça kısıtlı. Sahip olduğum bilgiler dahilinde size yardımcı olmaya çalışsam da mutlaka bir çocuk terapistiyle görüşmenizi öneriyorum. Denediğiniz yolların istediğiniz sonuçları vermemesi karşısında çaresiz hissetmiş, çok yorulmuşsunuz. Yorgunluğunuza rağmen devam eden çözüm arayışınızı takdir ediyorum. Konumuza gelince; DEHB tanısı almış bireylerin özel gereksinimleri vardır ve bu gereksinimlere duyarlı koşullarda eğitim almaları gerekmektedir. Çocuğunuzun DEHB tanısı olmayan bir çocuk gibi muamele görmesi, hem kısa hem uzun vadede olumsuz etkilere yol açabilir. Bu nedenle öğretmeninizin ve okulunuzun DEHB'e dair bilgi düzeyi ve hassasiyeti hakkında bilgi sahibi olmanızı önemsiyorum. Öğretmeniniz ve okulunuzun tutumları zaten duyarlıysa, bu değişkeni çemberin dışında bırakabiliriz tabii. Kardeşiyle yaşadığı sorunların temelinde DEHB'in yatıp yatmadığından emin olunması da gerekir, bunun için de bir uzman tarafından değerlendirilmesi önemli. Okulunuzun psikolojik danışmanı veya psikoloğu varsa kendisiyle muhtemelen görüşmüşsünüzdür; fakat eğer görüşmediyseniz de en yakın zamanda kapısını çalmanızı faydalı buluyorum. Ek olarak DEHB ilaç tedavisi de gerektiriyor; bu nedenle eğer özel hastanelere ayırabileceğiniz bir bütçe yoksa, ne yazık ki devlet hastanelerinde randevu aramak zorunda kalabilirsiniz. Dilerim ki biraz da olsa yardımcı olabilmişimdir ve en yakın zamanda aradığınız çözümleri bulabilirsiniz. Sevgilerimle.
Tek Başına Annelik
Danışan B.Ş. - 15 ay önce
Merhabalar. Ben yalnız bir anneyim. Eşim çok yoğun çalışıyor dolayısıyla vakti yok ve ailemle görüşmediğim için tek başıma zorlanıyorum. Benim hamilelik öncesi ve doğum sonrası devam eden kaynağını çözemediğim fakat varlığını her daim hissettiğim psikolojik sorunlarım var. Her bunaldığımda Allahım ben çocuğumu nasıl yalnız bırakırım bensiz yapamaz diye düşünerek ayakta durmaya çalışıyorum. Duygusal olarak aşırı zayıf bir insanım fakat güçlü bir anne olmak istiyorum. Bunu yapabilmek için de sorunumun ne olduğunu bulmam ve iyileşmem gerekiyor bana yardımcı olur musunuz?
Uzman
Uzmanın Cevabı: Öncelikle merhabalar. Kendinizi duygusal anlamda oldukça zayıf bir insan olarak tanımlamışsınız; ancak sebebini her ne kadar bilmeseniz de çeşitli sıkıntılarınızın olduğunu ifade etmeniz, kısacası yaşamınızda ters giden bir şeylerin olduğunu bilmeniz/fark etmeniz ve cesaret ederek; psikolojik destek talebinde bulunmanız, aslında sizin güçlü bir insan/anne olduğunuzu da gösteren bir durum olabilir mi? Dilerseniz, yaşadığınız söz konusu bu sorunları daha detaylı görüşmek için randevu alabilirsiniz. Sağlıcakla kalın.
çocuğum uyku sorunu yaşıyor
Danışan A... G... - 17 ay önce
iyi günler hocam çocuğum uyku sorunu yaşıyor gece 3-4 e kadar uyumuyor ne yapacağımı bilmiyorum. bu konuda yardımınız olur mu?
Uzman
Uzmanın Cevabı: İyi günler A... Hanım, çocuklar üzerinde uzun yıllar çalıştım hala çalışmayı sürdürüyorum. Ayrıntı veremediğiniz için içerik hakkında yorum yapamayacağım fakat sizlere yardımcı olmak isterim. Dilerseniz ayrıntılı konuşmak için ücretsiz ön görüşme randevusu oluşturualım.
Kızımın arkadaş ilişkileri
Danışan E... ... - 18 ay önce
Merhaba 15 yaşındaki kızım kendisine tavır alan arkadaşlarına karşı sorunlarını konuşarak halledebileceklerine dair cok ısrar ediyor. Onlar bunu reddetmesine rağmen aşırı ısrar ediyor. Neden azıcık da olsa gurur yapmadıgına bu kadar ısrarcı olmasına ben çok üzülüyorum. Kızımın bu ısrarı normal mi?
Uzman
Uzmanın Cevabı: Merhaba , Kızınız empati duygusu yüksek biri buradan anladığım kadarıyla arkadaşlarıyla sorunlarını konuşarak çözebileceğini bilmesi çok güzel ve olgun bir davranış fakat bunu yaparken aynı zamanda karşı tarafın tepkisine karşı öz saygısından vazgeçmemeli. Kızınızın bu davranışı normal görülebilir ama bunun dozunu ve derecesini iyi belirlememiz gerekir aşırı derecede bu ruh halindeyse kendi açısından yorucu sosyal ilişkiler içine düşebilir.
Çocuğum çok yaramaz ne yapmalı
Danışan Z... ... - 21 ay önce
Merhaba hocam 8 yaşına giren bi oglum var lafa gelince çok akıllı dili uzun bi çocuk ama çevresinde bulunan herkese büyük küçük ayırmaksın çok dalaşır dalaşmaktan ziyade amacı zara vermek şiddet degil sinirlendirmeye çalışıyo karşısındakinin sinirlenip onu dövmeyene zarar vermeyene kadar durmuyo hocam ben köşeye çekip konuşuyorum oglum böyle yapma kimseye karışma kimse seni dövmesin deyince annecim ne olur üzülme beni dövmelerini çok istiyorum diyo çok üzülüyorum hocam üstelik 1 .sınıfa gidiyo ve sınıf birincisi aklı süper çalışıyo bi türlü anlam veremiyorum hocam
Uzman
Uzmanın Cevabı: Merhaba cocugunuz sizle ve aile ici bireylerle olan ikiskisinde de sinayan ve amacı bir sey elde etmekten ziyade sabrinizi zorlamak isteyen davranislari var mi?
Çocuğum sürekli ağlıyor
Danışan Mavi Kelebek - 23 ay önce
Merhaba hocam 5 buçuk yaşında bı oğlum var ve sürekli ağlıyor yani bişey olmasını istediginde bunu dile getirmek yerine ağlıyor ve ben her seferinde böyle yapmak yerine bize ne istediğini söylemesi gerektiğini söylüyorum fakat yine aynı 2/2 buçuk yıldır bu böyle ve artık nasil bı yol izlemem gerektiğini bilmiyorum yardımcı olur musunuz ?
Uzman
Uzmanın Cevabı: Merhaba cocuklar genellikle kendilerini ifade etmede yetersizdirler.İfade ettiklerinde onaylanmadigi ,elestirildigi yada kontrol edildigi duygusu durumlarla karsilastiklarinda daha kolay yol aramaya baslarlar.Aglamada bunlardan biridir bu yolu kisitlanmaya karsi otorite kurmak icin yapmaya baslamis ve sonrasinda aliskanlik olusturarak butun ihtiyaclarini bu yolla çözüm aramaya yonelmis olabilir.Ozellikle tuvalet aliskanligi doneminde çocuklar kendi bedeni uzerinde hakimiyet kurmak icin inatlasma ve oteriteyi elde tutmek icin farkli cozum tutum ve davranislari sergilemektedir.Tabi problemin kaynagini tam tespit etmek icin incelemek gerekir o sekilde daha saglikli cozum olusturabiliriz.