1. Soru Sor
  2. Depresyon
  3. Depresyon iyileşir mi

Depresyon iyileşir mi

... ... - 22 gün önce
Bana 2021 yılında depresyon teşhisi konuldu. Yaklaşık 8 ay evden cıkmadım yataktan hiç kalkmadım saatlerce ağladığım günler oluyordu ve yemek yiyemiyordum kendimi aşırı kötü hissediyordum. Cünkü bunun öncesinde bir ayrılık yaşadım 4 yıllık bi ilişkim bitmişti ve kendimi sürekli kendime karşı suçlu hissediyordum onun için vazgeçtiklerimden dolayı 8 aydan sonra bir işe başladım zorlada olsa ama o bir yıl bana işkence gibi geldi her gün yürüdüm evden işe ve bu yol boyunca hep ağladım yollarda ve bu döngü 2021 den 2023 e kadar sürdü ardından deprem oldu ve bi çöküntü de o ara yaşadım. Yeni doktora gitmiştim tam ilaclarımı kullanıp iyileşeceğime inanıyordum ki malum evimiz herşeyimiz gitti çadırda aylarca yaşadık onun da etkisi oldu ve şu an eskisi gibi olmasa da ara ara ağlama nöbetlerim oluyor bazen duşa girmek bile zulüm gibi geliyor. Yataktan hiç cıkmıyorum ara ara. Şu an bi ilişkim var ona bile odaklanamıyorum asla mutlu olamıyorum
Ayşe ÖZKAN
Uzmanın Cevabı: Merhaba, her şeyden önce şunu belirtmek isterim; depresyon tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır. Şu an güncel olarak kullandığınız bir ilaç var mı bilmiyorum ama ilaç tedavisinin yanısıra terapiyle desteklerseniz zaman içinde iyileşme olacaktır.
Danışan
Hayır şu an kullanmıyorum en son gecen yıl duxet ve paligis citoles kullanmıştım
Ayşe ÖZKAN
Uzmanın Cevabı: Eğer doktor kontrolünde bırakmadıysanız ilk olarak doktorunuza danışmanız daha doğru olacaktır. Doktorunuz yaşamış olduğunuz belirtiler doğrultusunda ilaç tedavisine yeniden başlamanızı önerebilir. Ama dediğim gibi terapiyle desteklerseniz kısa sürede daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz.
Ayşe ÖZKAN
Ayşe ÖZKAN
Psikolog
Uzmanlıklar: Depresyon ve Mutsuzluk, İlişki / Evlilik Problemleri, Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları