1. Soru Sor
  2. Kaygı
  3. Gelecek Kaygısının Etkileri

Gelecek Kaygısının Etkileri

busra98 - NaN saniye önce
Başarılı olduğum bir öğrencilik hayatım var ve derslerime karşı oldukça hevesliyim. Ancak gelecek kaygım başladığı an gerekli özveriyi gösteremiyorum ve var olan başarımdan da uzaklaşmaya başlıyorum. Dönem dönem hissettiğim bu gelecek kaygısını nasıl yönetebilirim? Var olan başarımı etkilemesinin önüne nasıl geçebilirim?
Bihter ULUSKAN
Uzmanın Cevabı: Kariyer basamaklarının atıldığı okul dönemlerinin bazı zamanlarında kendimizi sürece kaptırır ve önümüzü görmekte zorlanabiliriz. Nitekim anlattığınız durumda da bazı zamanlarda gelecek kaygınızın başarınızın önüne geçebildiğinden bahsetmişsiniz. Kaygı hayatımızın bir parçasıdır ve dengelendiği müddetçe de olumlu etkileri bulunmaktadır. Gelecek kaygınızın arttığı zamanlarda öncelikle bunun normal bir süreç olduğunun farkında olmanız sizin için yararlı olabilir. Bu farkındalığı artırmak ve kaygı seviyenizi kontrol altına alabilmek için bir uzmandan yardım almanızı tavsiye ederim . Dilerseniz takvimimden bir randevu ayarlayabilirsiniz. Bu şekilde sizinle birlikte iyileştirici bir sürece başlama imkanımız olabilir. Sağlıklı,iyi günler dilerim.
Danışan
Çok haklısınız eminim bu süreci bir genç olarak sadece ben yaşamıyorum ancak başarı konusu hayatımın merkezinde olduğu için tepkilerim sürekli uçlarda oluyor. Dediğiniz gibi normal olduğunu kabullenme sürecine girmem gerekiyor sanırım. Çok teşekkür ederim görüşleriniz için. Aşamadığım noktada randevu oluşturmayı çok isterim.
Bihter ULUSKAN
Uzmanın Cevabı: Ben teşekkür ediyorum, ihtiyaç duyduğunuz zamanda danışma süreçleriyle devam etmeyi elbette ben de çok isterim.
Bihter ULUSKAN
Bihter ULUSKAN
Psikolojik Danışman
Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları, Depresif Bozukluklar, Ruhsal-Toplumsal, Kişisel ve Çevresel Diğer Koşullarla İlişkili Sorunlar