1. Soru Sor
  2. Kendim
  3. Kendime güvenim kalmadi

Kendime güvenim kalmadi

Darkdays - NaN saniye önce
Merhaba ben erken yaşta evlendim lise okurken eşimle beraber bir hata yaptık ve bir çocuğumuz oldu tabi bunun sonucunda kendi ailem bana küstü çevremdeki bütün arkadaşlarımı kaybettim sadece eşim ve eşimin ailesi destekcim oldu eşimin ailesi eşimle beni üniversiteyi okuttu ve ben şuan yine ikinci üniversite okuyorum ama eşim kackez kpssye girdi atanmaya çalıştı atanamadi askerliginide yapmadı eşimin ailesiyle beraber yaşıyoruz bundan hiç bir yana sikayetci değilim fakat 6 yıllık evliliğimde eşim üç ay çalıştı üniversite okurken yada kpssye çalışırken hiç bir işe girmedi artık bir evimiz olsun gençliğimiz de yasayamadiklarimizi yaşayalım diyorum ayrı eve çıkmak istiyorum şimdi eşime sordum kararını ver hayatımı kır dedim son kez kpssye caliacam dedi bende tamam yanındayım dedim ama 4 aydır ne eline kitap aldı nede başka birşey sosyal bir hayatım yok tek bir arkadaşım dahi kalmadı eşim arkadaşlarla dışarı cikicam bu akşam dediğinde beynim uyuşuyor agliyasim geliyor gündüz arkadaşlarla son akşam arkadaslarlasin hayatımı karartiyorsun diyorum içimden eşim beni çok seviyor ama hayatımızi kurmak için bir icraatı yok herşey onun elindeyken yapmaması onu suclatiyor ben evin gençliğimi yasayamiyorken gençliğini yaşaması çok zoruma gidiyor.
Ezgi ÖZTÜRK
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, planlamadan yapılan evliliklerde çoğu zaman böyle sıkıntılar baş göstermeye başlar. Fakat bizler hep bir yere yetişiyormuş gibi yaşamaya, geç kalmışlık hissiyle yaşamaya çok alışkın varlıklarız. Hayatınızı kurmak için hiç bir zaman geç kalmazsınız. Sanırım hayatınızı kurmanın bütün sorumluluğunu eşinize bırakmışsınız. Fakat bu sorumluluk eşlerin ikisine de aittir. Sadece maddi anlamda demiyorum bunu. Eğer kendinize ait bir hayat istiyorsanız bunu sizden başka kimse yapamaz. İhtiyacınız olan sosyalleşmekse bunu bir şekilde elde etmeniz gerekir. Eğer kendinize ait bir yuva istiyorsanız elinizi taşın altında birlikte koyabilirsiniz. Bunlar çok havada sözler biliyorum ve çoğu zaman dile kolay ama yapması zor olan şeylerdir. Ama bir kez kendi hayatınızın iplerini kendi elinize almayı başarırsanız her şey daha farklı ilerlemeye başlayacaktır. Eşinizle birlikte hayatınıza dair planlar yapıp bunun için kendinize süreler tanımanız gerekir. Sosyal bir hayatınız olmadığı için ya da sizi anlayan kimsenin olmadığını düşündüğünüz için yalnız hissetmeniz kadar doğal bir şey yok. Bu sebeple onun arkadaşlarıyla olması sizi bu kadar rahatsız ediyor olabilir. Ama unutmayın bu sizin sorununuz ve kimse siz bir sorun yaşıyorsunuz diye sizinle birlikte aynı sorunu yaşamak zorunda değil. Bu sorun size aitse bunu çözebilecek olan tek kişi yine sizsiniz.
Danışan
Herzaman eşimin destekçisi yok herzaman taşın altına atan benim ama olduğum yaşadığım hayatta eşim bir işe girmeden ben girip çalışmam eşim kendine kadın parası yiyor dedirtmezmis şimdi benim sosyallesebilmem için bir yerde çalışmam gerekir yada eşimin arkadaşlarının hanimlariyla tnismam gerek bir ortam olması lazım ama şu var ben her yoldan geçene benimle arkadaş ol diyememki eşimin bir işe girip onun arkadaşlarının hanımıyla tanışmam gerek 6 senedir hiç arkadaşım kalmamış ve bunun için yeni bir ortam yok
Ezgi ÖZTÜRK
Uzmanın Cevabı: Hayatınıza, size dair detayları bilmediğim için kuracağım cümleler çok üstten cümleler oluyor. Fakat hayatınızın istediğiniz gibi ilerlemesi için sanırım her şey eşinize bağlı. Yani kendiniz için kendi adınıza bir şey yapmak sizin için çok zor anlattığınıza göre. Belki de düşünmeniz gereken budur. Sizin kendi yolunuzu çizebilmeniz için neden her şeyin eşinize bağlı olduğudur. Evet, hayat şartlarınız adım atmanıza engel oluyor olabilir. Fakat her zaman bir çıkış yolu vardır. Bizler sadece yanlış yöne bakarız. Sizde şartlarının elverdiği kadar kendi hayatınızın ipleri elinize almaya başlayabilirsiniz.
Danışan
Hayatım çok spontan şuan 23 yaşındayım eşimde 23 yaşında benim yaşadığım sorunları yaşamasın diye arkadaşlarıyla olması hakkında ona birşey söylemiyorum çünkü çok kötü birşey sadece evde olmak mesela size birgunluk aktivetimi anlatayım sabah kalkiyorum zar zor çünkü güne başlamak istemiyorum kahvaltı hazırlıyorum eşimin annesi evdeyken en büyük destekcim ama o işteyken benim için hayat dahada zor kahvaltıdan sonra ise gidecekler ise gidiyor dışarı çıkacaklar dışarı çıkıyor ben evi temizliyorum oğlumu kreşe bırakıyorum eve geri geliyorum yemek yapıyorum sonra oğlumu kresten alınca herkez eve gelmiş oluyor yemek yeyip bulaşıkları yıkıyorum sonra herkez yirgun oluyor herkez çaya kadar yatıyor tabi ben o sırada oğlumla zaman geçiriyorum çayı demliyorum herkez kalkıyor cay icilirken oğlumu uyutuyorum sonra çay bilasiklarini yıkayıp odama çekiliyorum dışarı kafa dağıtmak için çıkmam binde bir artık duvarlar üzerime gelince eşime sinirlenip söylemiyorum öyle çıkıyorum kafamı dagitabilmek için ikinci üniversiteyi okuyorum şuan online yabancı dil eğitimleri alıyorum ve kendim için bir şirkette yada başka bir yerde calisamassam diye home ofis calisabilecegim bir meslek seçtim onun üzerine yürüyorum ama bazen oluyorki hiç sabah olmasın istiyorum uyanıp aynı sponta hayata başlamak istemiyorum bazı şeyleri başarmak benim elimde değil benim sosyal hayatım ve bir düzenimin olması için ben bir adım arıyorsam eşimin 9 adım atması gerekiyor bulunduğum hayat bunu gerektiriyor ve eşimin kararlarının arkasında durmaması benim hayatımı kötü etkiliyor eşim kpssye caliacam dedi ailecek arkasında duruyoruz ama eşimde hiç bir azim yok babası oğlum güzel bir devlet memuriyeti ne atan herzaman yanındayım diyor ama benim bir 6 senem daha yok kaybedecek çünkü evladım büyüyor ve bende farkındayım psikolojik olarak çok cokuntudeyim bazen bir markete girdiğimde yada bişi alırken kendimi çok güvensiz hissediyorum bugun bunları size anlatabilecek bir nebzede olsa içimi rahatlatti
Ezgi ÖZTÜRK
Uzmanın Cevabı: Biraz da olsa rahatlayabilmenize çok sevindim. Maalesef mesaj üzerinden yapabileceğimiz yardım en fazla bu kadar oluyor, sizi bir nebze de olsa rahatlatmakla kalıyor. Sorunların köklü çözümleri için seans gerçekleştirmek gerekiyor.
Ezgi ÖZTÜRK
Ezgi ÖZTÜRK
Uzman Psikolog(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: İlişki / Evlilik Problemleri, Depresyon ve Mutsuzluk, Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları