1. Soru Sor
  2. Aile
  3. Kızım için

Kızım için

D... D... - 17 ay önce
12 yıldır evliyim. 6 yılı farkli ülkelerde yasayarak geçirdik. Esler arasındaki sıcaklığı ve yakınlığı hiç yakalamadik. Kızım 2.5 , 4ve 5 yas arasi olmak üzere esimle birlikte ve ayrı yaşadığımiz zamanlarda bazı sorunlar yaşadığı ve yardim aldı. Eşimle süren ev arkadaşlığımızı bitirmek istiyorum..ancak kızımın etkilenmesinden yeniden o kabus günlere dönmekten korkuyorum. Babasını, aile ile birlikte yaşamayı öğrendi. Bu duygunun ,güvenin tadına vardı. Cok mutlu ve pozitif. Bunu yıkmak istemiyorum. Ne yapabilirim?
Özge YILMAZ
Uzmanın Cevabı: Her ne kadar çocuk için bir arada kalınmalı düşüncesi toplumumuz için yaygın olsa da sürekli tartışma ve gerginliklerin yaşandığı, anne baba arasındaki bağın tamamen koptuğu ve bunun çocuğu olumsuz etkilediği durumlarda, aslında boşanma süreçleri çocuğun bu durumlara sürekli maruz kalmasını engelleyebilmektedir. Dolasıyla uzun vadeli bakıldığında çocuğa, anne babanın ne olursa olsun bir arada kalmanın mı yoksa ayrı olmanın mı iyi geleceğini tüm yönleriyle düşünmek faydalı olacaktır.
Danışan
Kavgasız bir ev hayal edin. Herşey uyum içinde. Alışveriş ,yemek ,uyku hersey birlikte ve tartışmasız yapılıyor. Ancak evin içinde bir çift yok ayrı ayrı iki birey ve uzaklık var. Eşler arasındaki sıcaklık, yakınlık yok. Yani kavgasiz bir evden çocuğu çıkarmak ona haksızlık mi?
Özge YILMAZ
Uzmanın Cevabı: Kavganın olmaması ama anne babanın mutsuz olması ister istemez çocuğu da etkileyebilmektedir. Buradaki önemli nokta sizin kendinizi nasıl hissettiğiniz ve ayrıyken mi birlikteyken mi daha mutlu, rahat hissedip cocuğunuza ister istemez hangisinin yansıyacağıdır. Bu tür hassas konularda psikoterapi almak faydalı olabilir.
Özge YILMAZ
Özge YILMAZ
Uzman Psikolog(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: İlişki / Evlilik Problemleri, Kişilerarası İletişim Problemleri, Ruhsal-Toplumsal, Kişisel ve Çevresel Diğer Koşullarla İlişkili Sorunlar