Cinsellik

Rumuz - NaN saniye önce
Merhaba size bir şey sormak istiyorum. Ben 21 yaşında bir kızım. Cinselliğe küçüklükten beri düşkündüm. Bir gün annem ve babamın yatak odasından ses duydum ve diklat kesildim . İçeriden ses gelicek mi diye merak ettim cinsel içerikli bir şey yaptıklarını bilmeme rağmen. Sonra bir kaç saniye geçti uzak bir yere gittim duyamayacağım bir yere. Ne zaman ses gelse dinleme ihtiyacı duyuyorum meraktan ama o gün öyle sesler duyduğum için bu sefer direkt kendi oturduğum yerin kapısı falan açıksa kapatıyorum. Öylesine bir dinleme merakı bu aklımdan o an bir şey geçmiyor. Normal zamanda takıntıları olan bir insanım işte ne bileyim birine zarar vermek, herkesten uyarılmak, ya çocuklardan uyarılırsam gibi takıntılarım vardı. O yüzden şimdi de bunu taktım o gün uyarıldın mı yoksa sen ayıp değil mi yatak odasından ne sesi geliyor diye dinledin gibi düşünceler geliyor zihnime. Ve hatırlayamadığım bir şeyi zihnime sokuyor benim. Yatak odasından ses geldi ve sen mastürbasyon yaptın gibi bir düşünce. Ben normalde mastürbasuon bağımlısıyım ve en ufak şeyden uyarılırsam mastürbasyon yapıyorum o gün o sesler ister istemez uyarılmama sebebiyt verip mastürbasyon yapmış olabilirim ama hatırlayamıyorum bu durumu zihnim en ahlaksızca kısmı odaklanmış durumda. Bu yaşta bu tarz şeyleri merak etmek sizce sapıklık mıdır? Annem ve babamın arası çok iyi değildi bir dönem boşanmışlardı şuan birlikteler ama birbirlerini öptüklerine sarıldıklarına hiç şahit olmadım olsamda garip gelir bana. Bu yüzden acaba şaşırıp merak etmiş olabilir miyim? Etkisi olur mu?
Serkan ÇINEMRE
Uzmanın Cevabı: Öncelikle mastürbasyon konusunda şunu söyleyebilirim, seksüellik, cinsel haz ve tatminkarlık duygularını gidermek için yapılan, kişinin bu tarzdaki dürtüsel güdülerini ve cinselliğe olan ihtiyacını tatmin etmesine yarayan sağlıklı bir eylemdir. Araştırmaların gösterdiği şudur aslında; psikolojik ve fizyolojik olarak cinselliğe bağlı gerilimleri azaltmaktadır. Ancak bahsettiğiniz konuyla ilgili olarak, ebeveynlerinizin cinselliğine tanıklık etmiş olmanız, düşüncesel olarak sizleri rahatsız etmiş olsa da aslında nasıl ki sizlerinde bir cinsel hayatı olabileceği gibi ebeveynlerinizin de vardır. Bunun haricinde uyarılma ve mastürbasyon kısmına baktığımızda aslında ''transferans'' dediğimiz noktayı anlık olarak yaşamış olabilirsiniz. Bu da aslında şudur; benliğinizi ordaki olay bütününe aktarmış olabilirsiniz. ''Onların yerine, partnerimle ben olsaydım'' gibi. Zaten mastürbasyona baktığımızda bu sizlerin hayal gücüne de bağlı bir eylemdir. Ancak semptomatik olarak baktığımızda gününüzün çoğunu bu eyleme ayırmanız, işlevsellik yönünde düşmeniz, düşük cinsel tatminkarlık, azalmış özgüven ve kaygısal problemler sizleri düşüncesel ve duygusal anlamda yıpratabilir. Bununla alakalı bahsettiğim sıkıntıları sıklıkla yaşıyorsanız cinsel terapi almanızı önerebilirim.
Danışan
Yazdıklarınıza hemfikirim serkan bey. Yazınız için çok teşekkür ediyorum. Beni asıl kaygılandıran ve utandıran kısmı annemle babamın bir şeyler yaşadığını tahmin etmeme rağmen neden dinleme ihtiyacı duyup duymamam gereken şeyleri duymam oldu. Kendimi sapık gibi hissediyorum oysaki normal hayatımda böyle nir kişi değilim. Sadece biraz meraklıyım galiba. Bu benim yaşımdakş bir kişi için normal mi yoksa bir sapkınlık söz konusu mu? Kendimi suçluyorum. Adam öldürmüşüm gibi hemde. Ben normalde ebeveynlerimin özel hayatını merak eden biri değilim daha önce böyle şeylerim olmadı ama o an niçin böyle bir davranışta bulundum diye sorguluyorum. O an canımı sıkmamıştı bu durum üzerinden aylar geçti şuanda çok strese sokuyor beni.
Serkan ÇINEMRE
Uzmanın Cevabı: Şöyle aktarayım sizlere, öncelikle bunun sapkınlık veya sapıklık gibi bir itham ile düşünülmesi yanlış olur, çünkü cinsellik insan varlığından beri süregelmekte olup, aynı şekilde farklı istek ve haz kısımlarına göre kişiselleştirilebilir. Bunlardan en önemlisi de cinsellikte normallik kavramının olmamasıdır. Tabii ki kendinizi bu konuda ebeveynlerinizi dinlediğiniz için suçlu ve kötü hissedebilirsiniz ancak burada da sizlerin aslında merakı devreye girebilir. Bahsettiğiniz üzere küçüklüğünüzden beri düşkünlüğünüz bulunmakta ve çocukluk dönemi bilişsel gelişim de doğruyu ve yanlışı ayırt edemeyeceğimiz gibi ahlak kavramımızda tam olarak gelişmemiştir. Örneğin küçük bir çocuk, kirlenmenin getireceği sonuçları bilmeden çamura atlayabilir, merak duygusunu tatmin etmek içindir. Aynı şekilde sizin içinde benzer bir durum geçerlidir. Ancak dediğim gibi bu konudaki kaygılanmanız ve geriliminiz de bu şekilde devam ederse bir uzmandan yardım almanızı öneririm. Rica ederim bu arada ne demek.
Danışan
Tekrardan teşekkür ederim. Bir uzmandan yardım alacağım. Çok sağ olun cevaplarınız anlatımınız için.
Serkan ÇINEMRE
Uzmanın Cevabı: Ben teşekkür ederim, dilerseniz gene yardımcı olmaya çalışırım. İyi günler diliyorum.
Serkan ÇINEMRE
Serkan ÇINEMRE
Psikolog
Uzmanlıklar: Cinsel Gelişim ve Cinsellikle İlgili Sorunlar, Depresif Bozukluklar, Özgüven ve Yeterlilik Sorunları