1. Soru Sor
  2. Cinsellik
  3. Suçlu hissediyorum

Suçlu hissediyorum

Yoruldum - 23 gün önce
Bir akrabamla alakalı bir cinsel rüya gördüm ve sonrasında sanki o başka biriymiş gibi düşünerek kendimi tatmin ettim ve bundan çok pişman oldum nasıl düzeltebilirim bunu ağzımdan kaçırmaktan korkuyorum
Aylin TÜRKER
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, İnsan olarak rüyalarımızdan, aklımıza gelen düşüncelerden değil eylemlerimizden sorumluyuz. Neden böyle bir rüya gördüm diye üzerinde düşünmek ya da kafamızdan atmaya çalışmak bu durumu daha çok aklımıza getirir. Normal hayatınıza devam ederek bu düşüncenin geldiği gibi gitmesine fırsat verebilirsiniz. Rüyalar bilinçdışında gerçekleşir bu sebeple rüyalarımızı biz seçemeyiz, ancak birine anlatıp anlatmamak sizin tercihiniz. Sadece isteyerek ve bilinçli olarak bu rüyayı başkasına aktarabilirsiniz, sevgiler.
Danışan
Tatmin ettim derken mastürbasyon yaptım demek istemiştim çok suçlu hissediyorum
Aylin TÜRKER
Uzmanın Cevabı: Ahlaki olarak uygun bulmadığınız bir davranış yaptığınızı ve bu sebeple suçluluk hissettiğinizi anlıyorum. Ancak dediğim gibi davranışınızda sizi rahatsız eden kısım düşünce düzeyinde. Yaşadığınız suçluluk duygusunu ve bu durumun nedenlerini detaylı irdelemek gerekir, bunun için psikolojik danışmanlık alabilirsiniz. İyi günler diliyorum.
Aylin TÜRKER
Aylin TÜRKER
Uzman Klinik Psikolog
Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları, Depresyon ve Mutsuzluk, Obsesif Kompulsif Bozukluk