1. Soru Sor
  2. Çocuk
  3. Tek Başına Annelik

Tek Başına Annelik

B.Ş. - 7 ay önce
Merhabalar. Ben yalnız bir anneyim. Eşim çok yoğun çalışıyor dolayısıyla vakti yok ve ailemle görüşmediğim için tek başıma zorlanıyorum. Benim hamilelik öncesi ve doğum sonrası devam eden kaynağını çözemediğim fakat varlığını her daim hissettiğim psikolojik sorunlarım var. Her bunaldığımda Allahım ben çocuğumu nasıl yalnız bırakırım bensiz yapamaz diye düşünerek ayakta durmaya çalışıyorum. Duygusal olarak aşırı zayıf bir insanım fakat güçlü bir anne olmak istiyorum. Bunu yapabilmek için de sorunumun ne olduğunu bulmam ve iyileşmem gerekiyor bana yardımcı olur musunuz?
Emre AYDOĞAN
Uzmanın Cevabı: Öncelikle merhabalar. Kendinizi duygusal anlamda oldukça zayıf bir insan olarak tanımlamışsınız; ancak sebebini her ne kadar bilmeseniz de çeşitli sıkıntılarınızın olduğunu ifade etmeniz, kısacası yaşamınızda ters giden bir şeylerin olduğunu bilmeniz/fark etmeniz ve cesaret ederek; psikolojik destek talebinde bulunmanız, aslında sizin güçlü bir insan/anne olduğunuzu da gösteren bir durum olabilir mi? Dilerseniz, yaşadığınız söz konusu bu sorunları daha detaylı görüşmek için randevu alabilirsiniz. Sağlıcakla kalın.
Emre AYDOĞAN
Emre AYDOĞAN
Uzman Psikolog(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları, Ruhsal-Toplumsal, Kişisel ve Çevresel Diğer Koşullarla İlişkili Sorunlar, Depresif Bozukluklar