Kafada takıntı haline getirmek
... ... - 41 gün önce
Merhaba ben önceden çalıştığım iş yerinde 4 5 ay çalıştım bu çalıştığım süre zarfınca iş yerinde tanıştığım biriyle flörtleşiyorduk sevgilisi olduğu halde benimle konuşmaya çalışıyordu bana sürekli olarak iltifat filan etmeye çalışıyordu ve iş yerindeki arkadaşlarım bile bunun farkındaydı yakın arkadaşım olsun samimi olmadıklarım bile arkadan o çocuğa aşık diye dedikodumu yapıyorlardı bir gün ben bu çocuğa aşık olduğumu tam dile getirmedim ama sevgilisinin beni ondan kıskandığını söyledim iş yerinden çıkmadan bi 1 hafta önce filan ocağın sonlarına doğruydu sonradan ben onun yüzüne böyle şeyler söyledikten sonra benimle bir daha konuşmayacağını artık eskisi kadar samimi olmayacağını söyledi sonra ben çıktıktan 1 ay sonra çocukta çıkmış sonra ben işe tekrar girip 2 ay çalıştım devamlı olarak onu soruyordum hep onu merak ediyordum işten sonra 2 ay çalışıp çıktım ama o olmadığı için çıkmadım sonra ben işten çıktıktan sonra arada bir nadiren olsa 2 ayda bir oraya uğradığım oldu müdür yardımcılarının filan müdürün o çocuk olmadığı için gitti diye dedikodumu yaptığını az çok tahmin ediyorum oradaki kişilerin bir arada her geldiğimde o da buraya geliyormu beni soruyormu diye en yakın arkadaşıma soruyordum o da tam olarak sormuyo seni düşünmüyodur onun hayatı laylaylom filan dedi benim içimde hep onun eski yaptığımız iş yerindeki aktiviteler gibi gezmek şarkı söylemek iç güdüleri var ve ben devamlı beni düşünmeyen yazdığım mesaja dahi kısa bir cevap vermeyen birini düşünmekten bunu takıntı haline getirdim ve arada iş yerine en yakın iş arkadaşımı ziyarete gidince o çocuğu unutamamış tarzında davranış sergileyebiliyorlar o olsaydı ama burda çalışırdın gibisinden ben onlara o çocuğu unuttuğumu artık onu düşünmediğimi nasıl onlara gösterebilirim
Uzmanın Cevabı: Merhabalar Sevgili Danışan hoşgeldiniz ben psikolog ve psikoterapist Hidayet ÇALIŞKAN yazdıklarınızı okudum ve oldukça zorlayıcı bir psikolojik surecten gectiginizi anlıyorum.
Geçmişte yaşadığınız bir ilişki ve onun getirdiği duygusal karmaşa, zamanla başa çıkılması gereken bir durum haline gelebilir. Özellikle iş yerinde yaşanan bir flört, hem duygusal hem de sosyal açıdan karmaşık bir duruma yol açabilir. Bu durumda, unutma sürecinizi yönetmek için bazı stratejiler geliştirmek faydalı olabilir.
Duygularınızı Tanıyın
Öncelikle, hislerinizi kabul etmek önemlidir. Onu düşünmekten vazgeçemediğinizi hissettiğinizde, bu duyguları bastırmak yerine anlamaya çalışın. Duygularınızı ifade etmek, onları kabullenmek ve zamanla aşmak için bir ilk adımdır.
Dikkatinizi Dağıtın
Unutmak istediğiniz anıları aklınızdan çıkarmak için dikkatinizi başka şeylere yönlendirin. Yeni hobiler edinin, arkadaşlarınızla vakit geçirin veya yeni insanlarla tanışın. Bu tür aktiviteler, zihninizin meşgul olmasını sağlayarak geçmişe dair düşüncelerin azalmasına yardımcı olabilir.
Bağlamı Değiştirin
Unutmak istediğiniz anılar belirli yerler veya kişilerle bağlantılı olabilir. Bu yüzden, bu bağlamdan uzaklaşmak veya yeni deneyimler yaşamak faydalı olabilir. Örneğin, eski iş yerinize gitmekten kaçınmak veya o ortamda bulunmamak, hatıralarınızı tetikleyen durumları azaltabilir
Kendinize Zaman Tanıyın
Unutma süreci zaman alabilir. Kendinize karşı nazik olun ve iyileşme sürecine zaman tanıyın. Duygusal olarak iyileşmek, bazen beklenenden uzun sürebilir; bu tamamen doğaldır.
İletişim Kurun
Arkadaşlarınızla veya güvendiğiniz kişilerle hislerinizi paylaşmak da önemli olabilir. Destek almak, yalnız olmadığınızı hissettirir ve duygularınızı daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.
Çözüm önerileri dikkate almanızı öneririm;
Psiko-sosyal sorunlardan kurtulmak için önerilen yöntemlerin en başında;BÜTÜNCÜL PSİKOTERAPİ, ve bazen ilaç tedavisi bulunur. Bu terapiler, duygusal zorlukları anlamaya ve başa çıkma becerilerini geliştirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca, tetikleyicileri tanımlamak ve sağlıklı başa çıkma stratejileri geliştirmek önemlidir.Psikoterapi duygularımızı anlama ve yönetmede temel bir rol oynar. Psikoterapi uzmanları duygusal sıkıntının üstesinden gelmenize yardımcı olmak için farklı teknikler ve yaklaşımlar kullanır. Bu bağlamda psikoterapinin faydalarından bazıları şunlardır: Sebepleri araştırmak : Psikoterapist duygusal sıkıntınızın altında yatan nedenleri belirlemenize ve onları daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir. Strateji Geliştirme : Duygusal sıkıntıyla etkili bir şekilde başa çıkmanız için size araçlar ve stratejiler sağlayacaktır. Duygusal destek : Terapi, duygularınızı ve endişelerinizi yargılamadan ifade edebilmeniz için güvenli bir alan sağlar. Düşünce kalıplarını değiştirmek : Psikoterapist, duygusal sıkıntınıza katkıda bulunan olumsuz düşünce kalıplarını tanımlamanıza ve değiştirmenize yardımcı olabilir. Ayrıntılı bilgi ve psikolojik danışmanlık ve psikoterapi hizmetlerimiz için lütfen profilimden seans oluşturunuz. Sağlıklı ve mutlu bir gün geçirmenizi dilerim. Saygılarımla, görüşürüz; BEKLERİM.
Hidayet ÇALIŞKAN
PsikologUzmanlıklar: İlişki / Evlilik Problemleri, Çocuk ve Ergenlik Dönemi Ruhsal Sorunları, Depresyon ve Mutsuzluk