1. Soru Sor
  2. İlişkiler
  3. Kafamdaki bitmeyen düşünceler

Kafamdaki bitmeyen düşünceler

D... B... - NaN saniye önce
Merhaba hocam ben 29 yaşındayım son 1 yıldır ilişkilerimde sürekli karsımdaki kişinin ilgisi azalınca, mesajıma cevap vermeyince kafamda hemen olumsuz düşünceler oluşuyor acaba aldatılıyor muyum, başkasıyla mı görüşüyor kurgularını canlandırıyorum bu artık beni çok yormaya başladı normal yaşamımı da etkiliyor. Karşımdaki kişiyide yordugumun farkındayım fakat bu düşüncelerime engel olamıyorum. Ne yapmam gerekiyor bu normal gelip geçici bir süreç mi?
İclal Havva KÖPRÜCÜ DUVAR
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, daha önce aldatılma gibi bir durum yaşadınız mı yahut yakın çevrenizden birinin bunu yaşadığına şahit oldunuz mu? Eğer bu durum günlük yaşantınızı etkilemeye başladıysa normaliteden çıkmış demektir. Elbette geçmesi mümkün, bunun için öncelikle sizi bu noktaya getiren durumları bulmamız gerek.
Danışan
Evet daha önce aldatılma yaşadım 6 yıllık ilişkim bu yüzden bitti. Üzerinden bayagi geçti ona karşı bi kızgınlığım öfkem yok artık yinede etkiler mi?
İclal Havva KÖPRÜCÜ DUVAR
Uzmanın Cevabı: İlişkilerimize yahut hayatımıza dair negatif bir şey yaşadığımızda içimizdeki güven duygusu zedelenir ve artık daha kontrolcü, güvensiz ve daha negatif düşünen insanlar haline geliriz. Bazen yaşadığımız durumun üstünde aylar/seneler geçse de o olaya dair bazı düğümler kalır içimizde (zaman zaman bunun farkında olmayız bile). Ve bu düğümlerden dolayı bugünkü yaşantımızda olumsuz etkilenir. Ve evet bu geçmişte yaşadığınız durum sizi etkiliyor olabilir. Bununla birlikte şimdiki ilişkinizin ve yaşantınızın dinamikleri de çok çok önemli elbette.
Danışan
Peki ne yapmam gerekiyor
İclal Havva KÖPRÜCÜ DUVAR
Uzmanın Cevabı: Eğer imkanlarınız el veriyorsa en kısa zamanda bir uzmandan yardım almanızı öneririm. Bu terapi süreciyle kolay bir şekilde çözülebilecek bir problem endişe etmeyin. Eğer benden bir randevu almak isterseniz -ki size yardımcı olmayı çok isterim- programım güncel (saatler size uymuyorsa benimle mail adresim (gmail: pskiclalhavva) üzerinden iletişim kurabilirsiniz). Getirdiğiniz dinamikler önemli olmakla birlikte birkaç seansta halledilebileceğini ön görüyorum. Bununla beraber kısa vadede size şunları önerebilirim: Sizi bu negatif düşüncelere iten tetikleyicilere dikkat edin. Güveninizin yeniden oluşması için ihtiyaç duyduğunuz şeyleri düşünün ve sağlıklı ve sağlıksız düşüncelerinizi ayırmaya çalışın. Sevgilerimle...
İclal Havva KÖPRÜCÜ DUVAR
İclal Havva KÖPRÜCÜ DUVAR
Psikolog(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: İlişki / Evlilik Problemleri, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Travma ve İlişkili Bozukluklar