Uzmanın Cevabı: Merhaba öncelikle, söylediklerinize buradan detaylı bir cevap vermek malesef mümkün olmaz. Ancak genel çerçevede baktığımda bir psikolojik bozukluğun eşlik ettiği görülüyor. Daha detaylı kısmı ancak psikoterapi ile mümkün olabilir. Bir uzman eşliğinde terapi sürecinde ilerlemenizi öneririm. Dilerseniz benim uygun gün ve saatime de randevu oluşturabilirsiniz, süreci birlikte yürütmekten memnuniyet duyarım. Sağlıklı günler diliyorum.
Terapiye gidebilecek maddi durumum yok . Ki zaten ailem de bunu kabul etmez . Çünkü neler yaşadığımdan , nasıl hissettiğimden haberdar değiller . O yüzden ben de terapi niyetine kağıt ve kalemimi kullanıyorum sık sık . Şarkılar , şiirler yazarak rahatlatmaya çalışıyorum kendimi . Şu anda 12.sınıfa geçmiş olan bir lise öğrencisiyim . Nöropsikolog olmak istiyorum . Ama belki de olmasam daha iyi olur bilemiyorum . Sizce üniveristeye geçtiğimde kimseden izin almaksızın psikiyatriye muayene olmaya gitsem ve bir rahatsızlıktan tanı alsam , mesela gerçekten bipolar kişilik bozukluğuna sahip olduğumu öğrensem , başka bir mesleğe mi yönelmem gerekir ? Psikolojiyi gerçekten çok seviyorum ve bu alanda çalışmalar yapabilmek gerçekten çok ister-d-im . Fakat herhangi bir psikolojik rahatsızlığa sahip birisinin psikolog olabilmesi mümkün müdür ? Ya da ne derece doğru olur ? Ailemin maddi durumunun iyi olmadığını söyledim . Fakat ben devletten burs alan bir öğrenciyim . Elimden gelirse sizinle 1 seans yapsam ne derece "normal" olduğumu söylemenize yeterli olur mu bu ? Çünkü bir ihtimal bir seanslık terapi masrafını kendim karşılayabilirim . Hem güzel bir tecrübe olur benim için de . Ne dersiniz ? Mümkün müdür sadece bir sefer terapi almam ?
Uzmanın Cevabı: Tabi ki mümkündür, dilerseniz randevu oluşturabilirsiniz. Sağlıklı günler diliyorum.
Uzmanlıklar:
Depresyon ve Mutsuzluk , İlişki / Evlilik Problemleri , Ruhsal-Toplumsal, Kişisel ve Çevresel Diğer Koşullarla İlişkili Sorunlar