1. Soru Sor
  2. Kendim
  3. Kabuslardan kurtulamıyorum

Kabuslardan kurtulamıyorum

Birisi - NaN saniye önce
Her gece kabus görüyorum. Ölen insanlar, cesetler, birilerinden kaçtığımı ya da çok fazla kan. 9 sene önce annem vefat etti ve 3 sene önce cinsel istismara uğradım kabuklarımın bunlarla alakası var mı? Ve nasıl bu kabuslardan kurtulabilirim?
Fatmanur AYDIN
Uzmanın Cevabı: Merhaba, öncelikle rüyalar konusunda kendimi yeterli hissetmiyorum ama rüyalar bilinçaltının yansımasıdır. Yani gördüğünüz kâbuslarınızın yaşadıklarınızla ilişkili olması muhtemel bir durum. Yas sürecinizi doğru şekilde atlatamamış olmanız bu kaybın şuanda da sizi etkilemesine sebep olabilir. Aynı zamanda istismar sonrası travma durumunu atlatamamış olmanız da bu duruma sebebiyet verebilir. Bu kâbusların altında yatan bunlardan farklı bir sebep de olabilir tabi ki. Bunlardan nasıl kurtulacağınızı direkt olarak söylemem malesef ki mümkün değil. Sonuca varabilmemiz için öncelikle altında yatan sebebin anlaşılması ve ona göre bir yol izlenmesi gerekiyor.
Fatmanur AYDIN
Fatmanur AYDIN
Psikolojik Danışman(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları, Ruhsal-Toplumsal, Kişisel ve Çevresel Diğer Koşullarla İlişkili Sorunlar, Obsesif Kompulsif Bozukluk