1. Soru Sor
  2. Takıntı
  3. Bazı maaş anlaşmazlıkları

Bazı maaş anlaşmazlıkları

Ü... ... - 19 ay önce
Merhaba hocam ben burak tıp okuyorum.İnsanlar doktor maaşını internette gorundugu gibi yani hicbir ek ucret olmadan olan 19 bin saniyor ve bana enayi misin,tıp okunur mu,şu işi yapiyorum daha fazla kazaniyorum gibi şeyler söylüyor.Fakat ben biliyorum ki doktorlar döner sermaye ek ödeme nöbet teşvik ödemesi alıyor ve şu an uzman olanlar ortalama 50 60 bin aliyor yeni başlayanlar bile su anda ek ödemelerle aylık 30 35 bin alıyor ortalama devlette özelde 70 80 100 diye gidiyor ve sürekli bunu kanıtlama ihtiyacı hissediyorum ve başkasıyla konuşurken de konu tıp doktor olunca hemen düşünüyorum doktorlar dusuk maas almiyorlar iyi kazaniyorlar diyeyim diye.Çünkü insanların içinden iyi ki okumamışım ya enayi vs gibi seyler dedigini dusunuyorum ve ona enayi sen aylik bu kadar kazaniyor musun da oyle dusunuyorsun doktor maasi sandigin gibi tek kalemde degil 4 5 kalemde yatiyor diyesim geliyor.Eminim ki benim gibi bir takıntısı olan birine hiç denk gelmemişsinizdir umarım cevap verirsiniz iyi günler.
Nazife YAĞBASANLAR
Uzmanın Cevabı: Merhaba Danışan; Öncelikle işine olan saygın , sevgin ve senin kendi işini değerli bulman herkesin düşüncesinden daha önemli bir durum. Her mesleğin getirisi farklı olabiliyor. Şu an hala öğrencisiniz önünüzde uzun bir yol var . Şimdiden mesleğin maaşını düşünmek yerine okulunuza odaklanıp anda kalmanızı öneririm size. Geleceği düşünmek sizi sadece kaygılandıracak. Başkalarının düşüncesine kendi düşüncelerinizden daha fazla öncelik ve önem vermeyin sınırı korumak çok önemli kendi ruh sağlığınızı korumak adına bunu unutmayalım. Bu konuda size psikolojik destek vermek isterim . İletişim kurma becerilerini arttırmak ve başkalarının düşüncelerinin sizin üzerinde olan olumsuz etkisini , kaygılarınızı arttıran bir faktör olduğunu detaylı halde öykü alarak değerlendirmek gerekiyor. Teşekkürler.
Nazife YAĞBASANLAR
Nazife YAĞBASANLAR
Uzman Klinik Psikolog(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: Cinsel Gelişim ve Cinsellikle İlgili Sorunlar, İlişki / Evlilik Problemleri, Kaygı (Anksiyete) Bozuklukları