1. Soru Sor
  2. Terapiyle İlgili
  3. Diyalektik Davranışsal Terapi

Diyalektik Davranışsal Terapi

Tunay - 2 yıl önce
Merhaba, klinik psikolog tarafından resmi olmayarak, borderline tanısı aldım ve psikoterapiye başlamam gerektiği söylendi. Diyalektik Davranış Terapisi veya Şema terapisi ile tedaviye başlamalıyım sanırım. Yurtdışında olduğum içjn online olarak tedavime başlamak istiyorum. Sizden bilgi bekliyorum bu tarz bir terapiye başlamamızın mümkün olup olmadığıyla ilgili.
Ahmet Ali ÖZDEMIR
Uzmanın Cevabı: İyi günler öncelikle Şema terapi ve Diyalektik Davranışsal terapiyi Psikologunuzmu önerdi yoksa sizmi bu terapi yöntemlerinin etkili olacağını düşünüyorsunuz. Ikinci olarak dünyada 400 den fazla Terapi yöntemi var. Borderline yapılarda etkili terapi yaklaşımları DİNAMİK yönelimli yaklaşımlardır. Çalışacağınız terapistin Psikanaliz , Nesne İlişkileri, Zihinselleştirme, Bağlanma kurami, Aktarim odaklı terapi gibi konularda bilgili olması önemli. Sanırım davranışlarınızın kontrolünü ele almak, yaşadığınız ruhsal durumlara anlam vermek için bir arayış içerisindesiniz. daha detaylı bilgi için ,neler yaşadığınızı tam olarak ifade ederseniz bende size daha detaylı bilgi vermeye çalışırım. Umarim faydalı olmustur. İyi günler diliyorum.
Danışan
Merhabalar tekrardan evet psikolog önerdi belli testlerden sonra
Ahmet Ali ÖZDEMIR
Uzmanın Cevabı: Ben dinamik yönelimli Bütüncül Psikoterapi yaklaşımı ile çalışıyorum. Her danışanın ruhsal yapısı kendine özgüdür. Takdir edersiniz ki Sizi tanımadan net birşey söylemem mümkün olmaz. Arzu ederseniz daha detaylı bilgi almak ve sizin öznel ruhsal yapınızı yakından tanımak icin randevu alabilirsiniz.
Ahmet Ali ÖZDEMIR
Ahmet Ali ÖZDEMIR
Psikoterapist(*)(*)(*)(*)(*)
Uzmanlıklar: Sınırda (Borderline) Kişilik Bozukluğu, Narsisistik Kişilik Bozukluğu, Çocuk ve Ergenlik Dönemi Ruhsal Sorunları