İlayda DEMIR
Uzman Psikolog
Demirhan ELIBOL
Psikolog
Melis EKİCİ
Psikolog
Enes DEMIRCI
Psikolog
Merve BİLGİN
Psikolojik Danışman
Zeynep KÖMÜR
Psikolog
Okan PATAT
Psikolog
Öznur YOMRALI
Psikoterapist
Ayda DALİ
Psikolog
Umurcan DELIKAN
Psikolog
Selcan ERKOL
Psikolog
Nihal ARAPTARLI
Uzman Klinik Psikolog
Hilal ARISÜT
Uzman Psikolojik Danışman
Zeynep IĞDIRLI
Uzman Psikolog
Çağla DİNÇER
Uzman Psikolojik Danışman
Ezgi Nur ÖZER
Psikolog
Gülhan Deniz KOCABAŞ
Psikolojik Danışman
Cansu BOZTAŞ
Psikolojik Danışman
Fakirullah UÇAR
Psikolojik Danışman
Derya EFE
Psikolog
Öfkemi kontrol edemiyorum
D... D... - 10 ay önce
Herşey çok iyi giderken bile bazı anlar geliyor ve eşime karşı öfkemi kontrol edemiyorum. Sözel şiddet uyguluyorum. Sözlerimden çok pişman oluyorum. Pişmanlığım altında eziliyorum.Bardağı taşıran o küçücük olayı durduramıyorum.
Uzmanın Cevabı: Merhaba, öfkenizin altında yatan sebepler ve duygulanımların açığa çıkarılması ve bunlarla baş etme için bir terapi sürecine başlamak kendiniz için yararlı bir adım olacaktır.
Kendime zarar veriyorum
G... ... - 13 ay önce
merhaba, 20 yaşındayım suanda çalışıyorum. (Market sektörü) kendime zarar vermeye başlayalı 5 ay oldu ve son kez ince de olsa çok fazla kesige sahip oldum. (İki gün önce) bunu yaparken çok fazla mutluluk ve rahatlama hissediyorum psikiyatriye gitmeli miyim ne yapmalıyım bilmiyorum bunu gösteriş olarak görenler var ama inanin benim kafam artık almıyor hicbirseyi düzgün bir ergenliğe ve çocukluğa sahip olamadim hic belki de ondan diye düşünüyorum. Sürekli negatif düşünen yalnız kalinca herşeyi sorgulayan biriyim. Ne yapmalıyım?
Uzmanın Cevabı: Merhaba Gözde ;
Kendine zarar verme girişimleri hiç bir zaman önemsiz değildir ve ciddiye alınmalıdır. Destek almak için zaman kaybetmeden adım atmak gerekmektedir.
Sizi kendinize zarar vermeye yönelten düşünceler ve durumlar nelerdir terapist ile birlikte tespit edilip bir sürece başlanması gerekmektedir.
İntihar girisimleri intihar ile (ölüm ) sonuçlanabilir. İntihar girişimini Yardım çığlığı olarak nitelendiririz.
Psikiyatriste de gidebilirsiniz fakat psikolog desteği süreç içerisinde almak kalıcı çözüm için önem arz etmektedir.
Öfkeyi yok etmek
... ... - 19 ay önce
Muhatabımıza yöneltemeyeceğimiz bir öfkeyi nasıl içimizden nasıl atabiliriz?
Hayatımızda artık yok ama ona karşı büyük bir öfke var.
Uzmanın Cevabı: Merhaba Danışan ;
Öfke sağlıklı bir şekilde ifade edilmediğinde kişiye ve çevresine zarar vermeye başlar . Eğer o kişi hayatınızda yok ama yaşıyorsa bir şekilde iletişime geçip sağlıklı bir şekilde öfkenizi ifade edin .
Eğer o kişi ile iletişim kurmanız mümkün değil ise öfkelenmek yerine sizi öfkelendiren durumları kabullenin ve affedin . Bu karşı tarafa yaptığınız bir iyilik değil kendi ruh sağlığınız için yaptığınız bir iyileşme döneminin başlaması adına büyük adımlar olacaktır .
Öfkenin şiddeti , süresi , öfkelendiğiniz kişi ile olan yakınlık dereceniz kabullenme ve affetme sürecini etkileyen faktörlerdir .
Baş edemediğiniz , zorlandığınız durumlar için lütfen psikolojik destek alın .
Teşekkürler .
Aklıma değişik şeyler geliyor
... ... - 20 ay önce
evdekilere zarar verme isteği geliyor ama yapmıyorum
Uzmanın Cevabı: Merhaba, kontrol dışı gelen, bazı tekrarlayıcı düşünceler arasında zarar verme düşünceleri yer alır. Hangi durumlarda, kendinizi nasıl hissettiginizde bu düşünceler geliyor öncelikle bunu ayırt edin. Hayatınızdaki nasıl bir değişiklikle bu düşünceler başladı. Bu dusuncelerin gelmediği zamanlarda ne ise yarıyor olabilir biraz da buralara odaklanın.
Kardesimi nasıl ikna edebiliri
... ... - 22 ay önce
Merhabalar kardeşimde daha önce de bipolar teşhisi konulmuştu bir süre tedavi gördü sonrasında bıraktı son zamanlar da önce 7 yıllık ilişkisinin ihanetini gördü arkasından Kahramanmaraş depremini yaşadı şimdi ise öfkesini kontrol edemiyor destek alması konusunda konuşuyorum ama ikna edemiyorum nasıl bir yöntemle ikna olur ? Öfke problemi her geçen gün şiddetli bir şekilde artıyor
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, insanlara terapi alması gerektiğini söylemek bazen onların terapiye karşı daha da cephe almasına neden olabiliyor. Terapiye başlamayı kabul etmek aslında sanıldığı kadar basit olan bir şey değil çünkü eğer terapiye gidiyorsak hayatımızda bir sorun olduğunu ve baş edemediğimizi kabul etmek demek olur. Bununla yüzleşmek herkes için kolay olan bir şey değil. Bu sebeple belki şu aşamada terapi almasını dile getirmek yerine yaşadığı durumun onu yıprattığını ve üzdüğünü fark etmesini sağlamak ve bunun doğal bir şey olduğunu göstermek daha iyi bir yöntem olabilir. Bir insan terapiye kendi gelmek istemiyor ve ikna üzerine gelmek zorunda hissediyorsa inanın terapinin de onda bir etkisi olmuyor. Terapinin işe. yaramasını sağlayan şey gönüllülük esası oluyor.
Öfke Kontrol
İ... T... - 2 yıl önce
Merhaba. Nişanlımın öfke kontrol problemi var. Bununla birlikte gelen küfür ve kaba davranışlar da sergiliyor. Durum kontrolden çıktığında şiddete meyil gösterme sözlerinde ve eylemlerinde bulunabiliyor. Ben de adhd hastası olduğum için sorunlar artabiliyor. Ben hastalığımla ilgili tedavi gördüm ancak sergilediği davranışlar benim psikolojimi de etkiliyor ve çocukluk travmalarımı tetikleyebiliyor. Şu an yurtdışında yaşıyoruz. Nişanlım için online olarak destek almak istiyoruz. Randevu aldığımızda nereden (hangi uygulamalardan) görüşme sağlanıyor? Bir de ortalama kaç seans sürer? Erkek, 38 yaşında, çocuklukta yaşadığı aile travmaları var, Bunlardan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Tabii bir profesyonel olarak siz daha iyi bilirsiniz. Cevabınızı dört gözle bekliyorum. Teşekkürler.
Uzmanın Cevabı: Merhaba,
İlişkinizde yaşamış olduğunuz problemleri çözmek adına adımlar atmaya karar vermiş olmanız gerçekten çok güzel. Her insan bu adımı atma cesaretini gösteremiyor ve problemler yaşamaya devam ediyor. Siz bunlardan kurtulmak istiyorsunuz ve psikolojik destek alma yolunu tercih ediyorsunuz, bu cesaretinizi takdir ediyorum.
Görüşmeler psikologmerkezi üzerinden yönlendirilen bir platformda gerçekleştiriliyor. Görüşmelerin gizlilik-güvenirliği de elbette sağlanıyor. Bunun yanı sıra seansların ne kadar süreceği ihtiyaca göre elbette değişiklik göstermektedir. Seansların en az 10 oturum süreceğini belirtmem daha uygun olacaktır. Randevu için uygun gün ve saatleri online terapi takvimi üzerinden görebilir ve randevu talebi oluşturabilirsiniz.
İlginize teşekkürler,
Güzel günler dilerim.
Öfke kontrol bozukluğu
Eda - 2 yıl önce
Psikiyatriye gidip ilaç kullanmama rağmen hala sorunlarım var psikoloğa da gitsem işe yarar mı
Uzmanın Cevabı: Merhaba, ilaç tek başına kalıcı çözüm sağlamaz eş zamanlı olarak terapi almanız yararlı olacaktır. Altta yatan bulunup çözümlendiğinde artık öfkenizi kontrol edebilir duruma gelirsiniz bakış açınız değişerek olaylara pozitif bir yerden bakar ve daha sağlıklı bir perspektiften görmeye başlayarak davranışlarınız şekillenir, terapi sizi güçlendirir. EMDR terapi ile kısa sürede iyi oluş geliştirebiliriz. Dilerseniz randevu oluşturabilirsiniz.
İyi akşamlar diliyorum.
Sorunum öfke mi yoksa değil mi
Sinirli Öküz - 2 yıl önce
Merhaba Gonca hanım, 6 Yıllık bir ilişkim var ancak kız arkadaşım benim yüzümden kavga ettiğimizi ve problem yaşadığımızı dile getiriyor. Kavga ederken ya da rahatsız olduğum eylemler yaptığında anlık olarak kızdığımda (küfürlü değil) laflarımla karşımdaki insanı kırıyorum ve anında pişman oluyorum. Ancak laf ağızdan bir kere çıkıyor ve aramızda tatsızlığa neden oluyor ki bu uzun zamandır var. Kendimi törpülemeye çalışıyorum ama olmuyor. Bu durumu kaç seansta çözebiliriz ve sebebi nedir sizce.
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, öncelikle öfke, stres ve sinirlilik hali dürtüsel tarafımızı ortaya çıkartabiliyor. Analitik düşünme kabiliyetimiz kısa süreli olarak devre dışı kalıyor ve düşünmeden davranabiliyoruz. Dolayısıyla pişman olduğumuz eylemlere açık kapı bırakıyoruz. Bu öfke probleminin çözümü ve seans sıklıkları sizin ilerleme sürecinize bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Sevgilerle..
Sorunum ne bilmiyorum
Sinirli Öküz - 2 yıl önce
Merhaba Ezgi hanım, 6 Senelik bir ilişkim var ciddi düşünüyoruz. Ancak bugünlerde ayrılma noktasına kadar gelen bir problemimiz var. Kız arkadaşım benimle ilgili olduğunu düşünüyor bu durumun ve sorun da şu:
Kafamda kurduğumda yada yapmasını istemediğim şeyleri yaptığında 5 10 dakika içinde arayıp ne kadar sinirli olduğumu ve bu durumdan hoşlanmadığımı dile getiriyorum. O sıra da ağzımdan (küfür değil) onu kıracak şeyler söylüyorum ve bu durumdan dolayı kavga ediyoruz . En son bu durumdan dolayı ''bana karşı nasıl konuşacağını gerçekten bilmiyorsun'' dedi. Tam anlatamadım belki ama seans da daha iyi kendimi ifade edebilirim sanırım.
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, bir ilişkide en karşılaştığımız problemlerden biri de iletişim problemidir. Her bir bireyin kendine has bir iletişim kurma şekli vardır ve eğer karşımızdakinin hangi tarzda iletişim kurduğunu, duygularını belli ettiğini anlayamazsak o zaman ortaya yanlış anlaşılmalar çıkmaya başlar. Sizin söylemek istediğiniz şeyin ya da nasıl söylediğinizin öneminden ziyade karşı tarafın nasıl anladığı ilişkiyi daha çok ilgilendirir. Çünkü bizler dünyaya kendi penceremizden bakarız bu sebeple söylenenleri bazen istemsizce kendimize göre yorumlayabiliriz. Burada önemli olan karşımızdakinin iletişim tarzını anlamaya çalışmaktır. Eğer ifade ettiğimiz şeyleri anlamasını istiyosak bu yolu deneyebilirsiniz.
Ofkelenememe
Patates - 2 yıl önce
Hocam iyi akşamlar ben ofkelenemiyorum. Yani sinirlenerek bı şeyim olmuyor mu yoksa bende böyle bir duygu mu yok bilmiyorum. Sizle calisabilir miyiz hiç böyle danisaniniz oldu mu
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, tabii ki öfke seanslarda ele aldığımız bir konu, uygun gün ve saat için randevu oluşturabilirsiniz detaylıca ele alabiliriz. Sağlıklı günler diliyorum...