İ Batuhan ÖZTÜRK
Psikoterapist
Özlem TIN
Psikolog
Pelin KARAHAN
Uzman Klinik Psikolog
Pınar ÇİÇEK
Psikolog
Sahra GÜNAL
Psikolog
Öznur KESKIN
Psikolog
Aysu APAKAY
Psikolojik Danışman
Sultan YAŞAR
Psikolojik Danışman
Şeyma ERER KÖMÜRCÜ
Uzman Klinik Psikolog
Behice Zülal AKARCA
Psikolog
Aleyna YÜCETÜRK
Psikolojik Danışman
Gamze SARIKAYA
Psikolog
İrem ÇEKMEZ
Psikolojik Danışman
Hava PAMUK
Psikolog
Kübra YILDIZ
Psikolog
Yıldız Dicle ÖKSÜZ
Uzman Klinik Psikolog
Yasin GÖÇER
Psikoterapist
Merve KUTLUAY
Uzman Psikolog
Handan GEZER
Uzman Psikolojik Danışman
Emine Lamiser ATIK
Uzman Psikolog
Kardesimi nasıl ikna edebiliri
Merhabalar kardeşimde daha önce de bipolar teşhisi konulmuştu bir süre tedavi gördü sonrasında bıraktı son zamanlar da önce 7 yıllık ilişkisinin ihanetini gördü arkasından Kahramanmaraş depremini yaşadı şimdi ise öfkesini kontrol edemiyor destek alması konusunda konuşuyorum ama ikna edemiyorum nasıl bir yöntemle ikna olur ? Öfke problemi her geçen gün şiddetli bir şekilde artıyor
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, insanlara terapi alması gerektiğini söylemek bazen onların terapiye karşı daha da cephe almasına neden olabiliyor. Terapiye başlamayı kabul etmek aslında sanıldığı kadar basit olan bir şey değil çünkü eğer terapiye gidiyorsak hayatımızda bir sorun olduğunu ve baş edemediğimizi kabul etmek demek olur. Bununla yüzleşmek herkes için kolay olan bir şey değil. Bu sebeple belki şu aşamada terapi almasını dile getirmek yerine yaşadığı durumun onu yıprattığını ve üzdüğünü fark etmesini sağlamak ve bunun doğal bir şey olduğunu göstermek daha iyi bir yöntem olabilir. Bir insan terapiye kendi gelmek istemiyor ve ikna üzerine gelmek zorunda hissediyorsa inanın terapinin de onda bir etkisi olmuyor. Terapinin işe. yaramasını sağlayan şey gönüllülük esası oluyor.
Öfke Kontrol
Merhaba. Nişanlımın öfke kontrol problemi var. Bununla birlikte gelen küfür ve kaba davranışlar da sergiliyor. Durum kontrolden çıktığında şiddete meyil gösterme sözlerinde ve eylemlerinde bulunabiliyor. Ben de adhd hastası olduğum için sorunlar artabiliyor. Ben hastalığımla ilgili tedavi gördüm ancak sergilediği davranışlar benim psikolojimi de etkiliyor ve çocukluk travmalarımı tetikleyebiliyor. Şu an yurtdışında yaşıyoruz. Nişanlım için online olarak destek almak istiyoruz. Randevu aldığımızda nereden (hangi uygulamalardan) görüşme sağlanıyor? Bir de ortalama kaç seans sürer? Erkek, 38 yaşında, çocuklukta yaşadığı aile travmaları var, Bunlardan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Tabii bir profesyonel olarak siz daha iyi bilirsiniz. Cevabınızı dört gözle bekliyorum. Teşekkürler.
Uzmanın Cevabı: Merhaba,
İlişkinizde yaşamış olduğunuz problemleri çözmek adına adımlar atmaya karar vermiş olmanız gerçekten çok güzel. Her insan bu adımı atma cesaretini gösteremiyor ve problemler yaşamaya devam ediyor. Siz bunlardan kurtulmak istiyorsunuz ve psikolojik destek alma yolunu tercih ediyorsunuz, bu cesaretinizi takdir ediyorum.
Görüşmeler psikologmerkezi üzerinden yönlendirilen bir platformda gerçekleştiriliyor. Görüşmelerin gizlilik-güvenirliği de elbette sağlanıyor. Bunun yanı sıra seansların ne kadar süreceği ihtiyaca göre elbette değişiklik göstermektedir. Seansların en az 10 oturum süreceğini belirtmem daha uygun olacaktır. Randevu için uygun gün ve saatleri online terapi takvimi üzerinden görebilir ve randevu talebi oluşturabilirsiniz.
İlginize teşekkürler,
Güzel günler dilerim.
Öfke kontrol bozukluğu
Psikiyatriye gidip ilaç kullanmama rağmen hala sorunlarım var psikoloğa da gitsem işe yarar mı
Uzmanın Cevabı: Merhaba, ilaç tek başına kalıcı çözüm sağlamaz eş zamanlı olarak terapi almanız yararlı olacaktır. Altta yatan bulunup çözümlendiğinde artık öfkenizi kontrol edebilir duruma gelirsiniz bakış açınız değişerek olaylara pozitif bir yerden bakar ve daha sağlıklı bir perspektiften görmeye başlayarak davranışlarınız şekillenir, terapi sizi güçlendirir. EMDR terapi ile kısa sürede iyi oluş geliştirebiliriz. Dilerseniz randevu oluşturabilirsiniz.
İyi akşamlar diliyorum.
Sorunum öfke mi yoksa değil mi
Merhaba Gonca hanım, 6 Yıllık bir ilişkim var ancak kız arkadaşım benim yüzümden kavga ettiğimizi ve problem yaşadığımızı dile getiriyor. Kavga ederken ya da rahatsız olduğum eylemler yaptığında anlık olarak kızdığımda (küfürlü değil) laflarımla karşımdaki insanı kırıyorum ve anında pişman oluyorum. Ancak laf ağızdan bir kere çıkıyor ve aramızda tatsızlığa neden oluyor ki bu uzun zamandır var. Kendimi törpülemeye çalışıyorum ama olmuyor. Bu durumu kaç seansta çözebiliriz ve sebebi nedir sizce.
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, öncelikle öfke, stres ve sinirlilik hali dürtüsel tarafımızı ortaya çıkartabiliyor. Analitik düşünme kabiliyetimiz kısa süreli olarak devre dışı kalıyor ve düşünmeden davranabiliyoruz. Dolayısıyla pişman olduğumuz eylemlere açık kapı bırakıyoruz. Bu öfke probleminin çözümü ve seans sıklıkları sizin ilerleme sürecinize bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Sevgilerle..
Sorunum ne bilmiyorum
Merhaba Ezgi hanım, 6 Senelik bir ilişkim var ciddi düşünüyoruz. Ancak bugünlerde ayrılma noktasına kadar gelen bir problemimiz var. Kız arkadaşım benimle ilgili olduğunu düşünüyor bu durumun ve sorun da şu:
Kafamda kurduğumda yada yapmasını istemediğim şeyleri yaptığında 5 10 dakika içinde arayıp ne kadar sinirli olduğumu ve bu durumdan hoşlanmadığımı dile getiriyorum. O sıra da ağzımdan (küfür değil) onu kıracak şeyler söylüyorum ve bu durumdan dolayı kavga ediyoruz . En son bu durumdan dolayı ''bana karşı nasıl konuşacağını gerçekten bilmiyorsun'' dedi. Tam anlatamadım belki ama seans da daha iyi kendimi ifade edebilirim sanırım.
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, bir ilişkide en karşılaştığımız problemlerden biri de iletişim problemidir. Her bir bireyin kendine has bir iletişim kurma şekli vardır ve eğer karşımızdakinin hangi tarzda iletişim kurduğunu, duygularını belli ettiğini anlayamazsak o zaman ortaya yanlış anlaşılmalar çıkmaya başlar. Sizin söylemek istediğiniz şeyin ya da nasıl söylediğinizin öneminden ziyade karşı tarafın nasıl anladığı ilişkiyi daha çok ilgilendirir. Çünkü bizler dünyaya kendi penceremizden bakarız bu sebeple söylenenleri bazen istemsizce kendimize göre yorumlayabiliriz. Burada önemli olan karşımızdakinin iletişim tarzını anlamaya çalışmaktır. Eğer ifade ettiğimiz şeyleri anlamasını istiyosak bu yolu deneyebilirsiniz.
Ofkelenememe
Hocam iyi akşamlar ben ofkelenemiyorum. Yani sinirlenerek bı şeyim olmuyor mu yoksa bende böyle bir duygu mu yok bilmiyorum. Sizle calisabilir miyiz hiç böyle danisaniniz oldu mu
Uzmanın Cevabı: Merhabalar, tabii ki öfke seanslarda ele aldığımız bir konu, uygun gün ve saat için randevu oluşturabilirsiniz detaylıca ele alabiliriz. Sağlıklı günler diliyorum...
Çok fazla sinirli bir yapım va
Çok fazla sinirli bir yapım var. Öfke kontrolümü nasl sağlayabilirim.
Uzmanın Cevabı: Öfke, istenmeyen bir durum karşısında yaşanan kızgınlıktır. İnsanların kızgınlık ve sinirlilik yaşaması bir noktaya kadar normaldir. Ancak sınırı aşan bir durum oluşmuşsa öfke kontrol bozukluğu söz konusudur. Sinirlilik ve öfke türü tepkiler genelde kişinin engellendiği veya engellenmiş durumda hissettiğinde verdiği tepkilerdir. Bazen kişi kendisine yöneltebiliyor, bazen de diğer insanlara yönelebiliyor. Öfkenizi kontrol edebilmek adına öfke anında ortamdan uzaklaşabilir, nefes egzersizi yapabilir, telkinde bulunup sakinleştirici ortamları hayal edebilirsiniz ancak bunları yapmakta zorlanıyorsanız ve öfke anında kendinize ya da etrafınıza zarar vermekte iseniz psikolojik destek ve yardım için randevu takvimime göz atabilirsiniz. İyi günler dilerim.
Eşimle kötüyüz nokta koymak is
Hocam eşimle tartıştık sinirlenince gözü hiçbir şey görmüyor. Beni dövdü hakaret etti tabi ben de onu incitecek sözler kullandım. Bunun üzerine kafasında oluşan soruya cevap istedi 3 yıl önceki olayı sordu bana ben hatırlamıyorum dedikçe dövmeye devam etti. Benim onu aldatmış olacağımı düşünüyor.
Oruçluyken orucunu bozdu be kendini odaya kapattı 20 gündür perdeyi bile açmadan kimseyle görüşmeden oturuyor sadece iftarını yapıp onu da yarım yamalak yiyip tekrara odasına kapanıyor konuşalım dediğim zaman den odadan kovuyor. Durum bu olunca ben de kötü oldum bu evlilikte hep alttan alan ben oldum şimdi nokta koymak istiyorum ama koyamıyprum içim acıyor ağlama krizlerine giriyorum herkes bu adama sen kul köle oldun daha ne kadar sabredersin diyorlar ama onu böyleodada kapalı bırakıp gidemiyorum bana yardım edin çıkmazda yım dr gitmeyi reddediyor
Uzmanın Cevabı: Merhaba, çift ilişkilerinde sorun olabilecek neredeyse her şeyi yaşamışsınız. Eşinizin kendini odaya kapatması da ikinize de zarar veriyor. Doktara gitmeyi reddetse de atılması gereken ilk adım budur... Öncelikle eşinizin sağlığı önemlidir ve gerekirse çevrenizde sözü dinlenen birinden bu konuda destek alın ve tıbbi olarak kontrol sağlansın. Sizin açınızdan bakarsak da bir karar aşamasına geldiğinizi görüyorum. Sadece eşinizin değil sizin de desteğe ihtiyacınız var ve lütfen ertelemeyin. Belki eşiniz için motive edici bile olabilir sizin alacağınız yardım. Sevgiyle Kalın
Öfke kontrolü ve kaygi
Merhaba eşim bir süredir hiç bişey yapmak istemiyo geceleri kesinlike uyumuyo ve gündüzleri de uyanmiyo bu durumdan dolyi işine de kaybetti olmayan şeylere dosunup ve kafasında gerçekliği olmayan şeyler kurup ofkelenip bana şiddet uyguluyo sonra çok pişman olup agliyo duzelcam diye söz veriyo ama ertesi gün yine ayne isden çıkarıldı pişmanlikpa geri gitti konuştu zar zor ikna etti ise döndü ama ertesi gün yine ise gitmedi ne yapmam gerekiyo hiç bilmiyorum çok umutsuz ve yorgunum
Uzmanın Cevabı: Zorlu bir süreçten geçiyorsunuz, bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatmak için en kısa sürede psikiyatrist ve aynı zamanda psikoterapist desteği almanızı öneririm.
Herkese öfkeliyim
Merhaba, ben bir üniversite öğrencisiyim okulumda ve staj gördüğüm hastanede dönen dolaplardan çok yoruldum, hocaların yersiz ve gereksiz egolarından, uzman hekimlerimizin egolarından, hatta doktora öğrencilerinin egolarından hepsinden nefret ettim ve hayata, insanlara bakışımı soğuttular. Bu insanlar birilerini ezdikçe kimse sesini cıkaramaz, hakkını arayamaz oldu. Kimi kime şikayet ediyoruz diyor öğrenciler bir haksızlıga uğradıklarında. Ben bunlara ve ülkenin genel cahillik ve kötülük potansiyeline karşı çok öfkeliyim. Herkes bir diğerine keyfine kötülük yapıyor, kötülügün haklı bir yanı olamaz da zaten durduk yere kötülük yapıyor. Gelecekten ve hayattan umudum kalmadı :(
Uzmanın Cevabı: Malesef dünyada ve ülkemizde bir takım istenmeyen olaylar yaşanmaktadır fakat bu olayların bize tesiri bizim elimizdedir. Ya bu olay karşısında umudumuzu tüketir ve hayattan zevk almamaya başlarız ya da bu olaylar karşısında yaptığımız düşünce hatalarından kurtulur ve hayatı yeniden keşfederiz.